Sairaanhoitajan lääkkeenmäärääminen

Laurea-ammattikorkeakoulu, paikassa Espoo
Kesto
45 op
Hinta
5 400 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 5 400 EUR)
Seuraava toteutus
29 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
45 op
Hinta
5 400 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 5 400 EUR)
Seuraava toteutus
29 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sairaanhoitajan lääkkeenmäärääminen

Laurea-ammattikorkeakoulu

Sairaanhoitajan rajattu lääkkeenmääräämisoikeus on itsenäinen terveydenhuollon tehtävä. Terveydenhuollon ammattihenkilölaki (533/2019) mahdollistaa sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisen perusterveydenhuollon avopalveluissa kuten yhteispäivystyksessä, terveyskeskuksen avovastaanoton yksiköissä ja kotisairaanhoidossa. Lisäksi rajattu lääkkeenmääräämisoikeus on mahdollista erikoissairaanhoidon poliklinikoilla. Rajattu lääkkeenmäärääminen on mahdollista myös hyvinvointialueen järjestämisvastuulle kuuluvissa sopimuksen perusteella tai muulla tavalla hankittavissa terveydenhuollon avohoidon palveluissa.

Sairaanhoitaja voi aloittaa lääkityksen määrätyissä akuuteissa infektioissa, sekä jatkaa lääkärin määräämää lääkehoitoa yleisimmissä kansansairauksissa. Ennaltaehkäisevään hoitoon sairaanhoitaja voi määrätä tiettyjä ehkäisyvalmisteita sekä rokotteita.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sairaanhoitajan lääkkeenmäärääminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

29 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Espoo
  • suomi

Kohderyhmä

Hakukelpoisuutena on, että hakija on laillistettu sairaanhoitajana tai sairaanhoitajana laillistettu terveydenhoitaja tai kätilö (amk / opistoaste). Hakijalla on viimeisten viiden vuoden ajalta vähintään kolmen vuoden työkokemus lääkkeen määräämiseen liittyvällä tehtäväalueella.

Lisäksi edellytetään, että hakijalla on työ-/palvelusuhde terveyskeskukseen tai sairaanhoitopiiriin, kun terveyskeskuspalvelut tuotetaan yhteispäivystyksessä. Työpaikalla on tapahtuvaa oppimista varten nimetty ohjaava lääkäri, joka on ammattia itsenäisesti harjoittamaan oikeutettu laillistettu lääkäri. Lisäksi tarvitaan työnantajan lausunto, josta käy ilmi suunniteltu tehtävänkuva liittyen lääkkeen määräämiseen

Aikataulu

Koulutus koostuu seuraavista osioista:

  • Lääkehoidon eettinen ja juridinen tietoperusta hoitotyössä 5 op
  • Potilaan tutkiminen ja kliininen päätöksenteko 7 op
  • Kliininen hoitotyön toteuttaminen 8 op
  • Farmakologia ja lääkkeen määrääminen 12 op
  • Turvallinen lääkehoito asiakastilanteissa 13 op

Opintojen laajuus on 45 op (1 op on n. 27 tuntia opiskelijan työtä). Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Lähiopetuspäiviä on noin 20, noin kaksi päivää kuukaudessa. Lähiopetuspäivät järjestetään Laurean Otaniemen kampuksella, osoitteessa Metsänpojankuja 3, 02130 Espoo.

Koulutus alkaa 29.8.2024. Seuraavan koulutuksen lähipäivät julkaistaan keväällä 2024.

Monipuoliset opetus- ja oppimismenetelmät edellyttävät opiskelijalta motivaatiota ja mahdollisuuksia sitoutua vaativaan opiskeluun työn ohella. Opiskelijalta vaaditaan tietotekniikan hyvää hallintaa, sillä suuri osa opinnoista tapahtuu verkko-opintoina. Teoreettisia opintoja tukee käytännössä tapahtuva oppiminen omassa terveyskeskuksessa laillistetun lääkärin ohjaamana. Opiskelijan työnantaja vastaa työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ja lääkäriohjaajan järjestämisestä.

Hyväksytysti suoritettu koulutus voidaan osaksi hyväksilukea ylempään amk-tutkintoon johtavissa opinnoissa.

Hakija valmistautuu valintakokeeseen lukemalla toisen näistä valintakoekirjoista:

Pelkonen, O. & Ruskoaho, H. et al. (toim. 2019): Lääketieteellinen farmakologia ja toksikologia. 5. uudistettu painos. Duodecim, Karisto Oy, Hämeenlinna. Sivut 9–130, Oppiportissa luvut 1-5. (saatavilla myös Terveysportin Duodecim lääketietokannassa ja Duodecimin Oppiportissa)

Tai

Koulu, M. & Mervaala, E. (toim. 2018): Farmakologia ja toksikologia, 10. uudistettu painos. Medicina, Kuopio. Sivut 17–135.

Koulutuspaikka

Laurea-ammattikorkeakoulu, Otaniemen kampus

Metsänpojankuja 3, Espoo

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 5400 euroa (ALV 0%). Osallistumismaksu laskutetaan 1 erässä.

Työnantaja vastaa VN asetuksen 1089/2010 mukaisesta koulutukseen sisältyvästä työssä oppimisen ja näytön arvioinnin resursoinnista ja järjestelyistä. Matkustus-, majoitus- ja ruokailukustannuksista lähiopiskelun aikana osallistuja vastaa itse.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sairaanhoitajan lääkkeenmäärääminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Laurea-ammattikorkeakoulu
Ratatie 22
01300 Vantaa

Laurea-ammattikorkeakoulu – kohti osaavampaa tulevaisuutta

Laurea tarjoaa korkeakoulutasoisia koulutuksia, joilla vastataan asiakkaiden tarpeisiin muuttuvassa maailmassa. Olemme mukana organisaatioiden henkilöstön oppimisessa ja osaamisen kasvussa vaativampiin tai muuttuneisiin työtehtäviin organisaation tilanteen muuttuessa. Tarjoamme räätälöityjä, yrityskohtaisia koulutuksia yrityksen tarpeisiin pohjautuen sekä eri organisaatioiden työntekijöille suunniteltuja maksullisia koulutuksia, joissa...

Lue lisää kouluttajasta Laurea-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu