Näyttää 1-1 yhteensä 1 tulosta

Opiskele kosmetologiksi, kauneudenhoitoalan ammattilaiseksi

Kauneudenhoitoalan yleisin koulutus lienee kauneudenhoitoalan ammatillinen perustutkinto. Tutkinnon tavoitteena on varmistaa opiskelijalle laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet toimia kosmetologina, kauneudenhoitoalan työntekijänä ja ammatinharjoittajana sekä neuvonta- ja myyntitehtävissä ja muissa asiakaspalvelutehtävissä.

Kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittanut on ihonhoidon, ihonhoidon ohjauksen, ehostuksen, hieronnan ja kosmetiikkatuotteiden neuvonnan ammattilainen.

Kauneudenhoitoalan perustutkinnossa on kaksi osaamisalavaihtoehtoa: Kauneudenhoidon ja tuoteneuvonnan osaamisala sekä Ihon erikois- ja laitehoitojen osaamisala. Ensimmäisestä valmistuvan ammattinimike on kosmetiikkaneuvoja ja toisesta valmistuvan kosmetologi.

Kosmetologikoulutus

Kosmetologikoulutuksen aikana opiskellaan muun muassa ihon hoitoa, ehostusta, ihon erikois- ja laitehoitoa ja täydentäviä ihon hoitoja. Hoitojen tekemistä harjoitellaan käytännössä oppilaitoksessa asiakaspalvelutilanteissa sekä alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla.

Kosmetologikoulutuksessa (kauneudenhoitoalan perustutkinto) pakolliset ammatilliset tutkinnon osat ovat:

• Ihon hoito
  • Ihonhoidon ohjaus
  • Ehostus
  • Kauneudenhoitoalan yrittäjyys ja yritystoiminta
  • Täydentävät ihon hoidot (Ihon erikois- ja laitehoitojen osaamisala)
  • Kauneudenhoito ja tuoteneuvonta (Kauneudenhoidon ja tuoteneuvonnan osaamisala).

Valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia ovat:

• Kosmetologina toimiminen terveydenhuollon toimintaympäristössä
  • Kylpylähoidot
  • Erikoisehostus
  • Yritystoiminnan suunnittelu.

Kosmetologi työelämässä

Valmistuneet kosmetologit työskentelevät itsenäisinä ammatinharjoittajina, työntekijöinä toisten palveluksessa sekä monialaisissa kauneudenhoidon yrityksissä. Kosmetologeja työllistyy myös kauneudenhoitoalan koulutus-, neuvonta- ja markkinointitehtäviin.

Kosmetologin toteuttamilla kauneudenhoitopalveluilla voidaan vaikuttaa ihmisen ulkoiseen olemukseen, kuten meikkiin ja ihon hyvinvointiin. Kosmetologin työ on suureksi osaksi asiakaspalvelua, joten kätevien käsien lisäksi ammattilaisilta vaaditaan hyviä sosiaalisia taitoja – monella kosmetologilla onkin oma vakiintunut kanta-asiakaspiiri.

Kosmetologin työhön kuuluu asiakkaiden ihon puhdistaminen, heleyttäminen ja muu hoitaminen. Hänen tulee osata myös opastaa asiakkaita kauneudenhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Kosmetologin tarjoamiin hoitoihin kuuluu yleensä kasvohoitojen lisäksi käsihoidot, jalkahoidot, vartalohoidot sekä ripsien ja kulmien kestovärjäys. Kosmetologin tulee tuntea kosmeettisten aineiden vaikutukset hyvin voidakseen käyttää niitä oikeaoppisesti ja voidakseen myydä niitä asiakkailleen.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Opetushallitus, ePerusteet

Etsitkö koulutusta?

Koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään.

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu