🎓 MBA-stipendin hakuaika on auki 16.6. saakka. Lue lisää ja hae »

Sairaanhoitajan lääkkeenmäärääminen, lisäkoulutus (45op)

LAB-ammattikorkeakoulu, paikassa Lahti
Kesto
45 op
Hinta
5 400 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 5 400 EUR)
Seuraava toteutus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
45 op
Hinta
5 400 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 5 400 EUR)
Seuraava toteutus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sairaanhoitajan lääkkeenmäärääminen, lisäkoulutus (45op)

LAB-ammattikorkeakoulu

Tässä 45 opintopisteen laajuisessa koulutuksessa hankit sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisessä tarvittavan osaamisen.

Sairaanhoitajan lääkkeenmäärääminen, lisäkoulutus

Sairaanhoitajan lääkkeenmäärääminen on itsenäinen vastaanottohoitotyön tehtävä,  joka laajentaa sairaanhoitajan roolia lisäten vastuuta ja osaamista asiakkaan terveydentilan määrittelystä ja lääkehoidon toteutuksesta.

Terveydenhuollon ammattihenkilölaki (533/2019) mahdollistaa sairaanhoitajan rajatun lääkkeenmääräämisen terveydenhuollon avohoidon vastaanotoilla, yhteispäivystyksissä sekä muissa perusterveydenhuollon tai erikoissairaanhoidon avohoidon palveluissa, mukaanlukien kotisairaanhoito, jotka kuuluvat hyvinvointialueen järjestämisvastuulle. Tällä tarkoitetaan myös avoterveydenhuollon palveluita, joita hyvinvointialue hankkii sopimuksen perusteella tai hyvinvointialueen lukuun muulla tavalla.

Opinnot suoritettuasi voit hakea rajatun lääkkeenmääräämisen erikoispätevyyttä sekä yksilöintitunnusta Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolta.

Koulutuksen jälkeen...

 • osaat tunnistaa oman ammatillisen osaamisesi ja vastuualueesi rajat rajatussa lääkkeenmääräämisessä sekä noudattaa lääkkeenmääräämisestä annettuja säädöksiä ja potilasturvallisuuden vaatimuksia
 • osaat soveltaa itsenäisessä rajatussa lääkkeenmääräämisessä tarvittavia laaja-alaisia ja edistyneitä tutkittuun tietoon perustuvia menetelmiä potilaan hoidontarpeen arvioinnissa, diagnosoinnissa, hoitotyön ja oireenmukaisen hoidon toteuttamisessa sekä hoidon vaikutusten seurannassa ja arvioinnissa
 • osaat itsenäisesti soveltaa, yhdistää ja kriittisesti arvioida kliinisessä hoitotyössä kliinisen lääketieteen, tautiopin, farmakologian ja reseptiopin tietoja rajatuksi lääkkeen määräämiseksi sekä potilaan lääkehoidon turvalliseksi toteuttamiseksi moniammatillisen tiimin jäsenenä
 • osaat kriittisesti arvioida ja jatkuvasti kehittää lääkkeen määräämiseen liittyvää osaamistaan ja työyhteisön toimintatapoja potilaiden lääkehoidossa moniammatillisen tiimin jäsenenä.

Sisältö

 • Lääkehoidon eettinen ja juridinen tietoperusta hoitotyössä 5 op
 • Potilaan tutkiminen ja kliininen päätöksenteko 7 op
 • Kliinisen hoitotyön toteuttaminen 8 op
 • Farmakologia ja lääkkeen määrääminen 12 op
 • Turvallinen lääkehoito asiakastilanteissa 13 op

Toteutus ja oppimismenetelmät

Opintojen laajuus on 45 op (1 op on n. 27 tuntia opiskelijan työtä). Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Lähiopetuspäiviä on noin 22, yleensä kaksi peräkkäistä päivää kuukaudessa. Lähipäivistä neljä toteutetaan verkkovälitteisesti.

Farmakologian ja reseptiopin opinnoista vastaa Itä-Suomen yliopisto. Teoreettisia opintoja tukee käytännön oppiminen omassa työyksikössä laillistetun lääkärin ohjaamana. Opiskelijan työnantaja vastaa työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ja lääkäriohjaajan järjestämisestä. Koulutuksen vastuuopettajat opastavat ja ohjaavat työnantajia työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.  

Hyväksytysti suoritettu koulutus voidaan osittain hyväksi lukea ylempään amk-tutkintoon johtavissa opinnoissa.

Opiskelussa on tiivis tahti, jossa monipuoliset opetus- ja oppimismenetelmät edellyttävät motivaatiota ja sitoutumista vaativaan opiskeluun työn ohella. Opiskelijalle on eduksi tietotekniikan hyvä hallinta, koska suuri osa opinnoista suoritetaan verkko-opintoina.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sairaanhoitajan lääkkeenmäärääminen, lisäkoulutus (45op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

tammikuu 2025

 • Hybriditoteutus
 • Lahti

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sairaanhoitajille, terveydenhoitajille ja kätilöille, joilla on viimeisten viiden vuoden ajalta vähintään kolmen vuoden työkokemus lääkkeen määräämiseen liittyvällä tehtäväalueella.

Aikataulu

Koulutuspäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 5400 €. Koulutus on veroton.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sairaanhoitajan lääkkeenmäärääminen, lisäkoulutus (45op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Yliopistonkatu 36
Lappeenranta

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, jonka vahvuuksia ovat kiertotalous, design, innovaatiot sekä hyvinvointi. LAB toimii Lahdessa, Lappeenrannassa sekä verkossa ja tarjoaa koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala tekniikka liiketalous hotelli-, ravintola- ja matkailuala muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä LABilla on...

Lue lisää kouluttajasta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu