Heippa! - Foorumi

15.6.2009 12.22   Heidi
Olisin kiinnostunut kotipalvelutyöstä ja nyt haluaisinkin sitten opiskella kyseisen ammatin itselleni. Se mikä nyt tässä mietityttää on se, että minulla on tällä hetkellä 8 viikkoinen pieni vauva, eli minun pitäisi opiskella kotona, miten tämä onnistuu? Asumme Vantaalla, millaisia mahdollisuuksia täällä on siihen?

RE: Heippa!
23.6.2009 14.43   Koulutus.fi

Hei,Koulutusneuvoja

Oletko kiinnostunut kotiavustajan/kodinhoitajan tehtävistä vai enemminkin terveydenhoitoon liittyvistä sairaanhoidollisista tehtävistä? Jos sinua kiinnostaa sairaanhoidollinen puoli, on ratkaisuna esimerkiksi lähihoitajan koulutus. Lähihoitajan koulutus on 120 opintoviikon (3 vuotta) laajuinen sosiaali- ja terveysalan perustutkinto ja siihen haetaan yleensä toisen asteen yhteishaussa. Yhteishaku on käynnissä kaksi kertaa vuodessa, helmikuun ja syyskuun alussa. Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena (jolloin sinulla tulee olla työpaikka ja työnantajan kanssa sopimus oppisopimuksen suorittamisesta) tai näyttötutkintona. Katso vaihtoehtoja sivustolta: www.studentum.fi.

Jos sinua kiinnostaa opiskella kodinhoitajan/kotiavustajan ammattiin, sinun kannattanee tutustua eri vaihtoehtoihin suorittaa kotityöpalvelujen ammattitutkinto. 

Ammattiin opiskelun "ongelmana" on sinun kannaltasi se, että ammattitutkinnot ovat yleensä hyvin käytännönläheisiä ja näin ollen oppimisen on suunniteltu tapahtuvan työn ohessa. Eli lähiopetuspäiviä voi olla vähän, mutta kokonaan kotona opiskelu ei välttämättä ole mahdollista.

Jos et tarvitse itse ammattitutkintoa vaan haluat opiskella alaa yleisemmin, suosittelen tutustumaan esimerkiksi Laajasalon Opiston Kotiavustaja-koulutukseen tai Edupolin Hoiva-assistentti-koulutukseen.

Onnea opin tielle!

Terveisin,
Koulutus.fi:n neuvonta 


RE: Heippa!
24.6.2009 7.33   Näyttötutkinnolla ammattiin
Hei TTS Koulutuksella on Sammatissa Lönnrot Opistolla tarjolla Kotityöpalvelujen ammattitutkinto, 40 ov, joka on tarkoitettu alan työkokemusta omaaville (jota aika monella on jo ihan kotoa) tai koulutuksella vastaavia tietoja hankkineille henkilöille. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona ja sen voi suorittaa myös kokonaan työssäoppimalla. Jokaiselle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Lisätietoja www.tts.fi.

RE: Heippa!
26.6.2009 13.56   Vantaan ammattiopisto Varia
Kotityöpalvelujen ammattitutkintoa ei meillä täällä Vantaan ammattiopisto Variassa ole mahdollisuutta suorittaa. Lähihoitajatutkinnon opiskelu monimuotoisenakin edellyttää osallistumista opiskeluun oppilaitoksessa ja työssäoppimisen jaksoilla. Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti alalle jo hankittu osaaminen tunnistaen, esim. tutkinnon suorittajan aiempi koulutus- ja työkokemus huomioon ottaen.

Löydä koulutuksia aiheesta:
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.