Logopedian perusopinnot 25 op (UTU)

Mikkelin kesäyliopisto, paikassa Mikkeli
Kesto
15 kuukautta
Hinta
795 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 795 EUR)
Seuraava toteutus
2 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 18.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
15 kuukautta
Hinta
795 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 795 EUR)
Seuraava toteutus
2 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 18.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus
alkaen 795 EUR (arvonlisäverotonta) / osallistuja

Logopedian perusopinnot 25 op (UTU)

Mikkelin kesäyliopisto

Lähde mukaan Logopedian perusopintoihin Turun yliopiston tutkintovaatimusten mukaan!

Opinnot alkavat Mikkelin kesäyliopistossa maanantaina 2.9.2024 aloitusluennolla ja sen yhteydessä järjestettävällä ensimmäisellä opintoryhmätapaamisella.

Logopedian perusopinnot 25 op sisältää seuraavat opintojaksot (ennakkotiedot, muutokset mahdollisia):

Logopedian perusteet 5 op 2.9.-24.10.2024
Kieli ja elämänkaari I 5 op 30.10. - 18.12.2024
Kieli ja elämänkaari II 5 op 9.1.-12.3.2025
Anatomia ja fysiologia logopediassa 5 op 13.3.-22.5.2025
Introduction to Bilingualism 5 op kesä 2025 tai syksy 2025

Nämä julkaistut tiedot ovat alustavat ja täydentyvät huhtikuun loppuun mennessä. 

Opintojen sisältö

Logopedia on tieteenala, jonka tutkimuskohteena ovat kommunikoinnin ja nielemisen häiriöiden ilmenemismuodot, taustatekijät ja kuntoutus. Logopedian opinnoissa perehdytään normaaliin puheen, kielen ja vuorovaikutustaitojen kehitykseen, häiriöihin sekä logopediseen diagnostiikkaan ja kuntoutukseen.

Turun yliopiston logopedian tutkimus on profiloitunut puheen, kielen ja kommunikoinnin häiriöiden kielelliskognitiivisten ja neurokognitiivisten ilmiöiden tutkimiseen. Muita tutkimuksen painopistealueita ovat monikielisyys ja monikulttuurisuus sekä arviointimenetelmien kehittäminen ja kuntoutuksen vaikuttavuustutkimukset.

Opinto-oikeus Logopedian perusopinnoissa on kolme lukukautta (2.9.2024-31.12.2025). Opinnot etenevät jaksokohtaisessa järjestyksessä ja kukin jakso on aikataulutettu viikkotasolla (aikataulut jaksoittain alla, klikkaamalla jakson nimeä avautuu sisältö). Logopedian perusopintojen suorittaminen edellyttääkin opiskelijalta sitoutunutta ajankäyttöä. Opintoihin liittyvän kirjallisuuden hankkii opiskelija. Huomioithan, että opintoihin sisältyy englanninkielistä kirjallisuutta ja perusopintojen viimeinen opintojakso on englanninkielinen.

Ennakkotieto Turun yliopiston logopedian avoimen väylästä

Turun yliopistoon suunnitellaan avattavaksi logopedian avoimen väylän opiskelijavalinta vuodesta 2025 alkaen. Viralliset päätökset tehdään syksyllä 2024, mutta väylän avaamisesta tiedotetaan jo nyt ennakkoon, jotta vuonna 2025 hakevat ehtivät suorittaa haussa vaadittavia opintoja.

Valinta tullaan tekemään seuraavasti:

Hakijalla tulee olla suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä vähintään seuraavat opinnot:

  • Logopedian perusopinnot (25 op) vähintään painotetulla keskiarvolla 4. Valinnassa huomioidaan Turun yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa suoritetut opinnot.
  • Psykologian perusopinnot (25 op) vähintään hyvin tiedoin. Valinnassa huomioidaan Turun yliopistossa tai muussa suomalaisessa yliopistossa (ml. avoin yliopisto-opetus) aikaisintaan vuonna 2015 suoritetut opinnot.
  • Toisen kotimaisen kielen opinnot yliopiston tutkintovaatimusten mukaan (taitotaso B1–B2).
  • Yhden vieraan kielen opintosuoritus (taitotaso B2) tai ylioppilastutkinnossa arvosana E tai L englannin kielen pitkän oppimäärän kokeesta.
  • Lisäksi hakijalla tulee olla korkeakoulukelpoisuuden tuottava pohjakoulutus ja hyvä suomen kielen taito.

Hakijat laitetaan paremmuusjärjestykseen ensisijaisesti logopedian perusopintojen arvosanan keskiarvon perusteella ja toissijaisesti psykologian perusopintojen arvosanan keskiarvon perusteella. Perusopintojen lisäksi mahdollisesti suoritetut muut opinnot eivät vaikuta valintaan. Mikäli hakijat ovat painotettujen keskiarvojen perusteella tasasijalla, valinnassa etusijalla ovat ensikertalaiset hakijat. Mikäli tämänkin jälkeen kaksi tai useampi hakija on edelleen tasasijalla, valinnan ratkaisee arpa.

Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta tulee esittämään yliopiston hallitukselle kesällä 2024, että Logopedian kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v) avoimen väylän valinnassa täytetään 10 aloituspaikkaa syksyllä 2025 ja 2026 alkaviin koulutuksiin. Yliopistoon valittavien opiskelijoiden määrästä ja valintaperusteista tullaan päättämään viimeistään syksyllä 2024 ja valintaperusteet julkaistaan Opintopolussa valtakunnallisen julkaisuaikataulun mukaisesti loppusyksystä 2024.

Lisätietoja: Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan opintoneuvonta

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

2 syyskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Mikkeli
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 18.8.2024

Kohderyhmä

Logopedian perusopinnot sopivat sinulle, joka olet kiinnostunut kielen, puheen ja kommunikoinnin kehityksestä, sen sujumisesta ja mahdollisista häiriöistä. Erityisen hyödylliset opinnot ovat opetus-, kasvatus- ja terveydenhuollon henkilöstölle, kuten luokanopettajat, aineenopettajat, erityisopettajat, varhaiskasvatuksen opettajat ja erityisopettajat, esi- ja alkuopettajat, koulupsykologit ja terveydenhoitajat.

Logopedian perusopinnot soveltuvat erinomaisesti alalle hakeutuville, puheterapeutti-koulutukseen hakeutuville ja logopedian yliopisto-opinnoista kiinnostuneille.

Opintoryhmään otetaan max 10 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aikataulu

Logopedian perusopinnot 25 op sisältää seuraavat opintojaksot (ennakkotiedot, muutokset mahdollisia):

Logopedian perusteet 5 op 2.9.-24.10.2024
Kieli ja elämänkaari I 5 op 30.10. - 18.12.2024
Kieli ja elämänkaari II 5 op 9.1.-12.3.2025
Anatomia ja fysiologia logopediassa 5 op 13.3.-22.5.2025
Introduction to Bilingualism 5 op kesä 2025 tai syksy 2025

Reaaliaikaiset luennot kuunneltavissa Logopedian perusopinnoissa pääsääntöisesti omalta koneelta, ryhmätapaamiset edellyttävät osassa tapaamisista saapumista kesäyliopistolle. Opintoja ei voi suorittaa kokonaan etäopiskellen.

Kouluttaja

Opettajatiedot täydentyvät myöhemmin.

Logopedian perusopintojen tuutorina toimii puheterapeutti Silja Ikonen.

Kustannukset

795 €

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logopedian perusopinnot 25 op (UTU)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Mikkelin kesäyliopisto Facebookissa

Mikkelin kesäyliopisto
Raatihuoneenkatu 12
50100 Mikkeli

Mikkelin kesäyliopisto – maankuulu koulutusosaaja Etelä-Savosta

Mikkelin kesäyliopisto järjestää vuosittain noin 250 erilaista koulutustilaisuutta: avoimia yliopisto-opintoja, työelämälähtöisiä täydennyskoulutuksia, tilauskoulutuksia organisaatioille sekä erilaisia luentoja ja seminaareja. Opiskelu Mikkelin kesäyliopistossa on avointa kaikille ilman ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia tai erillistä hakumenettelyä. Opiskella voit ympäri vuoden. Työelämälähtöiset täydennyskoulutuksemme ovat suunniteltu...

Lue lisää kouluttajasta Mikkelin kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu