🎓 MBA-stipendin hakuaika on auki 16.6. saakka. Lue lisää ja hae »

CAD-perusteet, 10 op

Hinta
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
Seuraava toteutus
15.1.2024-31.12.2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.11.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Hinta
0 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 0 EUR)
Seuraava toteutus
15.1.2024-31.12.2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.11.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

CAD-perusteet, 10 op

työpöydällä tietokone, kännykkä

Kiinnostaako CAD-mallintaminen? Haluatko kehittää osaamistasi työelämän tarpeita vastaamaan? Harrastatko 3D-tulostusta tai CNC-koneistusta? Tarvitsetko lisäosaamista 3D-mallien tekemiseen?

Ilmoittaudu CAD-perusteiden avoimen AMK:n opintokokonaisuuteen ja opi CAD-mallintamisen perusteita!

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on lisätä nykyaikaisten CAD-suunnitteluohjelmien osaamista ja soveltamista oman toimialan suunnittelutöissä. Koulutuksessa opit 3D-suunnittelun perusteet ja saat hyvät valmiudet toimia työelämässä sellaisissa työtehtävissä, joissa hyödynnetään 3D-suunnitteluohjelmia.

Koulutus tukee osallistujien kasvua ja omia valmiuksia toimia alan vahvoina osaajina.

Koulutuksen sisältö

 • CAD 1 - 3D-mallintamisen perusteet, 3 op

Opintojakson suoritettuasi osaat suunnitella tuotteen sen valmistus ja materiaali huomioiden. Lisäksi osaat laatia 3D-malleja ja -kokoonpanoja teknisiä dokumentteja hyödyntäen. Opit tekemään 3D-malleja, joita voidaan hyödyntää analyyseissä, simulaatiossa ja erilaisissa valmistustekniikoissa, kuten 3D-tulostuksessa ja CAM-työstöratojen pohjana.

 • CAD 2 - Piirrepohjainen mallintaminen, 3 op

Opintojakson suoritettuasi osaat mallintaa 3D-konstruktioita ja luoda näistä kokoonpanoja. Osaat hyödyntää piirrepohjaisen 3D-mallinuusohjelman ominaisuuksia tehokkaasti ja ymmärrät mallintamisen logiikkaa.

 • CAD 3 - Pintamallit ja parametrinen mallintaminen sekä simulaatiot, 4 op

Opintojakson suoritettuasi osaat luoda yksinkertaisia sekä hieman vaativampia pintamalleja. Opit ymmärtämään pintamallien tekemisen erityisvaatimukset ja toimintalogiikan. Lisäksi opit parametrisesti ohjautuvan mallin toiminnan ja vaatimukset. Osaat luoda parametrisesti ohjautuvan 3D-mallin ja kokoonpanon. Osaat tehdä vaativia kinematiikkasimulaatioita 3D-mallien avulla.

Koulutuksen toteutus

Opinnot suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa Metropolian Moodle-oppimisympäristössä sekä tarvittaessa Zoom- tai Teams-alustojen kautta. Opinnot koostuvat opetusvideoista, kirjallisesta materiaalista ja harjoitustehtävistä.

Opintojen laajuus on 10 opintopistettä, joka tarkoittaa noin 270 tuntia opiskelua. Voit suorittaa opintoja itsenäisesti omaan tahtiin opintojen aikataulun puitteissa. Opintojen aikana järjestetään opettajan pitämiä tukityöpajoja.

Tarvitset koulutukseen riittävän tasoisen tietokoneen ja verkkoyhteyden. Koulutusmateriaali on tehty SolidWorks -ohjelmalle, mutta voit tehdä harjoitustehtävät myös muilla CAD-ohjelmilla. SolidWorks -lisenssin saat Metropolian kautta

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta CAD-perusteet, 10 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

15.1.2024-31.12.2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.11.2024

Kohderyhmä

Koulutus sopii sinulle, jos

 • olet taustaltasi insinööri-, teknikko- tai omaat muun sopivan koulutustaustan ja/tai työkokemuksen ja tavoitteenasi on työllistyä oman alasi suunnittelutehtäviin tai
 • olet harrastusten kautta kiinnostunut 3D-mallintamisesta ja haluat oppia 3D-mallintamista, tavoitteenasi mallien tekeminen esimerkiksi 3D-tulostusta tai CAM-ohjelmointia varten tai
 • olet työelämässä ja haluat kehittää osaamistasi konetekniikan 3D-mallintamisesta

Koulutukseen osallistujalla tulee olla hyvät tietotekniset taidot, valmiuksia työskennellä itsenäisesti ja tavoitteellisesti sekä mielenkiintoa verkossa tapahtuvaa opiskelua kohtaan.

Aikataulu

Opintojaksot toteutetaan seuraavalla aikataululla:

 • CAD 1: 15.1.2024 alkaen
 • CAD 2: 15.1.2024 alkaen
 • CAD 3: 15.1.2024 alkaen

Voit mennä opintoihin mukaan myös myöhemmin ilmoittautumisajan puitteissa.

Kustannukset

Opintokokonaisuus on maksuton.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta CAD-perusteet, 10 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Metropolia Ammattikorkeakoulu Avoin AMK
Myllypurontie 1
Myllypurontie 1 Helsinki

Metropolia Avoin AMK - kaikille avointa opetusta!

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Metropolian avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella mitä tahansa uutta ja inspiroivaa, vahvistaa ammatillista osaamista työelämässä tai hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n opintojen perusteella. Metropolian avoin AMK tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskella pohjakoulutuksestasi...

Lue lisää kouluttajasta Metropolia Ammattikorkeakoulu Avoin AMK ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu