Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Jalkahoitajakoulutus

Alta löydät listauksen jalkojenhoidon koulutuksista. Voit kouluttautua jalkahoitajaksi tai täydentää osaamistasi. Tutustu koulutusesittelyihin ja vertaile koulutuksia keskenään! Saadaksesi lisätietoja koulutuksista voit olla yhteydessä kouluttajaan täyttämällä kustakin esittelystä löytyvän yhteydenottolomakkeen.

Hakutulokset
Näyttää 1-2 yhteensä 2 tulosta
Jalkojenhoidon ammattitutkinto
Porvoo International College
595 EUR + alv 0 %
Porvoo
 
Point Collegen Jalkojenhoidon ammattitutkinto -koulutuksen tavoitteena on taata opiskelijoille vankka tietämys alaraajojen anatomiasta ja fysiologiasta, jalkaongelmien ennaltaehkäisystä sekä eri asiakasryhmien...
Osaamisalaopinnot oppisopimuksella
Porvoo International College
 
Useita paikkakuntia
Sopimuksen mukaan
Opiskelun ohella kehitetään omaa työtä ja työyhteisön toimintaa käytäntöön integroitujen oppimistehtävien kautta, sekä vahvistetaan yhteisöllistä oppimista avoimeen jakamiseen perustuvan toimintatavan...
Näyttää 1-2 yhteensä 2 tulosta
 

Jalkahoitajakoulutusta kauneudenhoidon ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

Jalkoja voi hoitaa kosmeettisista tai terveydellisistä syistä. Useimmiten jalkahoidolla viitataan pedikyyriin, joka on rentouttava hetki jalkahoitajan tai kosmetologin käsittelyssä. Jalkaterveyden ongelmissa auttaa jalkahoitaja, joka on sairauksia ennaltaehkäisevän ja toimintakykyä edistävän jalkojenhoidon ammattilainen.

Jalkahoitajakoulutusta on tarjolla kauneudenhoidon ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka haluavat täydentää osaamistaan. Jalkojenhoidon ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo aiempaa opiskelu- ja työkokemusta sosiaali- ja terveysalalta.

Jalkojenhoidon ammattitutkinto

Jalkojenhoidon ammattitutkinnon tavoitteena on antaa opiskelijalle vahva tietämys alaraajojen anatomiasta ja fysiologiasta, jalkaongelmien ennaltaehkäisystä sekä eri asiakasryhmien jalkojenhoidosta. Koulutuksen suorittanut voi toimia jalkahoitajana.

Jalkojenhoidon ammattitutkinnon voi suorittaa toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa tai yksityisessä kosmetologikoulussa. Tutkinnon suorittaminen kestää 1–1,5 vuotta. Jalkojenhoidon ammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta. Pakolliset osat ovat:

  • Ennaltaehkäisevä ja toimintakykyä edistävä jalkojenhoito
  • Jalkojenhoito osana asiakkaan kokonaishoitoa

Valinnaisia tutkinnon osia ovat esimerkiksi Ammatinharjoittajana jalkojenhoitotyössä ja Haavan hoito jalkojenhoidossa.

Pedikyyri on kosmetologin suorittama jalkahoito

Pedikyyri on kosmetologin tekemä jalkahoito, joka usein sisältää jalkojen hieronnan, ihon kovettumien hionnan, kynsinauhojen siistimisen sekä varpaankynsien leikkauksen ja lakkauksen. Kosmetologit tekevät pedikyyrejä kauneushoitoloissa. Pedikyyri on siis esteettistä jalkojenhoitoa eli terveiden jalkojen kauneudenhoitoa.

Kosmetologikoulutuksen aikana opiskellaan jalkojenhoitoa. Kosmetologiksi voi opiskella kauneudenhoitoalan perustutkinnossa, joka on toisen asteen ammatillinen koulutus.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: Ammattinetti, Jalkojesi terveydeksi