Helsingin seudun kesäyliopisto

Oppimisen iloa ja opetuksen laatua

Helsingin seudun kesäyliopisto toivottaa kaikki opinhaluiset tervetulleiksi opintojen pariin! Opetus on avointa kaikille kiinnostuneille iästä, koulutuksesta tai muista opinto-oikeuksista riippumatta. Vuosittain kesäyliopistossa opiskelee noin 8 000 osallistujaa yli 600 kurssilla. Osallistumisia kursseille on vuosittain yhteensä noin 13 000.

Helsingin seudun kesäyliopisto on vuonna 1966 perustettu korkea-asteinen ja korkealaatuinen vapaan sivistystyön oppilaitos, jota ylläpitää Helsingin seudun kesäyliopistosäätiö. Säätiön perustajina ja jäseninä ovat pääkaupunkiseudun kunnat, ja sen hallintoon osallistuu myös Helsingin yliopisto. Kesäyliopisto onkin oiva esimerkki toimivasta kunnallisesta yhteistyöstä, joka hyödyttää koko pääkaupunkiseudun väestöä.

Laaja valikoima avoimia korkeakouluopintoja ja kursseja ympäri vuoden

Helsingin seudun kesäyliopiston monipuolinen opetusohjelma sisältää avoimen yliopistollisen ja avoimen ammattikorkeakouluopetuksen lisäksi kieltenopetusta, tietotekniikkaa, taidekursseja, abiturienttikursseja, ammatillista täydennyskoulutusta sekä avoimia yleisötilaisuuksia.

Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain. Samalla kun kesäyliopisto vaalii ohjelmassaan hyväksi koettuja käytäntöjä ja kiitettyjä sisältöjä, se pyrkii vuosittain vastaamaan myös uusiin haasteisiin.

Kesäyliopistot ovat alueellisen koulutustarjonnan oppilaitoksia, joiden toiminnassa painottuvat avoin korkeakouluopetus sekä alueen muihin osaamis- ja sivistystarpeisiin vastaaminen. Toiminta on nimestä huolimatta ympärivuotista.

Kansainvälistä opetusta ja opiskelua

Kansainvälisyys on elävä osa kesäyliopiston toimintaa. Opiskelijoita ja opettajia saapuu kursseille ympäri maailmaa. Laajaa ja laadukasta suomen kielen opetusta toisena tai vieraana kielenä on järjestetty jo perustamisvuodesta 1966 lähtien. Vieraita kieliä kesäohjelmassa on yli 30, ja kursseja järjestetään alkeistasolta yliopistotasoiseen opetukseen.

Suuri ilon aihe kesäyliopistossa on, että osallistujien enemmistö arvioi kesäyliopisto-opetuksen erinomaiseksi. Helsingin seudun kesäyliopisto toivottaa kaikki tervetulleiksi kesäyliopistoon!

Kiinnostuitko Helsingin seudun kesäyliopiston koulutuksista?

Lisätietoa Helsingin seudun kesäyliopiston koulutustarjonnasta löydät alla olevasta koulutuslistauksesta. Voit myös pyytää lisätietoja suoraan Helsingin seudun kesäyliopistolta tekemällä yhteydenottopyynnön.

Design / Muotoilu
Adobe-ohjelmat Kesto Hinta Paikka Alkaa
Adobe Illustrator CC jatkokurssi 16 tuntia Alkaen 130 EUR + alv 0 % Helsinki 1.8.2022
Hyvinvointiala
TRE-stressinpurkuliikkeiden syyskurssi 6 tuntia Alkaen 40 EUR + alv 0 % Helsinki 7.9.2022
Unettomuuden hoito kiinalaisin menetelmin 4 tuntia Alkaen 45 EUR + alv 0 % Helsinki 4.8.2022
Kielet
Työelämän englannin suullisen kielitaidon kurssi verkossa Alkaen 95 EUR + alv 0 % Verkossa 3.8.2022
Englanti
Continuation Course in English Alkaen 95 EUR + alv 0 % Helsinki 25.7.2022
Italia
Italian alkeiskurssi 1, ryhmä C, 3 op 2 viikkoa Alkaen 100 EUR + alv 0 % Verkossa 11.7.2022
Ranska
Ranskan alkeiskurssi 1, ryhmä C, 4 op Alkaen 110 EUR + alv 0 % Helsinki 11.7.2022
Saksa
Työelämän saksaa Alkaen 85 EUR + alv 0 % Helsinki 1.8.2022
Suomi / Finnish
Suomen kielen kurssit Helsinki Useita toteutusajankohtia
Liiketoiminta
Palvelumuotoilu
Palvelumuotoilun perusopinnot, 25 op lv.2022-2023 1 vuosi Alkaen 650 EUR + alv 0 % Verkossa 1.8.2022
Markkinointi / Viestintä
Verkkosivut
HTML5 & CSS perusteet 2 päivää Alkaen 130 EUR + alv 0 % Verkossa 4.8.2022
Microsoft Office
Word
WordPress-perusteet 2 päivää Alkaen 130 EUR + alv 0 % Verkossa 1.8.2022
Sosiaali- ja terveysala
Hoitotieteen aineopinnot Alkaen 395 EUR + alv 0 % Suomi 12.9.2022
Psykiatria / Mielenterveystyö
Psykofyysisen psykoterapian perusteet 15 päivää Alkaen 2 050 EUR + alv 0 % Suomi 22.9.2022
Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (50 op), sisältää psykoterapeuttiset valmiudet Alkaen 4 345 EUR + alv 0 % Helsinki 6.9.2022
Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus 8 kuukautta Alkaen 2 850 EUR + alv 0 % Helsinki 30.8.2022
Taideterapeuttisia työkaluja opettajille ja kasvattajille, A + B Alkaen 1 420 EUR + alv 0 % Helsinki 30.7.2022
Työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot, 25 op Alkaen 480 EUR + alv 0 % Helsinki 25.8.2022
Taide / Kulttuuri
Kuvanveisto 32 tuntia Alkaen 140 EUR + alv 0 % Helsinki 25.7.2022
Väri ja valo maisemassa – öljyvärimaalauksen perusteita 32 tuntia Alkaen 105 EUR + alv 0 % Helsinki 25.7.2022

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää kouluttajasta Helsingin seudun kesäyliopisto? Täytä yhteystietosi, niin kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä.

Helsingin seudun kesäyliopisto

Vilhonvuorenkatu 12

Keskiarvo: 4,8

Koulutukseen osallistunut
Mahtava kurssi, tosi mukava opettaja ja ihana ryhmä! Opitunnit menevät luonnollisesti ja helposti, vaikka opiskeilijat ovat väsyneet (koska suuri osa opislelee suomea työn jalkeen). Jos se mahdollista, saa lisätä kirjoittamisen tehtäviä.
Koulutukseen osallistunut
Koulutuskokonaisuus oli hyvä. Lastensuojelun osuus itselle kovin tuttua, muttei toki kaikille.
Koulutukseen osallistunut
Koulutus oli selkeästi rakennettu ja kaikki tehtävät oli hyvin ohjeistettu. Opettaja loi luokkaan lämpimän ja välittömän ilmapiirin, jossa oli helppoa keskustella ja jakaa kokemuksia. Vierailevat luennoitsijat olivat myös mielenkiintoisia ja asiantuntevia. Omien pienryhmien kanssa työskentely oli omalla tavallaan mielekästä ja turvallista, mutta...
Näytä kokonaan
Arvioinnit kouluttajasta