Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Talotekniikan perustutkinto (ilmanvaihtoasentaja tai peltiseppä)

Koulutus Nord
Yhteenveto
8–55 viikkoa
suomi, ruotsi
   
Övertorneå
Työvoimakoulutus

Talotekniikan perustutkinto (ilmanvaihtoasentaja tai peltiseppä)

Talotekniikan perustutkinto (ilmanvaihtoasentaja tai peltiseppä), työvoimakoulutus

Kouluttaudu ilmastointi- tai rakennuspeltialalle

Koulutus antaa tietoja ja taitoja, joita tarvitaan valmistus- ja asennusteknisten työtehtävien suorittamisessa ilmastointi- ja rakennuspeltialalla. Koulutus on käytäntöpainotteista: teoria ja käytäntö sovelletaan ammattityöhön.

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet suorittaa talotekniikan perustutkinto (joko ilmanvaihtoasennuksen tai rakennuspeltiasennuksen koulutusohjelma). Tarvittaessa opiskelija voi suorittaa vain osia tutkinnosta. Tavoitteena on, että opiskelija työllistyy tai olennaisesti parantaa mahdollisuuksiaan työllistymiseen.

Ilmanvaihtoasentaja

Ilmanvaihtoasennuksen koulutusohjelman (ilmanvaihtoasentaja) suorittanut asentaja osaa asentaa ja huoltaa rakennusten ilmanvaihtolaitteita ja -järjestelmiä. Hän osaa tehdä ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät laite- ja kanava-asennukset piirustusten ja työselitysten mukaisesti.

Koulutuksen suorittanut osaa käyttää alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valita käytettävät kannakkeet yms. materiaalit työkohteen mukaan. Hahmottamiskyky, vastuullisuus ja asiakaspalveluhenkisyys ovat ilmanvaihtoasentajalle vahvuuksia.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ohutlevytyöt
  • Ilmanvaihtojärjestelmien asennus
  • Kanavaosien valmistus
  • Ilmanvaihtojärjestelmien mittaukset ja tasapainotus

Lisäksi tutkinnon valinnaiset osat.

Rakennuspeltiseppä

Eristyksen ja rakennuspeltiasennuksen koulutusohjelman (rakennuspeltiseppä) suorittanut osaa ohutlevytöiden lisäksi asentaa rakennukseen liittyvät julkisivujen ohutlevyosat sekä tehdä kattojen huopa-, tiili- ja profiilielementtien asennukset sekä saumakaton peltityöt. Hän osaa käyttää alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valita käytettävät materiaalit kohteen mukaan.

Rakennuspeltiseppä kohtaa työssään yhä useammin asiakkaita ja tekee paljon yhteistyötä muiden ammattikuntien edustajien kanssa, joten hän osaa toimia erilaisissa vuorovaikutustilanteissa sujuvasti. Erityisesti korjausrakentamisen lisääntyminen alan työtehtävissä korostaa vuorovaikutustaitojen hallintaa, mutta myös työn itsenäisyyttä, johon liittyvät oman työn suunnittelu ja ongelmien ratkaisutaidot.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ohutlevytyöt
  • Huopa-, tiili- ja profiilikattojen peltityöt
  • Saumakaton peltityöt
  • Julkisivuverhousten asennus

Lisäksi tutkinnon valinnaiset osat.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto (ilmanvaihtoasentaja tai peltiseppä), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Alasta kiinnostuneet ja alalle soveltuvat miehet ja naiset sekä työnhakijat, jotka haluavat ajantasaistaa tai täydentää alan osaamistaan. Sekä henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita itsenäisestä ja vaihtelevasta työstä (esim. peltisepät, hitsaajat, rakennustyöntekijät ym.). Ensisijaisesti valittavia ovat vähintään 300 päivää työmarkkinatukea saaneet työttömät työnhakijat, jotka soveltuvat ko. ammattiin ja ovat kiinnostuneet alalla työskentelystä.

Opiskelijat koulutukseen valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella.

Aikataulu

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka yhteyteen liitetään ammatillisen tutkinnon suoritus tai vähintään tutkinnon osasuorituksia, tehdään jokaiselle opiskelijalle kahdeksan (8) ensimmäisen viikon aikana. Koulutus on kokopäiväopiskelua.

HOKS:n mukaisesti koulutukseen liittyvät työpaikalla tapahtuvat osaamisen kehittäminen käytännön työtehtävien yhteydessä (koulutussopimus) -jaksot suoritetaan pääsääntöisesti Suomessa. Koulutuksen ohjeaika on 55 viikkoa, mutta kesto on yksilöllinen muodostuen opiskelijan aikaisemmasta työkokemuksesta ja/tai koulutuksesta sekä hänen tavoitteistaan. Näyttötutkintona suoritettaessa koulutus voi olla siis ohjeaikaa lyhyempikin, koska henkilön aikaisempi osaaminen otetaan huomioon.

Kustannukset

Koulutus on maksuton työvoimakoulutus.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikan perustutkinto (ilmanvaihtoasentaja tai peltiseppä)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutus Nord

Koulutus Nord

Koulutus Nord – työvoimakoulutusta Pohjoismaissa

Koulutus Nord on yhteispohjoismainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa ammattikoulutusta Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa asuville työnhakijoille. Koulutus Nord tarjoaa oppia vuosittain noin 500:lle henkilölle. Toiminnan keskiössä on tekemällä ja kokemalla oppiminen sekä ihmisen pitäminen etusijalla. Koulutus Nord maksimoi jokaisen yksilön onnistumisen...


Lue lisää kouluttajasta Koulutus Nord ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutus Nord

Skolvägen 12
SE 95721 Övertorneå

 Näytä puhelinnumero
utbnord.se

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Talotekniikan perustutkinto (ilmanvaihtoasentaja tai peltiseppä) täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös tästä: