ChatGPT ja tekoäly asiantuntijatyössä

Kesto
Arvioitu suorittamisaika on 7-10 tuntia
Hinta
290 EUR + alv 24 % (yht. 359,60 EUR)
Seuraava toteutus
Koulutuksen voi aloittaa 22.4.2024 - 11.7.2024 välillä katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.7.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
Arvioitu suorittamisaika on 7-10 tuntia
Hinta
290 EUR + alv 24 % (yht. 359,60 EUR)
Seuraava toteutus
Koulutuksen voi aloittaa 22.4.2024 - 11.7.2024 välillä katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.7.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

ChatGPT ja tekoäly asiantuntijatyössä

tietokoneen näppäimistö ja kädet

Hallitsetko parhaat tavat hyödyntää tekoälyä osana asiantuntijatyötäsi? Oletko pohtinut miten voisit säästää aikaa sisällöntuoton tai käännöstehtävien parissa?

ChatGPT ja tekoäly asiantuntijatyössä -verkkokoulutus tarjoaa perusteellisen johdatuksen tekoälyn hyödyntämiseen asiantuntijatyössä. Tämä koulutus tarjoaa laajan näkökulman tekoälyn sovelluksiin, työn tuottavuutta parantaviin työkaluihin ja lähtökohtia tekoälyn ja kielimallien käyttöönottoon yrityksessäsi.

Tekoäly on modernin työelämän kulmakivi, ja sen tehokas hyödyntäminen voi edistää tuottavuutta. Koulutuksen aikana saat käyttöösi kattavat resurssit, joiden avulla opit tekoälyn perusteista sekä kehityksestä ja opit parhaat tavat hyödyntää sitä osana omaa työtäsi.

Koulutus tarjoaa syvällisiä tietoiskuja, hands-on harjoituksia ja opetusmateriaaleja, jotka varmistavat, että saat koulutuksesta konkreettisia hyötyjä työelämääsi.

Koulutuksen sisältö

Verkkokoulutus rakentuu kolmesta päämoduulista.

Tekoäly-intro-moduulissa tutustutaan tekoälyn historiaan, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

 • Ensimmäisessä osassa tutustutaan tekoälyn historiaan, nykyhetkeen ja tulevaisuuden näkymiin. Opitaan hahmottamaan tekoäly ilmiönä sekä sen taustalla olevaa tekniikkaa, mikä mahdollistaa sen hyödyntämisen parhaan tiedon valossa. Näin vältetään tekoälyn aiheuttamat harhaluulot ja vinoumat, ja saadaan työkaluista paras mahdollinen hyöty.

ChatGPT asiatuntijatyössä-moduulissa keskitytään käytännön harjoitteisiin ja tietoiskuihin, jotka mahdollistavat ChatGPT:n käytön erilaisissa konteksteissa.

 • Valtaosa asiantuntijan työajasta kuluu erilaisten dokumenttien täyttämiseen, sähköpostien lähettämiseen ja oman osaamisen kehittämiseen. Koulutuksen avulla opit, miten tekoälyn avulla voit vapauttaa aikaa näille kaikille tehtäville.

Tekoälyn käyttöönotto yrityksessä-moduuli on vapaaehtoinen, syventävä opintojakso. Kolmannen moduulin suorittamista ei vaadita koulutustodistuksen saamiseen.

 • Syventävässä osassa tarjotaan tietoa oman tekoälymallin rakentamisesta, datan löytämisestä tekoälyä varten sekä suurten kielimallien perusteista.

Verkkokoulutuksessa käytettävät työkalut

Verkkokoulutuksen käytännön osioissa demonstroidaan käytännön tapauksia ChatGPT-työkalulla sekä Hugging Face-palvelusta löytyvillä ilmaisilla verkkopohjaisilla tekoälysovelluksilla. Vaikka  koulutuksessa käytetään ChatGPT-työkalua, on koulutuksen opit helposti suoritettavissa sekä siirrettävissä myös muihin vastaaviin työkaluihin. Näistä esimerkkeinä Microsoft Copilot, Google Gemini tai Claude.

 • Kaikki koulutuksen tehtävät on suoritettavissa työkalujen ilmaisversiolla.
 • Tunnusten tekemiseen sekä alkuun opastetaan, joten lähtötasollasi ei ole merkitystä.
 • Työkalujen logiikkaa opetetaan, jolloin samat opit siirtyvät helposti työkalusta toiseen - esimerkiksi jos työpaikallasi on käytössä Microsoft Copilot.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta ChatGPT ja tekoäly asiantuntijatyössä, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Koulutuksen voi aloittaa 22.4.2024 - 11.7.2024 välillä

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.7.2024

Kohderyhmä

Verkkokoulutus sopii kaiken tasoisille asiantuntijoille, saat varmasti hyödyt talteen olit sitten tekoälyteeman vasta-alkaja tai jo harjaantunut työkalujen käyttäjä. Koulutuksen avulla viet työn tuottavuutesi uudelle tasolle olit sitten asiantuntija, esihenkilö, koordinaattori, sisällöntuottaja tai valmentaja.

Koulutuksen sisältö

Tekoäly-intro

Tekoäly - historia, nykyhetki ja tulevaisuus

 • Mitä on tekoäly?
 • Neuroverkot
 • AGI - yleispätevä tekoäly

Tässä osassa opit tekoälyn perusteet. Hallitset osuuden jälkeen tekoälyn kehityksen historian ja osaat hahmottaa neuroverkkoja sekä tiedät yleispätevän tekoälyn kehityskulkuja.

Tekoäly - yleiset virheet, vinoumat ja luotettavuus

 • Tekoälyn vinoumat
 • Testaaminen

Tämän osan jälkeen tunnistat tekoälyn vinoumat, hahmotat sen yleisimmät virheet ja osaat arvioida sen tuotoksia kriittisesti. Saat erinomaisen tietopohjan, jotta voit hyödyntää tekoälyä omassa arjessasi.

Tekoäly - etiikka

 • Mitä voidaan ratkaista tekoälyllä
 • Lainsäädäntö

Tässä osassa tarkastellaan tekoälyn eettisiä näkökulmia. Eettisten periaatteiden sisäistäminen on erityisen tärkeää, kun pohdit omassa työsässi tai yrityksessäsi miten voisit hyödyntää tekoälyä ja tehostaa työtäsi sen avulla.

Tekoäly - oman tekoälymallin tekeminen

 • Tekoälyn treenaaminen

Intromoduulin viimeisessä osassa pääset kokeilemaan oman tekoälymallin treenaamista! Olemme kooneet tietoiskun ja käytännön tehtävän sekä opasteet, joiden avulla olet treenaamassa omaa tekoälymalliasi jo muutamassa minuutissa. Oman tekoälymallin treenaaminen auttaa sinua syventymään isojen kielimallien hyödyntämiseen. Hahmotat käytännön tasolla miten tekoälymalli treenataan.

ChatGPT asiantuntijatyössä

ChatGPT - Johdanto

 • ChatGPT perusteet

Tämän osion jälkeen hahmotat ChatGPT toimintalogiikan ja siihen liittyvät perusteet. Opit pohjatiedon, jotta ymmärrät miten ChatGPT toimii.

ChatGPT - Tekoälyavusteinen sisällöntuotto

 • Sisällöntuotto

Tämä osio sisältää käytännön demoja sekä harjoitteita. Pääset kouluttajamme opastuksella testaamaan erilaisia tapoja hyödyntää ChatGPT:tä sisällöntuotossa. Tarjoamme vinkkejä miten voit säästää työaikaasi tuottamalla sisältöä tekoälyavusteisesti.

ChatGPT - Muunnostehtävät

 • Muunnostehtävät

Tämän osion jälkeen osaat muuntaa erilaista dataa haluamaasi muotoon tekoälyn avulla. Ehkä haluat nopeuttaa taulukkolaskentaa tai muuttaa numeraalisia tuloksia tekstimuotoon. Tästä saat käytännönharjoitteiden sekä demojen ja tietoiskujen avulla parhaat eväät alkuun!

ChatGPT - Mentorointi

 • Tekoäly mentorina

Tiesitkö, että oikeilla komennoilla ja menetelmillä voit hyödyntää tekoälyä oman osaamisesi kehittämisessä? Voit myös saada apua omaan mentorointityöskentelyysi ja tehostaa oppimistasi. Koulutuksessa tarjotaan käytännön tehtäviä sekä demoja, joilla pääset alkuun.

Tekoälyn hyödyntäminen ja käyttöönotto yrityksissä

HUOM! Tämä on vapaaehtoinen, syventävä moduuli. Sen suorittamista ei vaadita kurssitodistuksen saamiseen.

Tekoälyn hyödyntäminen ja käyttöönotto yrityksessä

 • OpenNMT
 • Transformers - analyysi
 • Transformers - tuottaminen
 • Transformers - suuret kielimallit
 • Datan saatavuus

Tämä syventävä moduuli tarjoaa erilaisia tietoiskuja sekä materiaalia edistyksellisempiin tekoälyn hyödyntämistapoihin. Moduulissa käsitellään OpenNMT, Transformers malleja sekä sitä, minkälaista dataa tekoälyn käyttöönotossa ja hyödyntämisessä olisi syytä käyttää sekä mistä sitä voi kerätä.

Koulutusaika ja paikka

Koulutus on NonStop-toteutus, eli voit suorittaa sen joustavasti milloin ja missä vain. Tarvitset vain tietokoneen tai mobiililaitteen hyvällä nettiyhteydellä. Koulutuksessa käytetään räätälöityä Moodle-alustaa, joten koulutusmateriaalit on helposti saatavilla myös mobiililaitteilla. Saat pääsyn sähköiselle kurssialustalle, jossa kaikki materiaali on heti saatavissa, eli voit opiskella omaan tahtiin.

Koulutuksen voi aloittaa 22.4.2023-11.7.2024 välillä ja ilmoittautuminen avautuu taas 5.8.2024. Pakollisten moduulien arvioitu suorittamisaika on 7-10 tuntia, sisältäen kurssivideoiden läpikäymisen, lisämateriaaliin tutustumisen sekä tehtävien tekemisen. Kurssialusta on käytettävissä vuoden ajan ensimmäisestä kirjautumisesta alkaen.

Kouluttajat

Mika Hämäläinen (FT) on kieliteknologian asiantuntija. Mikalla on laaja akateeminen tausta, ja hän on julkaissut lukuisia tutkimuksia ja artikkeleita luonnollisen kielen käsittelystä. Hänen kokemuksensa ja tietämyksensä tekoälystä näkyy monipuolisesti myös koulutustavassa, missä monimutkaisetkin aiheet muotoutuvat selkeään ja ymmärrettävään muotoon.

Kustannukset

290,00 € + alv 24 % (359,60 € sis. alv)

Yhteydenottopyyntö

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta ChatGPT ja tekoäly asiantuntijatyössä? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Metropolia Ammattikorkeakoulu Täydennyskoulutukset
Myllypurontie 1
00920 Helsinki

Metropolia – ratkaisijat käytössänne

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Metropolia kouluttaa kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä. Ammattikorkeakoulu muodostaa 16 700 opiskelijan ja yli 1 000 asiantuntijan yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat. Metropolia on korkeakoulutuksen...

Lue lisää kouluttajasta Metropolia Ammattikorkeakoulu Täydennyskoulutukset ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu