🎓 MBA-stipendin hakuaika on auki 16.6. saakka. Lue lisää ja hae »

Sosiologian perusopinnot, 25 op, lv. 2024–25

Kesto
1 vuosi
Hinta
325 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 325 EUR)
Seuraava toteutus
15 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
1 vuosi
Hinta
325 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 325 EUR)
Seuraava toteutus
15 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sosiologian perusopinnot, 25 op, lv. 2024–25

Helsingin seudun kesäyliopisto

Sosiologian perusopinnot, 25 op järjestetään Itä-Suomen yliopiston (UEF) opetussuunnitelman mukaisesti.

Tavoite ja sisältö:

Sosiologiassa tutkitaan muun muassa sitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, miksi asiat ovat siten kuin ovat ja miten ne voisivat olla toisin. Sosiologit ovat kiinnostuneita myös siitä, miten ihmiset ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa ja minkälaiset prosessit säätelevät ihmisten sosiaalista toimintaa ja ajattelua. Lisäksi sosiologiassa tutkitaan, miten yhteiskunnallinen hyvinvointi tai pahoinvointi muodostuu, mistä eriarvoisuus, (epä)oikeudenmukaisuus ja syrjintä johtuvat, miten ihmisen toiminta riippuu yhteisöstä ja suhteista toisiin ihmisiin, sekä näihin teemoihin kytkeytyvistä empatiakuiluista ja solidaarisuusvajeista. Kiinnostavia ovat myös koulutus- ja työmarkkinoiden sekä erilaisten organisaatioiden ja ryhmien toiminta. Opintojen aikana sosiologista ajattelua kehitetään perehtymällä sosiologisiin käsityksiin ja havaintoihin yhteiskunnan rakenteista ja sosiaalisesta toiminnasta eli siitä, millä tavoin yhteiskunta, instituutiot ja organisaatiot toimivat, miten sosiaalinen järjestys on mahdollinen ja mikä sitä uhkaa.

Kokonaisuuteen kuuluvat kurssit:

  • Sosiologian perusteet, 5 op
  • Sosiologian teoriakirjallisuus, 5 op
  • Sosiologisia näkökulmia suomalaisen koulutuksen kulttuureihin, 5 op
  • Tytöstä naiseksi, 5 op
  • Yhteiskunnallisen eriarvoisuuden sosiologia, 5 op

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiologian perusopinnot, 25 op, lv. 2024–25, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

15 elokuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

Kohderyhmä

Sosiologian opinnot sopivat täydennyskoulutukseksi niille, joiden työssä tarvitaan laajaa ymmärrystä yhteiskunnan ja yhteisöjen toiminnasta tai erilaisista tutkimus- ja analyysimenetelmistä.Sosiologian perusopinnot sopivat hyvin myös yhteiskunnallisille aloille tähtääville ja sivuaineeksi moniin eri tutkintoihin. Opinnoista on myös avoimen yliopiston väylä tutkinto-opiskelijaksi.

Aikataulu

Kaikki opintojaksot ovat suoritettavissa itsenäisesti opiskellen, ks. tarkemmin kunkin opintojakson kohdalta. 

Kustannukset

Kokonaisuusmaksu 325 €, josta kesäyliopiston koulutusmaksu 100 € (maksetaan kesäyliopiston ilmoittautumisen yhteydessä) ja UEF:n osuus 225 € (maksetaan UEF:n Peppi-järjestelmään). Kokonaisuudesta voi valita myös yksittäisiä jaksoja, hinta 70 €/jakso, josta UEF:n maksuosuus 60 €. Kesäyliopistosta tulee Peppi-ilmoittautumiseen ohjeet sähköpostitse ennen opintojaksojen alkua.

Helsingin seudun kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiologian perusopinnot, 25 op, lv. 2024–25? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Helsingin seudun kesäyliopisto
Vilhonvuorenkatu 12
00500 Helsinki

Laadukasta opetusta ja oppimisen iloa

Helsingin seudun kesäyliopisto toivottaa kaikki tervetulleiksi opintojen pariin! Opetus on avointa kaikille iästä, koulutuksesta tai opinto-oikeuksista riippumatta. Vuosittain kesäyliopistossa opiskelee noin 6 000 osallistujaa yli 700 kurssilla. Toiminta on ympärivuotista. Monipuolinen opetusohjelma sisältää avointa korkeakouluopetusta, kieltenopetusta, tietotekniikkaa, taidekursseja, abiturienttikursseja, ammatillista täydennyskoulutusta...

Lue lisää kouluttajasta Helsingin seudun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu