🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Millaisia ovat tulevaisuuden haasteet sihteerin ja assistentin työssä? - Foorumi

8.5.2010 7.30   ToimistoSissit
Työelämä ja työn vaatimukset muuttuvat ajan tuomissa haasteissa. Myös sihteerin ja assistentin työ on muuttunut. Vastuut ja vaatimukset, joita meille asetetaan kasvavat. Työmme tehtäväkenttä laajenee. Pohdimme ToimistoSissien verkoston piirissä tulevaisuuden ammattinäkymiä ja miten meidän tulisi sihteerin tai assistentin työssä vastata tulevaisuuden haasteisiin. Jos työskentelet sihteerinä tai assistenttina, olemme kiinnostuneita kuulemaan myös sinun kokemuksiasi siitä, miten oma työnkuvasi on muuttunut viime vuosina. Vertaamalla kokemuksiamme, saamme paremman käsityksen eri toimialoilla tapahtuneista muutoksista ja miten kehitämme itseämme ollaksemme "kovaa valuuttaa" myös tulevaisuuden työmarkkinoilla. Avaan keskustelun tällä foorumilla tämän päivän ja tulevaisuuden näkymistä sihteerin ja assistentin työssä. Liity keskusteluun ja jaa omat näkemyksesi.

RE: Millaisia ovat tulevaisuuden haasteet sihteerin ja assistentin työssä?
11.5.2010 19.48   Anne C
Hei, Yksityisen puolen assistenttina voin kertoa konkreettisia muutoksia, jotka vaikuttavat myös minun työssäni juuri nyt: - yleinen taloudellinen tilanne on vaikuttanut siihen, että asiakkaat harkitsevat kulutustaan tarkemmin, tilaavat palveluita vähemmän tai harvemmin, josta johtuen - työn määrä lisääntynyt, työt urakoidaan pienemmällä porukalla – emme itsekään käytä ulkopuolelta ostettuja palveluja - työn hektisyys on lisääntynyt - työn sisällön monipuolisuus on lisääntynyt Oma työnkuvani on muuttunut siten, että työnantaja vaatii entistä enemmän joustoa sekä työajoissa että tehtävissä. Pitää tehdä entistä tehokkaammin ja tuottavammin. Tästä johtuen tiimityö on lisääntynyt ja osaamista pitää päivittää jatkuvasti. Pitää ja saa opetella jopa asiantuntijan töitä ja substanssia, jotta voisi olla tuottava ja tuloksellinen tiimin jäsen. Parasta assarin työssä onkin saada kehittää omaa osaamistaan ja omaa tehtäväänsä edelläkävijänä. Tähän laajat ja aktiivisesti toimivat verkostot antavat hyviä uusia ideoita, virikkeitä ja jaksamista. Työnantajat harvemmin kiinnittävät huomiota jaksamiseen, joten se jää pääsääntöisesti omalle vastuulle. Asioiden käsittely oman ammattiryhmän erilaisissa verkostoissa tuo paljon lisää puhtia omaankin työpäivääni, joten voin suositella näitä foorumeita. Juuri nyt ajankohtaista on ajankäytön hallinta, ettei ihan uuvu työtaakan alle. Samoin töiden rationalisointi on aina ajankohtaista, ettemme tee tiimissä turhia tai päällekkäisiä töitä. Jo ihan lähitulevaisuudessa sihteerityöt varmasti pooliutuvat yrityksissä eli sihteereistä ja assistenteista tulee (ja heidän odotetaan olevan) entistä laaja-alaisempia ja syvällisemmin substanssia osaavia, joita voidaan käyttää entistä monipuolisemmissa tehtävissä eri yksiköissä/osastoissa. Työnkuva tulee muuttamaan valtavasti. Tähän muutokseen varautuminen vaatii suunnitelmallista kouluttautumista. Kehityskeskustelut antavat varmasti suuntaa, mihin yrityksissä ollaan menossa. Konkreettisia ehdotuksia koulutuksiksi: - Vaikuttavat ja tehokkaat kehityskeskustelut - Miten rakennan oman kehittymissuunnitelmani kehityskeskustelun pohjalta Verkostojen vahvuus ja voima näkyy siinä, miten saamme tuotua oman ammattialamme merkityksen laajempaan tietoisuuteen sekä yrityksen sisällä että julkiseen keskusteluun. "Hieman" provosoiden totean, että eihän yritykset toimisi ilman sihteereitä/assistentteja! Vai mitä mieltä olette?

RE: Millaisia ovat tulevaisuuden haasteet sihteerin ja assistentin työssä?
17.1.2011 10.01   ToimistoSissi

Johdon sihteeri on tulevaisuudessa mm.
- aktiivinen kartoittaja ja tarkkailija, joka verkostoituu ja seuraa erilaisia foorumeita esimiehensä puolesta, seuloo ja välittää hyödyllistä tietoa ja tuo uusia ideoita johdon käyttöön. Johtaja arvostaa sihteerinsä näkemyksiä.
- esillä näkyvämmällä paikalla matkustaen ja esiintyen johdon rinnalla esim. kansainvälisissä konferensseissa.
- epämuodollisen kommunikaation taitaja, joka tulkitsee ja selventää muulle työyhteisölle johdolta tulevia viestejä, jotka eivät avaudu.

Edelliset näkemykset pohjautuvat Ilkka Halavan selvityksiin Evalle toteuttamassaan tutkimuksessa työelämän kulttuurivallankumouksesta ja johtamistapojen muutoksista www.eva.fi/wp-content/uploads/2010/09/Kuluttajakansalaiset.pdf

Jos työskentelet sihteerin tai assistentin tehtävissä, osallistu keskusteluun ja kerro näkemyksistäsi meille tällä foorumilla työelämän muutoksista ja miten se näkyy omassa työssäsi. Tai tule mukaan kanssamme pohtimaan ammattimme kehitystä ja tulevaisuuden haasteita workshopiin, jonka järjestämme helmikuussa 15.2. Keskustelua vetää Soile Brushane, Mercuri Internationalista. Lisätietoja tilaisuudesta löydät täältä Koulutus.fi-palvelusta.


Löydä koulutuksia aiheesta:
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.