Perttu Pölönen

Speakersforum
Yhteenveto
Sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Useita paikkakuntia
Puhuja
Perttu Pölönen

Perttu Pölönen

Euroopan lupaavimman 35 innovaattorin joukkoon valittu visionääri

Speakersforum All Stars - Puhuja

Perttu Pölönen on futuristi, keksijä ja tietokirjailija. Hän on keksinyt musiikinteorian opiskelua helpottavan Sävelkello-keksinnön, voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit. Vuonna 2018 MIT Tech Review nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.

Perttu Pölönen on innostava puhuja, joka valaa uskoa tulevaisuuteen. Hän puhuu monipuolisesti tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista – tulevaisuuden työelämästä, inhimillisestä vallankumouksesta, uudesta normaalista, informaatioteknologioista, disruptiosta, koulutuksesta ja vastuullisuudesta. Perttu on saanut erinomaista palautetta kyvystään herätellä ja ravistella yleisöään ajattelemaan isommin.

Pertun puheenvuorot:

**TEEMA 1: Elinikäinen oppiminen – osaatko olla aloittelija?**

Osaamista pitää päivittää kuin puhelinta ja kehityksen perässä pysyminen edellyttää jatkuvaa uudistumista. Tarvitsemme kykyä palata takaisin aloittelijan rooliin, uudestaan ja uudestaan. Sanoilla aloittelija tai amatööri ei kuitenkaan pitäisi olla negatiivista kaikua, sillä taito katsoa ympärille tuorein silmin kuin näkisi tutut asiat ensimmäistä kertaa on arvokas. Asiantuntijuus voi käydä raskaaksi, mutta aloittelijalla on vapaus. Voiko aikuinenkin siis olla aloittelija? Miten opitaan pois vanhasta, jotta jotain uutta voi syntyä? Osaatko olla aloittelija?

**Otsikoita:**

• Elinikäinen oppiminen – osaatko olla aloittelija?

• Edelläkävijät ovat aloittelijoita

• Saako asiantuntija olla aloittelija?

• Miten löytää motivaatio aloittaa uudestaan?

**TEEMA 2: Tulevaisuuden taidot ja identiteetit**

Jos sinut lähetettäisi takaisin koulun penkille, mitä toivoisit, että sinulle opetettaisiin? Minkä taitojen uskot korostuvan tulevaisuudessa? Perttu kertoo, mihin meidän jokaisen olisi hyvä keskittyä enemmän jo nyt ja esittelee taitotittelit, sanat, joilla omaa osaamista voisi kuvailla perinteistä työnimikettä vivahteikkaammin. Oletko kenties kirkastaja, mahdollistaja, innostaja, kiteyttäjä, tukija, joustavoittaja, yhdistäjä tai jotain muuta?

**Otsikoita:**

• Tulevaisuuden taidot

• Tulevaisuuden lukujärjestys

• Kirkastaja, mahdollistaja, innostaja, kiteyttäjä… Kuka sinä olet?

• Millainen osaaminen korostuu tulevaisuudessa?

**TEEMA 3: Työelämän murros**

Työelämä pirstaloituu, keikkatyöläisyys yleistyy ja mikroyrittäjyys lisääntyy. Minkälainen osaaminen auttaa tulevaisuudessa? Kannattaako keskittyä yhteen asiaan vai tehdä kaikenlaista? Perttu maalaa puheenvuorossaan ison kuvan työn tulevaisuudesta ja puhuu muun muassa ihmisen ja koneen yhteistyöstä, inhimillisistä taidoista, uusista koulutusmahdollisuuksista, asiantuntijuuden muuttumisesta ja sukupolvien välisestä dialogista. Tulemmeko näkemään inhimillisen vallankumouksen?

**Otsikoita:**

• Työelämän inhimillinen vallankumous

• Koulutus ei meitä pelasta, vaan osaaminen

• Ihmisen ja koneen yhteistyö

• Millaista on tulevaisuuden työ?

**TEEMA 4: Muutos**

Mikä estää meitä kokeilemasta tai tekemästä jotain uutta? Esimerkiksi uskalluksen puute, vakiintuneet tottumukset, riskinottokyvyn tai mielikuvituksen puute, opittu avuttomuus vai jotain muuta? Mitä muutosjarruja meillä on? Muutos vaatii optimismia, rohkeaa uudistumista ja toisinaan jopa alkuperäisen liiketoimintamallin kyseenalaistamista. Monet innovaatiot ovat lähteneet liikkeelle umpikujista. Pessimistit vaikuttavat ehkä fiksuilta, mutta optimistit oppivat.

**Otsikoita:**

• 10 oppituntia muutoksesta

• Älä anna hyvän kriisin mennä hukkaan

• Teknologia on helppoa ja ihmiset vaikeita. Mistä löytyy uskallus kokeilla uutta?

• Maailmasta pitää tehdä parempi paikka, ei tehokkaampi

**TEEMA 5: Vastuullisuus**

Meidän tulisi tehdä asioita, joista isovanhemmat olisivat ylpeitä ja lastenlapset kiitollisia. Kestävä elämä vaatii ajattelutavan päivittämistä: omistamisen merkitys tulee muuttumaan ja se luo mahdollisuuden myös uudelle liiketoiminnalle. Mitä Z-sukupolvi haluaa ja mistä asiakkaat maksavat nyt ja tulevaisuudessa? Miten tehdään muutos vastuullisempaan suuntaan? Toisaalta, muutos ei ole itseisarvo. Näemmekö, mitä ongelmia uudet ratkaisut tuovat, osaammeko katsoa tarpeeksi kauas? Mistä tunnistaa aidosti kestävän vaihtoehdon?

**Otsikoita:**

• Vastuullisuus – kilpailuedusta välttämättömyydeksi

• Kestävä elämä

• Sanoista tekoihin – on liian myöhäistä olla pessimisti

• Millaisen tulevaisuuden me haluamme?

**TEEMA 6: Disruptiivinen innovaatio**

Tulevaisuuden ajatellaan usein olevan nykyhetken ehostettu versio – se mitä meillä on nyt on tulevaisuudessa vain parempaa, nopeampaa ja tehokkaampaa. Entä jos tulevaisuus on jotain ihan muuta? Disruption ajatus lähtee siitä, että maailmaa ei muuteta taistelemalla nykyistä ratkaisua vastaan, vaan luomalla vaihtoehto, joka saa nykyisen ratkaisun näyttämään tarpeettomalta. Informaatioteknologiat, alustatalous ja globaali verkottunut maailma ovat luoneet valtavat mahdollisuudet uusille toimijoille ja nyt tarvitaan mielikuvitusta, jotta osataan nähdä, mistä muutos todella tulee ja kuka on kilpailija. Vaikka kriisi voi tuhota paljon, se voi luoda tilalle vielä enemmän.

**Otsikoita:**

• Disruptio ja bisneksen uudet pelisäännöt

• Mielikuvituksen rajat eivät ole maailman rajat

• Älä ole ensimmäinen, vaan nopea kakkonen… ei hidas vitonen!

• Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista

**TEEMA 7: Kohtaamisten tulevaisuus**

Miksi potilaat kertoivat oireistaan rehellisemmin sairaalarobotille kuin ihmislääkärille? Miksi sodasta palanneet sotilaat valitsivat mieluummin anonyymin koneen kuin ihmisen, jolle kertoa kokemuksistaan? Mikä on kohtaamisten merkitys? Etätyö vei elämästä kolmiulotteisuuden. Olemme kyllästyneet somen kiiltokuviin ja käsikirjoitettuun sisältöön. Tarve aitoudelle kasvaa tulevaisuudessa ja haluamme jotain autenttista. Tuputtaminen ei toimi ja myyjien kikkakolmoset tunnistetaan jo kaukaa. Miten saavuttaa ihminen 2020-luvulla niin, että hän kuuntelee? Mitä sellaista sinulla on, mitä ei saa Googlelta tai ChatGPT:ltä?

**Otsikoita:**

• Kohtaamisten tulevaisuus

• Mitä sellaista sinulla on, mitä ei saa Googlelta?

• Miten tavoittaa ihminen 2020-luvulla niin, että hän kuuntelee?

• Vaikuttava vuorovaikutus

**TEEMA 8: Eksponentiaaliset teknologiat**

2020-luvulla on yleissivistävää tietää perusasiat eksponentiaalisesti kehittyvistä teknologioista. Tekoäly, robotiikka, nanoteknologia, virtuaalitodellisuus, 3D-printterit, kvanttitietokoneet, lohkoketju ja digitaalinen biologia tulevat muuttamaan arkeamme enemmän kuin ehkä osaamme kuvitella. Viimeistään korona-virus opetti jokaiselle, miltä eksponentiaalinen kasvu tuntuu – nyt meidän tulisi ymmärtää samanlainen kehitys teknologioissa ja soveltaa tätä ajattelua tulevaisuuden ennakointiin. Mitä näiltä teknologioilta voidaan odottaa tulevaisuudessa, mikä on mahdollista jo nyt – ja mikä kohta?

**Otsikoita:**

• Informaatioteknologiat ja eksponentiaalinen kasvu

• Teknologian ja ihmisen suhde

• Voiko tulevaisuutta ennustaa?

• Etukäteen pelottaa, jälkeenpäin naurattaa. Miltä maailma näyttää 10 vuoden päästä?

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Perttu Pölönen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.

Speakersforum

Speakersforum – puhuminen muuttaa maailmaa!

Speakersforum on Suomen johtava puhujatoimisto ja vaikuttavan puhujasisällön tuottamiseen erikoistunut yritys. Speakersforumin tarjonnasta löydät tapahtumaanne sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat. Uskomme, että vaikuttava puhe jakaa tietoa, herättää uusia ajatuksia, synnyttää vuorovaikutusta ja sytyttää kipinän muutokseen. Ydinosaamistamme on tarjota tapahtumiin räätälöityä,...


Lue lisää kouluttajasta Speakersforum ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Speakersforum

Keilaniementie 1 C
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
www.speakersforum.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.