Helsingin seudun kesäyliopisto

Oppimisen iloa ja opetuksen laatua

Helsingin seudun kesäyliopisto toivottaa kaikki opinhaluiset tervetulleiksi opintojen pariin! Opetus on avointa kaikille kiinnostuneille iästä, koulutuksesta tai muista opinto-oikeuksista riippumatta. Vuosittain kesäyliopistossa opiskelee noin 8 000 osallistujaa yli 600 kurssilla. Osallistumisia kursseille on vuosittain yhteensä noin 13 000.

Helsingin seudun kesäyliopisto on vuonna 1966 perustettu korkea-asteinen ja korkealaatuinen vapaan sivistystyön oppilaitos, jota ylläpitää Helsingin seudun kesäyliopistosäätiö. Säätiön perustajina ja jäseninä ovat pääkaupunkiseudun kunnat, ja sen hallintoon osallistuu myös Helsingin yliopisto. Kesäyliopisto onkin oiva esimerkki toimivasta kunnallisesta yhteistyöstä, joka hyödyttää koko pääkaupunkiseudun väestöä.

Laaja valikoima avoimia korkeakouluopintoja ja kursseja ympäri vuoden

Helsingin seudun kesäyliopiston monipuolinen opetusohjelma sisältää avoimen yliopistollisen ja avoimen ammattikorkeakouluopetuksen lisäksi kieltenopetusta, tietotekniikkaa, taidekursseja, abiturienttikursseja, ammatillista täydennyskoulutusta sekä avoimia yleisötilaisuuksia.

Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain. Samalla kun kesäyliopisto vaalii ohjelmassaan hyväksi koettuja käytäntöjä ja kiitettyjä sisältöjä, se pyrkii vuosittain vastaamaan myös uusiin haasteisiin.

Kesäyliopistot ovat alueellisen koulutustarjonnan oppilaitoksia, joiden toiminnassa painottuvat avoin korkeakouluopetus sekä alueen muihin osaamis- ja sivistystarpeisiin vastaaminen. Toiminta on nimestä huolimatta ympärivuotista.

Kansainvälistä opetusta ja opiskelua

Kansainvälisyys on elävä osa kesäyliopiston toimintaa. Opiskelijoita ja opettajia saapuu kursseille ympäri maailmaa. Laajaa ja laadukasta suomen kielen opetusta toisena tai vieraana kielenä on järjestetty jo perustamisvuodesta 1966 lähtien. Vieraita kieliä kesäohjelmassa on yli 30, ja kursseja järjestetään alkeistasolta yliopistotasoiseen opetukseen.

Suuri ilon aihe kesäyliopistossa on, että osallistujien enemmistö arvioi kesäyliopisto-opetuksen erinomaiseksi. Helsingin seudun kesäyliopisto toivottaa kaikki tervetulleiksi kesäyliopistoon!

Kiinnostuitko Helsingin seudun kesäyliopiston koulutuksista?

Lisätietoa Helsingin seudun kesäyliopiston koulutustarjonnasta löydät alla olevasta koulutuslistauksesta. Voit myös pyytää lisätietoja suoraan Helsingin seudun kesäyliopistolta tekemällä yhteydenottopyynnön.

Henkilökohtainen kehitys Kesto Hinta Paikka Alkaa
Taitoja arjen ihmissuhteisiin – tunteet ja vuorovaikutustaidot 5 päivää Alkaen 50 EUR + alv 0 % Verkossa 8.11.2021
Hyvinvointiala
Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen kokonaisuus 11 kuukautta Alkaen 2 980 EUR + alv 0 % Helsinki 14.1.2022
Juridiikka / Laki
Valtiosääntöoikeus, 7 op 2 kuukautta Alkaen 175 EUR + alv 0 % Helsinki 1.11.2021
Kielet
Viittomakielinen ilmaisu, 5 op (alkeiskurssi) Alkaen 125 EUR + alv 0 % Helsinki 25.10.2021
Markkinointi / Viestintä
Valokuvaus / Video
Valokuvauksen perusopinnot, 25 op 1,5 vuotta Alkaen 1 635 EUR + alv 0 % Helsinki 10.1.2022
Sosiaali- ja terveysala
Vanhempien voimavarojen vahvistaminen | kuinka toimia erityistä tukea tarvitsevien lasten perheiden kanssa 1 päivä Alkaen 160 EUR + alv 0 % Helsinki 26.11.2021
Psykiatria / Mielenterveystyö
Korjaavat uudet muistot – Pesso Boyden System Psychomotor (PBSP) -terapia 1 päivä Alkaen 175 EUR + alv 0 % Helsinki
Psykoterapia
Lasten ja nuorten terapeuttinen tukeminen - voimavarakeskeinen työote 5 kuukautta Alkaen 955 EUR + alv 0 % Helsinki 1.11.2021
Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja MM® -koulutus Alkaen 3 295 EUR + alv 0 % Helsinki 25.11.2021
Taide / Kulttuuri
Musiikkiterapian perusopinnot ja kokemuksellinen työskentely, 40 op 1,5 vuotta Alkaen 1 060 EUR + alv 0 % Helsinki 26.1.2022

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää kouluttajasta Helsingin seudun kesäyliopisto? Täytä yhteystietosi, niin kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä.

Helsingin seudun kesäyliopisto

Vilhonvuorenkatu 12

Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Ota yhteyttä

Saadaksesi yhteyden kouluttajaan Helsingin seudun kesäyliopisto täytä seuraavat tiedot: