Helsingin seudun kesäyliopisto

Oppimisen iloa ja opetuksen laatua

Helsingin seudun kesäyliopisto toivottaa kaikki opinhaluiset tervetulleiksi opintojen pariin! Opetus on avointa kaikille kiinnostuneille iästä, koulutuksesta tai muista opinto-oikeuksista riippumatta. Vuosittain kesäyliopistossa opiskelee noin 8 000 osallistujaa yli 600 kurssilla. Osallistumisia kursseille on vuosittain yhteensä noin 13 000.

Helsingin seudun kesäyliopisto on vuonna 1966 perustettu korkea-asteinen ja korkealaatuinen vapaan sivistystyön oppilaitos, jota ylläpitää Helsingin seudun kesäyliopistosäätiö. Säätiön perustajina ja jäseninä ovat pääkaupunkiseudun kunnat, ja sen hallintoon osallistuu myös Helsingin yliopisto. Kesäyliopisto onkin oiva esimerkki toimivasta kunnallisesta yhteistyöstä, joka hyödyttää koko pääkaupunkiseudun väestöä.

Laaja valikoima avoimia korkeakouluopintoja ja kursseja ympäri vuoden

Helsingin seudun kesäyliopiston monipuolinen opetusohjelma sisältää avoimen yliopistollisen ja avoimen ammattikorkeakouluopetuksen lisäksi kieltenopetusta, tietotekniikkaa, taidekursseja, abiturienttikursseja, ammatillista täydennyskoulutusta sekä avoimia yleisötilaisuuksia.

Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain. Samalla kun kesäyliopisto vaalii ohjelmassaan hyväksi koettuja käytäntöjä ja kiitettyjä sisältöjä, se pyrkii vuosittain vastaamaan myös uusiin haasteisiin.

Kesäyliopistot ovat alueellisen koulutustarjonnan oppilaitoksia, joiden toiminnassa painottuvat avoin korkeakouluopetus sekä alueen muihin osaamis- ja sivistystarpeisiin vastaaminen. Toiminta on nimestä huolimatta ympärivuotista.

Kansainvälistä opetusta ja opiskelua

Kansainvälisyys on elävä osa kesäyliopiston toimintaa. Opiskelijoita ja opettajia saapuu kursseille ympäri maailmaa. Laajaa ja laadukasta suomen kielen opetusta toisena tai vieraana kielenä on järjestetty jo perustamisvuodesta 1966 lähtien. Vieraita kieliä kesäohjelmassa on yli 30, ja kursseja järjestetään alkeistasolta yliopistotasoiseen opetukseen.

Suuri ilon aihe kesäyliopistossa on, että osallistujien enemmistö arvioi kesäyliopisto-opetuksen erinomaiseksi. Helsingin seudun kesäyliopisto toivottaa kaikki tervetulleiksi kesäyliopistoon!

Kiinnostuitko Helsingin seudun kesäyliopiston koulutuksista?

Lisätietoa Helsingin seudun kesäyliopiston koulutustarjonnasta löydät alla olevasta koulutuslistauksesta. Voit myös pyytää lisätietoja suoraan Helsingin seudun kesäyliopistolta tekemällä yhteydenottopyynnön.

Design / Muotoilu
Adobe-ohjelmat Kesto Hinta Paikka Alkaa
Adobe InDesign CC jatkokurssi, Ryhmä A 2 päivää Alkaen 130 EUR + alv 0 % Helsinki 13.6.2022
Adobe InDesign CC perusteet, ryhmä C 2 päivää Alkaen 130 EUR + alv 0 % Helsinki 30.5.2022
Adobe PhotoShop CC kuvankäsittelyn jatkokurssi, ryhmä A 2 päivää Alkaen 130 EUR + alv 0 % Helsinki 9.6.2022
Adobe PhotoShop CC kuvankäsittelyn perusteet, Ryhmä C 16 tuntia Alkaen 130 EUR + alv 0 % Helsinki 2.6.2022
Henkilöstöhallinto / HR
Työhyvinvointi
FasciaMethod 10 tuntia Alkaen 55 EUR + alv 0 % Helsinki 6.6.2022
Historia / Yhteiskunta
Digitaalisen sukututkimuksen kurssi 16 tuntia Alkaen 155 EUR + alv 24 % Verkossa 6.6.2022
Kielet
Kreikan aakkoset tutuiksi 2 päivää Alkaen 20 EUR + alv 0 % Helsinki 30.5.2022
Arabia
Arabian alkeiskurssi 1 – puhu, lue, kirjoita, 2 op 38 tuntia Alkaen 95 EUR + alv 0 % Verkossa 6.6.2022
Englanti
Destinations 1- Englannin alkeiskurssi 2 viikkoa Alkaen 95 EUR + alv 0 % Helsinki 6.6.2022
English Oral Skills Group A 3 päivää Alkaen 90 EUR + alv 0 % Helsinki 6.6.2022
Italia
Italian alkeiskurssi 1, ryhmä C, 3 op 2 viikkoa Alkaen 100 EUR + alv 0 % Verkossa 11.7.2022
Portugali
Portugalin alkeiskurssi 1, 3 op, ryhmä A 1 kuukausi Alkaen 100 EUR + alv 0 % Verkossa 30.5.2022
Laatu
Lean
Tietotalouden Lean – turhia järjestelmiä vai hyödyllistä digitalisointia? 1 päivä Alkaen 115 EUR + alv 0 % Useita (2) 20.6.2022
Markkinointi / Viestintä
Sosiaalinen media
TikTok yrityksille 1 päivä Alkaen 115 EUR + alv 0 % Verkossa 6.6.2022
Viestintä / Tiedotus
Työelämän toimivat tekstit -verkkokurssi 3 viikkoa Alkaen 125 EUR + alv 0 % Verkossa 1.6.2022
Microsoft Office
Excel
Excel 2016 taulukkolaskennan jatkokurssi 10 päivää Alkaen 130 EUR + alv 0 % Verkossa 6.6.2022
Sosiaali- ja terveysala
Hoitotieteen aineopinnot Alkaen 395 EUR + alv 0 % Suomi 12.9.2022
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisen oma palautuminen 8 tuntia Alkaen 60 EUR + alv 0 % Verkossa 11.6.2022
Psykiatria / Mielenterveystyö
Psykofyysisen psykoterapian perusteet 15 päivää Alkaen 2 050 EUR + alv 0 % Suomi 22.9.2022
Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentajakoulutus 8 kuukautta Alkaen 2 850 EUR + alv 0 % Helsinki 30.8.2022
Taide / Kulttuuri
Taideterapeuttinen viikonloppu 2 päivää Alkaen 160 EUR + alv 0 % Helsinki 11.6.2022

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää kouluttajasta Helsingin seudun kesäyliopisto? Täytä yhteystietosi, niin kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä.

Helsingin seudun kesäyliopisto

Vilhonvuorenkatu 12

Keskiarvo: 4,8

Koulutukseen osallistunut
Mahtava kurssi, tosi mukava opettaja ja ihana ryhmä! Opitunnit menevät luonnollisesti ja helposti, vaikka opiskeilijat ovat väsyneet (koska suuri osa opislelee suomea työn jalkeen). Jos se mahdollista, saa lisätä kirjoittamisen tehtäviä.
Koulutukseen osallistunut
Koulutuskokonaisuus oli hyvä. Lastensuojelun osuus itselle kovin tuttua, muttei toki kaikille.
Koulutukseen osallistunut
Koulutus oli selkeästi rakennettu ja kaikki tehtävät oli hyvin ohjeistettu. Opettaja loi luokkaan lämpimän ja välittömän ilmapiirin, jossa oli helppoa keskustella ja jakaa kokemuksia. Vierailevat luennoitsijat olivat myös mielenkiintoisia ja asiantuntevia. Omien pienryhmien kanssa työskentely oli omalla tavallaan mielekästä ja turvallista, mutta...
Näytä kokonaan
Arvioinnit kouluttajasta