Työnantajan oikeus irtisanoa (3h)

Brik, Verkossa
Kesto
3 tuntia
Hinta
490 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
2 toukokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
3 tuntia
Hinta
490 EUR + alv 24 %
Seuraava toteutus
2 toukokuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus
alkaen 490 EUR + alv 24 % / osallistuja

Työnantajan oikeus irtisanoa (3h)

Työsuhteen päättäminen

Onko organisaatiossasi henkilö, josta on enemmän haittaa kuin hyötyä? Mietitkö, mitä tällaisessa tilanteessa tulisi ja voisi tehdä? Milloin saa irtisanoa ja miten irtisanominen tehdään lain näkökulmasta oikein? Miten irtisanomistilanteisiin kannattaa varautua? Miten varoitus annetaan oikein? Mitä laittomasta irtisanomisesta seuraa? Miten työsuhde päätetään asiasta yhteisesti sopien, ja mitä päättämissopimuksessa kannattaa ottaa huomioon? Minkälaisia muutoksia työlainsäädäntöön on luvassa irtisanomisoikeuden osalta?

Joskus työnantaja joutuu tilanteeseen, jossa joko väärän rekrytoinnin tai muiden syiden takia organisaatiossa on henkilö, josta työnantaja haluaa eroon. Tällaisissa tilanteissa on tärkeää tuntea lainsäädäntö, ja mahdollisuudet ja rajoitukset työsuhteen päättämiselle. Väärin suoritettu työsuhteen päättäminen voi tulla kalliiksi ja aiheuttaa monenlaista ylimääräistä työtä esihenkilöille. Jo muutaman tärkeän perusasian huomioiminen nostaa työsuhteen päättämismenettelyn onnistumisen todennäköisyyttä merkittävästi.

Pienryhmävalmennus tuottaa parhaita oppimistuloksia

Käytännönläheinen pienryhmävalmennuksemme sopii kaikille esihenkilöille erilaisissa organisaatioissa. Ei tylsiä kalvosulkeisia, vaan vuorovaikutteista yhdessä oppimista. Kokeneen työoikeusasianajajan johdolla käytävä valmennus antaa syvälliset tiedot työsuhteen päättämiseen liittyvistä asioista ja mahdollistaa keskustelun ja osallistujien yksilöllisten tarpeiden ja kysymysten huomioon ottamisen.

Etäkoulutus toteutetaan Zoomilla. Lähetämme osallistumisohjeet sähköpostiisi ennen koulutusta.

Hyödyt osallistujille

  • Tunnet eri työsuhteen päättämisen muodot (esim. irtisanominen, purkaminen, purkautuneena pitäminen, koeaika, yhteinen sopimus)
  • Ymmärrät varoituksen antamisen merkityksen sekä itsenäisenä seuraamuksena ja keinona puuttua havaitsemiisi epäkohtiin että osana irtisanomismenettelyä
  • Osaat ennakoida päättämistilanteisiin liittyvät haasteet ja valmistautua päättämistilanteisiin
  • Osaat toimia rohkeasti ja rakentavasti työsuhteen päättämistilanteissa ja välttämään virheellisestä toiminnasta aiheutuvat epäselvyydet ja ongelmat

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

2 toukokuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

1 lokakuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

Kohderyhmä

Koulutus on suun­niteltu esimie­hille sekä henkilöstöhallinnosta vastaa­ville ammattilaisille, organisaation koosta tai toimialasta riippumatta. Koulutuksen aluksi käydään läpi osallistujien toiveet, jotta koulutuksen painopisteitä voidaan muokata osallistujien tarpeiden mukaisesti.

Aikataulu

09:00 Tiimiin sopimattoman henkilön aiheuttamat haitat ja kustannukset

09:30 Missä tilanteissa irtisanominen kannattaa tehdä?

10:00 Irtisanomiseen valmistautuminen

10:30 Tauko

10:45 Irtisanomisen toteuttaminen lainmukaisesti

11:30 Kysymyksiä ja vastauksia

12:00 Koulutus päättyy

Kouluttaja

Laura-Maria Poikela on mm. työ- ja palvelussuhdeasioihin erikoistunut asianajaja. Laura-Marialla on kokemusta erityisesti sosiaali- ja terveys-, teknologia-, rahoitus- ja palvelualoilla toimivien työnantajien avustamisesta tuomioistuimissa ja työsuhdeasioihin liittyvästä päivittäisestä neuvonnasta. Kouluttajakokemusta Laura-Marialla on yli 10 vuoden ajalta. Laura-Marian koulutukset ovat täynnä asiaa, mutta tieto on paketoitu helposti ymmärrettävään muotoon ja kerrottu kiinnostavien esimerkkien kautta.

Kustannukset

Tilai­suuden hinta on 490 €/​hlö + alv 24%. 

Brik sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Työnantajan oikeus irtisanoa (3h)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Brik
Keilaranta 12
02150 Espoo

Brik on vaikuttavin lähijohtamisen valmentaja!

Erityisosaamisemme muodostuu ajattelun konkreettisesta ja käytännönläheisestä haastamisesta fasilitointitekniikoiden avulla. Haastamisemme pohjautuu suomalaisen työelämän haasteiden syvälliseen ja ajantasaiseen ymmärrykseen sekä vankkaan kokemukseen ihmislähtöisen johtamisen kehittämisestä. Kahdenkymmenen toimintavuotemme aikana olemme kouluttaneet yli 7000 johtajaa, esihenkilöä ja asiantuntijaa sadoista eri toimialoilla toimivista organisaatiosta....

Lue lisää kouluttajasta Brik ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu