🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Tietoturvasuunnitelma- koulutus

Sotetraining, Verkossa
Kesto
Joustavasti
Hinta
47,58 EUR + alv 24 % (yht. 59 EUR)
Seuraava toteutus
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
Joustavasti
Hinta
47,58 EUR + alv 24 % (yht. 59 EUR)
Seuraava toteutus
Toteutustapa
Etätoteutus
alkaen 47,58 EUR + alv 24 % / osallistuja

Tietoturvasuunnitelma- koulutus

Tietoturvasuunnitelma- koulutus / Salus Qualitas Consulting Oy

Tämä koulutus pohjautuu vaatimukseen, jonka mukaisesti jokaisen sosiaali- ja terveysalan palvelunantajan tulee laatia omaa toimintaa kuvaava tietoturvasuunnitelma.

Tietoturvasuunnitelma on asiakirja, jossa kuvataan sote-alan palvelunantajan tietoturva- ja tietosuojakäytäntöjen nykytilaa ja toisaalta myös tavoitteita, jotka on havaittu suunnitelmaa laadittaessa. Suunnitelma tulisikin nähdä niin vaatimustenmukaisen toiminnan kuvaajana, omavalvonnan välineenä, kuin kehittämistyökalunakin. Se kulkee mukana niin arjessa, kuin toimii osoitusvelvollisuuden tukena valvontakäynneillä.

Tietoturvasuunnitelma perustuu asiakastietolakiin ja THL:n määräykseen 3/2021, joka säätää suunnitelmaan sisällytettävista selvityksistä ja vaatimuksista. Tietoturvasuunnitelma tulee olla laadittuna ennen Kanta-palveluun liittymistä ja sitä tulee päivittää säännöllisesti myös liittymisen jälkeen. Tietoturvasuunnitelmasta tulee erityisesti selvitä se, miten palvelunantaja täyttää asiakas- ja potilastietojen ja tietojärjestelmien käsittelyyn liittyvät asiakastietolain 27 §:n vaatimukset.

Tietoturvasuunnitelma korvaa mahdollisen aiemmin laaditun tietosuojan ja tietoturvan omavalvontasuunnitelman. Eli jos olet aiemmin laatinut tietosuojan ja tietoturvan omavalvontasuunnitelman, tulee tämän asiakirjan tilalle laatia määrämuotoiset sisällöt omaava tietoturvasuunnitelma. Aiemman omavalvontasuunnitelman sisältöjä voidaan toki soveltuvin osin hyödyntää uudessa tietoturvasuunnitelmassa.

Tässä koulutuksessa keskitymme tietoturvasuunnitelman taustalla oleviin periaatteisiin ja käymme kappale kappaleelta läpi tietoturvasuunnitelmaa. Tietoturvasuunnitelman eri kappaleisiin keskittyvillä koulutusvideoilla annamme vinkkejä millaista sisältöä tietoturvasuunnitelmaan kannattaa tuottaa. Kerromme millaisia asioita ja käytäntöjä kannattaa erityisesti tuoda esille omasta toiminnasta ja millaiset liitetiedostot tukevat tietoturvasuunnitelmaa ja omavalvontaa.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Etätoteutus
  • Verkossa

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveysalan palvelunantajat

Koulutuspaikka

Verkkokoulutus

Kustannukset

59€ (sis. alv).

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tietoturvasuunnitelma- koulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Sotetraining sosiaalisessa mediassa

Sotetraining
Sotetraining
Hylkirannantie 158
85900 Reisjärvi

Sotetraining

Olemme jakaneet koulutus- ja neuvontapalvelumme neljään ajankohtaiseen kategoriaan: Tietosuoja ja tietoturva Laatu Kanta-palvelut Kirjaaminen Tietosuoja ja tietoturva, kanta-palvelut sekä kirjaaminen linkittyvät tiiviisti sosiaali- ja terveysalan rakennemuutokseen, jossa ajankohtaisia teemoja ovat sote-alan digitalisaatio. Asiakastietolaki toi mukanaan muun muassa sosiaalihuollon velvoitteen liittyä...

Lue lisää kouluttajasta Sotetraining ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu