Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta
Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta
 

Paloturvallisuuskoulutusten avulla tiedät, kuinka toimia tositilanteessa

Paloturvallisuuskoulutuksessa opit kodin ja työpaikan paloturvallisuudesta ja turvallisuuskulttuurista sekä käytännön turvallisuustaidoista kuten alkusammutuksesta ja poistumisharjoittelusta. Koulutukset sopivat kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Paloturvallisuuskoulutusten tavoitteena on paloriskien tiedostamisen lisääminen, vahinkojen ennaltaehkäiseminen ja oikean toiminnan oppiminen mahdollisessa tulipalo- tai muussa vaaratilanteessa. Koulutukset voivat sisältää esimerkiksi alkusammutusharjoituksen. Koulutuksia järjestetään myös paloturvallisuusvälineistön, kuten sprinklerilaitteistojen ja paloilmoittimien huollosta ja hoidosta vastaaville henkilöille.

Paloturvallisuuskoulutuksista vastaavat palo- ja pelastusalan ammattilaiset, joilla on useiden vuosien käytännön kokemus palo-, pelastus-, sekä ensihoitotehtävistä.

Paloturvallisuuskoulutusten aihealueita voivat olla esimerkiksi:

  • alkusammutusharjoitus
  • evakuointiharjoitus
  • poistumisharjoitus
  • sprinkleri- ja kaasulaitteiston hoito
  • paloilmoittimen hoito

Alkusammutuskoulutus

Toiminta tulipalon alkuhetkillä on tehokkain tapa estää palon leviäminen. Alkusammutuskoulutuksessa opitaan perustietoa tulipaloista, niiden kehittymisestä ja sammuttamisesta sekä paloturvallisuudesta. Lisäksi koulutukseen kuuluu alkusammutusharjoitus, jossa käsisammuttimen ja sammutuspeitteen käyttöä harjoitellaan käytännössä.

Koulutuksesta osallistuja saa alkusammutuskortin, joka on voimassa viisi vuotta. Koulutus on hyödyllinen kaikille ja siitä voi olla hyötyä niin vapaa-ajalla kuin työpaikallakin.

Paloilmoittimen hoitajakoulutus

Paloilmoittimen hoitajakoulutuksessa tutustutaan paloilmoitinlaitteiston yleisiin toimintaperiaatteisiin ja koulutus antaa valmiudet toimia paloilmoittimenhoitajana. Koulutuksessa käydään läpi järjestelmän rakenne ja toimintaperiaate sekä kuukausikokeilut. Lisäksi selvitetään aiheeseen liittyvät määräykset ja ohjeet muun muassa huollon ja kunnossapidon osalta. Koulutuksessa opitaan sekä paloilmoittimenhoidon teoria että käytäntö.

Sprinklerilaitteiston hoitajakoulutus

Sprinklerilaitteiston hoitajakoulutuksessa opetetaan järjestelmän rakenne, toimintaperiaate ja tehdään laitteiston kokeilua. Lisäksi selvitetään sprinklerilaitteistonhoitoon liittyvät normit ja käyttäjän ohjeistukset muun muassa huollon ja kunnossapidon osalta.

Kaasulaitteistonhoitajan koulutus

Myös tämä koulutus perehdyttää laitteiston hoitajan toimimaan lainsäädännön mukaisesti. Koulutuksessa perehdytään kaasusammutuslaitteistojen rakenteisiin, toimintaperiaatteisiin ja tehdään laitteistojen kokeiluja. Myös huolto ja kunnossapitotoimintoihin perehdytään oikeassa ympäristössä oikeiden laitteistojen parissa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Amiedu, Helsingin Pelastusliitto

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää
Johtamisen erikoisammattitutkint...
Opiskelijatarina: Amiedu

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy yksikönjohtajana toimiva Pinja Marjamäki suoritti sosiaali- ja terveysalalle suunnatun Johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lue lisää