ChatGPT opetuksessa

Kesto
27 tuntia
Hinta
64,52 EUR + alv 24 % (yht. 80 EUR)
Seuraava toteutus
Joustava aloitus katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
27 tuntia
Hinta
64,52 EUR + alv 24 % (yht. 80 EUR)
Seuraava toteutus
Joustava aloitus katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
alkaen 64,52 EUR + alv 24 % / osallistuja

ChatGPT opetuksessa

ChatGPT opetuksessa / Haaga-Helia ammattikorkeakoulu – täydennyskoulutus

Opettaja, haluatko tehostaa ja kehittää opetustasi? 

Verkkokurssi ‘ChatGPT opetuksessa’ esittelee mullistavan lähestymistavan, jonka avulla opit tehokkaasti hyödyntämään ChatGPT-teknologiaa opetusalalla. Kurssiei ainoastaan esittele ChatGPT:n toimintaa, vaan syventää myös ymmärrystäsi siitä, kuinka voit monipuolisesti tehostaa opetustyötäsi.

Kurssilla opit, miten tekoäly voi auttaa sinua luomaan räätälöityä ja kiinnostavaa kurssimateriaalia. Lisäksi opit parantamaan oppituntien suunnittelua ja hyödyntämään tekoälyä oppilaiden henkilökohtaisen oppimispolun tukemisessa.

Kurssin aikana saat perusteellisen käsityksen ChatGPT:n toimintaperiaatteista, sen hyödyistä ja haasteista. Saat konkreettisia esimerkkejä siitä, miten voit integroida ChatGPT:n erilaisiin opetustilanteisiin, mikä rikastuttaa opetusmetodejasi. Lisäksi opit käyttämään muita tekoälytyökaluja, kuten Perplexity AI:ta ja Consensus Appia, jotka monipuolistavat oppimiskokemusta ja tukevat tutkimustyötäsi.

Kurssi tarjoaa myös arvokkaita näkemyksiä tekoälytyökalujen käytöstä opetuksessa, mukaan lukien, parhaat käytännöt ja vinkit mahdollisten kielteisten vaikutusten hallintaan. Esimerkiksi ChatGPT:n soveltaminen arvioinnissa ja palautteenannossa voi auttaa personalisoimaan opiskelijapalautetta ja seuraamaan opiskelijoiden kehitystä entistä tehokkaammin.

Tämä kurssi valmistaa sinut ja oppilaasi tulevaisuuden oppimishaasteisiin.

Huom: Kurssi sisältää monia valmiiksi tehtyjä kehotteita (prompts) jotka voit ottaa heti käyttöön.

Kurssitila: Itseopiskelu

Kurssin taso: Itsenäinen opiskelu: Perustaso:

Kurssimateriaali: 1,5 tuntia videoluentoja, 1 koe, lisälukemista. Arvioitu kokonaisopiskeluaika 27 tuntia.

Huom: Tämän kurssin materiaalit ja opetus ovat suomeksi, mutta käyttöliittymä ja valikot ovat englanninkieliset.

Kurssin yleiskuvaus

Tämä monipuolinen kurssi tarjoaa syvällisen johdatuksen ChatGPT:n ja muiden tekoälytyökalujen hyödyntämiseen opetusalalla. Kurssi käynnistyy esittelemällä ChatGPT:n roolin opetuksessa, mukaan lukien sen hyödyt ja mahdolliset haasteet. Opiskelijana perehdyt ChatGPT:n perustoimintoihin ja opit, kuinka aloittaa sen tehokas käyttö opetuksessa. Lisäksi kurssilla käydään läpi, miten ChatGPT ja muut tekoälysovellukset, kuten Perplexity AI ja Dall-E 3, voivat osallistua kurssimateriaalin luomiseen, oppituntien suunnitteluun ja henkilökohtaisen oppimisen tukemiseen.

Kurssissa käsitellään myös tekoälytyökalujen käyttösuosituksia, niiden mahdollisia kielteisiä vaikutuksia sekä niiden roolia arvioinnissa ja palautteenannossa. Loppuosassa keskitytään erityisesti generatiivisen tekoälyn käyttöön tutkimuksessa ja Dall-E 3:n potentiaaliin visuaalisen materiaalin luomisessa. Kurssi päättyy yhteenvetoon, jossa kootaan yhteen kurssin tärkeimmät opetukset ja annetaan vinkkejä kurssimateriaalien käytännön soveltamiseen.

Kurssin sisältö

 1. ChatGPT opetuksessa – johdanto:Kurssin sisällön esittely ja vinkit kurssin suorittamiseen tehokkaasti.
 2. ChatGPT opetuksessa: Johdanto ChatGPT:n hyödyntämiseen opetuksessa, mukaan lukien ChatGPT:n hyödyt ja haitat opetuksessa. Tässä osiossa käymme läpi, miten eri opettajat käyttävät ChatGPT:tä opetuksessa.
 3. Miten ChatGPT toimii: Miten voit aloittaa ChatGPT:n tehokkaan käytön ja ymmärtää, miten ChatGPT toimii?
 4. Kurssin luominen esimerkin avulla: Miten ChatGPT:tä voi käyttää apuna kurssimateriaalien luomisessa ja räätälöinnissä. Lähdemme liikkeelle esimerkin kautta, mitä kehoitteita (prompts) voit käyttää, jotta ChatGPT luo korkealaatuista materiaalia.
 5. Sisällön luominen: Miten opettaja voi käyttää ChatGPT:tä oppituntien suunnitteluun ja mistä löytyy reaaliaikaista tietoa kurssiin liittyen.
 6. ChatGPT henkilökohtaisen oppimisen tukena: Miten voit käyttää ChatGPT:tä tekemään kurssin kattavia kurssitehtäviä. Harjoittele kehoitteita, jotka soveltuvat kurssitehtävien tekemiseen.
 7. Perplexityn käyttö opetuksessa: Opit, miten ilmaista tekoälytyökalua nimeltä Perplexity AI voidaan hyödyntää reaaliaikaisen tiedonhakuun ja oppimateriaalien tekemiseen.
 8. Tekoälytyökalujen käyttösuositukset: Tässä jaksossa annamme suosituksia ja parhaita käytäntöjä erilaisten tekoälytyökalujen, kuten ChatGPT:n, käyttöön opetuksessa. Lisäksi korostamme, mitä tietoja ei koskaan tulisi jakaa ChatGPT:ssä.
 9. ChatGPT:n käytön kielteiset sivuvaikutukset: Video käsittelee ChatGPT:n käytön mahdollisia kielteisiä vaikutuksia opiskelijoille ja esittelee strategioita niiden hallintaan.
 10. ChatGPT:n käyttö arvosteluun ja palautteen antamiseen: Tässä osassa tutkitaan, miten ChatGPT:tä voidaan hyödyntää opiskelijoiden arvostelussa ja palautteen antamisessa.
 11. Generatiivinen tekoäly tutkimuksen tekemisessä: Opit, mitkä ovat parhaat tekoälytyökalut tutkimuksen ja tieteellisen työn tekemiseen.
 12. Kuvien luominen Dall-E 3 ohjelman avulla: Opit, miten Dall-E 3 -ohjelmaa voidaan käyttää visuaalisen materiaalin, kuten kuvien ja infografiikkojen, luomiseen opetuksessa. Käsittelemme myös, mitkä ovat Dall-E:n suurimmat heikkoudet opetuskuvien luomisessa.
 13. Kurssin yhteenveto: Tässä videossa tehdään yhteenveto kurssin sisällöstä, tärkeimmistä opetuksista ja siitä, miten voit aloittaa kurssimateriaalin soveltamisen tehokkaasti.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustava aloitus

 • Etätoteutus
 • Verkossa

Kohderyhmä

Tämä kurssi on suunnattu ensisijaisesti opettajille ja kaikille oppimisalan ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita siitä, miten tekoälytyökalut voivat tehostaa ja uudistaa opetustyötä.

Aikataulu

1,5 tuntia videoluentoja, 1 koe, lisälukemista. Arvioitu kokonaisopiskeluaika 27 tuntia.

Kouluttaja

Lasse Rouhiainen

Lasse Rouhiainen on bestseller-kirjailija ja kansainvälinen asiantuntija tekoälyssä, moderneissa teknologioissa ja digitaalisessa markkinoinnissa. Suomalaislähtöinen, mutta Espanjassa asuva Lasse keskittyy työssään tutkimaan, miten yritykset ja yhteiskunta yleisesti voivat paremmin sopeutua ja hyötyä tekoälystä.

Kustannukset

80€ (sisältää arvonlisäveron)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta ChatGPT opetuksessa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu – täydennyskoulutus
Ratapihantie 13
00520 Helsinki

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu – Haaga-Helia for Business

Haluatko kehittyä oman alasi ammattilaiseksi? Haaga-Helia for Business tukee yksilöiden, yritysten ja yhteisöjen osaamisen ja toiminnan kehittämistä. Haaga-Helia for Business on monipuolinen kumppani asiantuntijoille ja esimiehille, jotka haluavat laajentaa ammatillista osaamistaan ja löytää uusia näkökulmia työuralleen. Yrityksen suurin pääoma on...

Lue lisää kouluttajasta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu – täydennyskoulutus ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu