🎓 MBA-stipendin hakuaika on auki 16.6. saakka. Lue lisää ja hae »

Yhteiskuntapolitiikan perusopinnot, 25 op, lv. 2024–25

Kesto
1 vuosi
Hinta
395 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 395 EUR)
Seuraava toteutus
1 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
1 vuosi
Hinta
395 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 395 EUR)
Seuraava toteutus
1 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Yhteiskuntapolitiikan perusopinnot, 25 op, lv. 2024–25

Helsingin seudun kesäyliopisto

Yhteiskuntapolitiikan perusopinnot, 25 op järjestetään Itä-Suomen yliopiston (UEF) opetussuunnitelman mukaisesti.

Tavoite ja sisältö:

Yhteiskuntapolitiikassa haetaan käsitteitä ja ymmärrystä sille, miten yhteiskunnista on tullut sellaisia kuin ne ovat nyt ja miten niitä voi muuttaa. Yhteiskuntapoliittista lähestymistapaa voi soveltaa miltei mihin tahansa ilmiöön ilmastonmuutoksesta sisustusblogeihin. Millaisia erilaisia aatteita, ideoita ja oppeja on sille, miten hyvinvointia parhaiten edistetään? Keille hyvinvointi kuuluu? Keitä tipahtaa tahallisesti ja tahattomasti ulos? Millainen on ideaalikansalainen ja millaiset keskustelut siihen ovat johtaneet? Opinnoista saa tietoa ja ymmärrystä myös globalisoitumisesta ja sen erilaisista paikallisista ilmenemismuodoista. Kuinka globaaleja uhkia – esimerkiksi ympäristökysymystä tai työmarkkinoita – voidaan säädellä? Keskeinen yhteiskuntapolitiikan osa on arkisen selviytymisen tutkiminen ja analyysi, kuinka sitä voitaisiin parantaa. Kuinka ihmiset "tekevät" yhteiskuntapolitiikkaa joka päivä yhdessä ja erikseen, erilaisissa ryhmissä, yhdistyksissä ja instituutioissa? Mitä on ylirajainen yhteiskuntapolitiikka? Miten globalisoituminen, liikkuvuus ja ylirajainen elämäntapa haastavat kansallisvaltion ja sen yhteiskuntapolitiikan?

Kokonaisuuteen kuuluvat kurssit:

  • Yhteiskuntapolitiikan perusteet, 5 op
  • Hoivan käytännöt, 5 op
  • Sosiaaliturvapolitiikka, 5 op
  • Tasa-arvopolitiikka, 5 op
  • Työpolitiikka, 5 op

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yhteiskuntapolitiikan perusopinnot, 25 op, lv. 2024–25, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

1 elokuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

Kohderyhmä

Yhteiskuntapolitiikan opinnot sopivat kaikille, joita kiinnostaa yhteiskunnallinen muutos ja sen hallinta. Opinnot sopivat hyvin työelämän täydennyskoulutukseksi niin julkisella kuin yksityisellä ja kolmannella sektorilla toimiville, sivuaineeksi moniin tutkintoihin, ja niiden pohjalta on mahdollista myös hakea Itä-Suomen yliopistoon avoimen väylän kautta.

Aikataulu

1.8.2024 — 30.7.2025

Kaikki opintojaksot ovat suoritettavissa itsenäisesti opiskellen, ks. tarkemmin kunkin opintojakson kohdalta. Kesäyliopisto järjestää myös tutortapaamisia, jotka tukevat opiskelua ja tarjoavat mahdollisuuden opintojen teemoista keskusteluun.

Kustannukset

Kokonaisuusmaksu 395 €, josta UEF:n osuus 225 €. Kokonaisuudesta voi valita myös yksittäisiä jaksoja, hinta 80 €/jakso, josta UEF:n maksuosuus 60 €. UEF:n osuus maksetaan Peppi-järjestelmässä opintojaksolle/-kokonaisuuteen rekisteröidyttäessä, mihin tulee kesäyliopistosta ohjeet sähköpostitse.

Helsingin seudun kesäyliopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yhteiskuntapolitiikan perusopinnot, 25 op, lv. 2024–25? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Helsingin seudun kesäyliopisto
Vilhonvuorenkatu 12
00500 Helsinki

Laadukasta opetusta ja oppimisen iloa

Helsingin seudun kesäyliopisto toivottaa kaikki tervetulleiksi opintojen pariin! Opetus on avointa kaikille iästä, koulutuksesta tai opinto-oikeuksista riippumatta. Vuosittain kesäyliopistossa opiskelee noin 6 000 osallistujaa yli 700 kurssilla. Toiminta on ympärivuotista. Monipuolinen opetusohjelma sisältää avointa korkeakouluopetusta, kieltenopetusta, tietotekniikkaa, taidekursseja, abiturienttikursseja, ammatillista täydennyskoulutusta...

Lue lisää kouluttajasta Helsingin seudun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu