🎓 MBA-stipendin hakuaika on auki 16.6. saakka. Lue lisää ja hae »

Kyberturvallisuuden asiantuntija, 30 op (Master’s opinnot)

Kesto
9 kuukautta
Hinta
450 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 450 EUR)
Seuraava toteutus
26 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
9 kuukautta
Hinta
450 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 450 EUR)
Seuraava toteutus
26 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kyberturvallisuuden asiantuntija, 30 op (Master’s opinnot)

kädet ja näppäimistö

Kyberturvallisuuden asiantuntija -koulutus on suunnattu työelämässä toimiville tietotekniikan ammattilaisille, joilta puuttuvat nykyaikaiset kyberturvallisuusosaamisen tiedot ja taidot.

Koulutuksen tavoitteena on kehittää osaamista, joka on olennaista esimerkiksi datakeskusten, tietoverkkojen ja käyttöjärjestelmien tietoturvallisessa suunnittelussa, penetraatiotestauksessa ja tunkeutumisen havaitsemisessa. Sen sisältö on laadittu yhdessä työ- ja elinkeinoelämän kanssa ja se vastaa nopeasti muuttuvan toimintaympäristömme asettamiin vaatimuksiin.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu kuudesta kyberturvallisuuden opinnosta, jotka ovat laajuudeltaan 5 opintopistettä. Koulutuksen kokonaislaajuus on yhteensä 30 opintopistettä. Opinnot ovat ylemmän korkeakoulututkinnon tasoisia (EQF 7).

  • Johdanto kyberturvallisuuteen 5 op

Kurssilla perehdytään kyberturvallisuuden peruskäsitteisiin, tietoturvasuunnitelmaan, kyberturvallisuussuunnitelman laatimiseen ja tietoverkkojen yleisiin turvallisuuskäytäntöihin. Kussin aikana tarkastellaan myös kyberuhkia ja kyberuhkien torjuntaa.

  • Offensiivinen kyberturvallisuus 5 op

Kurssilla opiskellaan hyökkäävän kybertuvallisuuden perusteet, kyberhyökkäyksen periaatteellinen rakenne ja kyberhyökkäyksien perusperiaatteet. Kurssilla tutustutaan myös yleisimpiin tietoturvan testausmenetelmiin ja kyberhyökkäyksissä käytettäviin ohjelmistoihin.

  • Kyberturvallisuusliiketoiminta 5 op

Kurssin aikana perehdytään tietoturvapalveluihin, yrittäjyystaitoihin, tietoturva-auditoinnin suorittamiseen, palvelujen tuottamiseen ja tietojärjestelmien käyttäjien ohjeistamiseen.

  • Tietoverkkojen kyberturvallisuus 5 op

Kurssin aikana perehdytään tietoverkkojen suojaamiseen, tunkeutumisen havaitsemiseen, kyberhyökkäyksissä käytettäviin menetelmiin ja kyberhyökkäysten ehkäisemiseen tietoverkoissa.

  • Puolustava kyberturvallisuus 5 op

Kurssilla perehdytään puolustavan kyberturvallisuuden teoriaan, kyberhyökkäyksen rakenteeseen, teollisen internetin yleisiin ominaisuuksiin, tunkeutumisen havaitsemiseen ja vastatoimiin. Kurssi sisältää myös tietojärjestelmien kovettamiseen, sovellusten tietoturvaan ja suojausmenetelmiin perehtymistä.

  • Kyberturvallisuuden projekti 5 op

Kurssilla perehdytään projektinhallintaan, palvelujen tuottamiseen sekä tutkimus- ja kehitystyön menetelmien soveltamiseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kyberturvallisuuden asiantuntija, 30 op (Master’s opinnot), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

26 elokuuta, 2024

  • Hybriditoteutus
  • Espoo

Kohderyhmä

Koulutuksessa käsitellään kyberturvallisuutta teknisestä näkökulmasta, joten osallistujilta edellytetään soveltuvaa taustaa.

Koulutus soveltuu henkilöille,

  • jotka ovat suorittaneet insinöörin tai muun soveltuvan korkeakoulutasoisen tutkinnon
  • tai joilla korkeakoulu toteaa muutoin olevan riittävät tekniset tiedot ja valmiudet opintoja varten.

Aikataulu

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina lukuvuoden 2024 - 2025 aikana. Opinnot on mahdollista suorittaa päivätyön ohessa. Opetuskieli on suomi.

Koulutus alkaa elokuussa 26.8.2024 alkavalla viikolla (vk 35) ja päättyy toukokuussa 2025. Koulutuksen opetustunnit ovat 1–2 arki-iltana viikossa, klo 17.00–20.45. Opetustunnit pidetään etänä (Zoom/Teams) ja osa Metropolian Karamalmin kampuksella, Espoossa. Koulutuksen suorittaminen edellyttää opetukseen osallistumista.

Opetusviikot syyslukukaudella 2024: 26.8. - 15.12.2024 (ei opetusta viikolla 42)
Opetusviikot kevätlukukaudella 2025: 13.1. - 11.5.2025 (ei opetusta viikolla 8)

Opintojen infotilaisuus ja syksyn opetusillat ilmoitetaan opintojen aloitusviestissä. Kevätlukukauden opetusillat julkaistaan loppusyksystä.

Ilmoittautumisaika koulutukseen on 1.4.2024 klo 08.00 – 30.4.2024 klo 23.59.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 450 € (alv 0%). Lasku lähetetään ainoastaan koulutukseen valituille ja opiskelupaikan vastaanottaneille henkilöille. Koulutusmaksu maksetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen erä tulee opintojen alussa, 2. erä opintojen keston puolessa välissä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kyberturvallisuuden asiantuntija, 30 op (Master’s opinnot)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Metropolia Ammattikorkeakoulu Avoin AMK
Myllypurontie 1
Myllypurontie 1 Helsinki

Metropolia Avoin AMK - kaikille avointa opetusta!

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen Suomen suurin ammattikorkeakoulu. Metropolian avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella mitä tahansa uutta ja inspiroivaa, vahvistaa ammatillista osaamista työelämässä tai hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n opintojen perusteella. Metropolian avoin AMK tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskella pohjakoulutuksestasi...

Lue lisää kouluttajasta Metropolia Ammattikorkeakoulu Avoin AMK ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu