Lotta-Sofia Saahko

Speakersforum, Useita paikkakuntia
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Lotta-Sofia Saahko

Lotta Saahko

Luovuus, unelmat ja identiteetin merkitys

Speakersforumin Vuoden Tulokas 2024

Lotta-Sofia Saahko on innostava puhuja, joka valaa uskoa omien unelmien toteutumiseen. Hän on elänyt lapsuutensa ulkomailla, josta hän palasi korona-aikana Suomeen pappansa yläkertaan, jossa hän kirjoitti parissa vuodessa useita menestyskirjoja ja käynnisti viraalin someprojektin yhdessä isoisänsä kanssa. Hänen lempiaiheensa keskittyvätkin omien unelmien toteuttamiseen, kansainväliseen identiteettiin, suomalaisuuteen ja arvokkaaseen vanhuuteen. Lotta vetää puoleensa kaikenikäistä yleisöä vauvasta vaariin, lapsista asiantuntijoihin.

Identiteetin merkitys:
Lotta on elänyt yli 25 vuotta ulkomailla ja palasi ensimmäistä kertaa 18-vuotiaana kotimaahansa Suomeen. Hän kertoo avoimesti kansainvälisen lapsuuden valoista ja varjoista ja kouluttaa vanhempia sekä asiantuntijoita auttamaan lapsia suuressa murroksessa. Lotta on kirjoittanut kolme kirjaa monikulttuurisuudesta (Koti kulttuurien välissä, Tammi 2022, Matkalaukkulapsuus, Tammi 2023, Lilja muuttaa maailmalle, Tammi 2024) ja on ulkosuomalaisuuden asiantuntija.

Arvokas vanhuus:
Lotta tunnetaan hyvin hänen ja isoisänsä yhteisestä someprojektista "Lotan ja papan koronalaulut". Lotta on 89-vuotiaan muistisairaan pappansa omaishoitaja, ja yhdessä heidät palkittiin vuoden positiivisimmiksi suomalaisiksi vuonna 2021. Lotta kertoo avoimesti miten vaikea oli saada papalleen diagnoosi ja hoitoa, ja kertoo myös miten pysyä positiivisena omaishoitajana.

Karjala ja evakkokokemukset:
Lotan isoisät molemmin puolin ovat Karjalan evakkoja, ja niin Lotta on kiinnostunut evakkokokemuksista ja niiden vaikutuksista seuraaviin sukupolviin. Hän on haastatellut laajasti evakkoja, työskennellyt tutkijoiden kanssa ja kirjoittanut aiheesta useita kirjoja (Papan kanssa kahvilla, Tammi 2020, Kahvia ja karjalanpiirakoita, Tammi 2021). Hän kertoo puheissaan, miten näiden tarinoiden kuuleminen auttoi häntä ymmärtämään sekä pappaansa että itseään.

Omat unelmat:
Varsinkin nuorille Lotta puhuu mielellään omien unelmien toteuttamisesta, kertoo, miten hukassa hän oli itse teininä ja nuorena aikuisena, ja miten hän lopulta löysi takaisin harrastusten pariin, joista hän nautti lapsena, ja miten hän teki niistä ammatin itselleen. Hän kannustaa lapsia ja nuoria kirjallisuuden pariin ja rohkaisee olemaan erilainen! Nykyään Lotta toimii ammattikirjailijana ja -tubettajana.

Autismi:
Lotta oli tuntenut olonsa aina erilaiseksi, kunnes hän sai 30-vuotiaana autismidiagnoosin. Nyt hän kertoo oman tarinansa siitä, miten vapauttava ja helpottava diagnoosi hänelle oli. Lotta puhuu neuroepätyypillisyyden positiivisista puolista, korostaa tapoja, joilla yhteiskunta voi tukea neuromoninaisuutta, ja auttaa muita diagnosoimattomia neuroepätyypillisiä ihmisiä löytämään ansaitsemansa vastaukset suuriin kysymyksiin. Lotta kertoo avoimesti omista piirteistään ja vinkkaa myös mielellään, miten yritykset voivat tehdä työpaikoista sopivampia neuroepätyypillisille.

Lotta-Sofia Saahko koetaan helposti lähestyttäväksi ja sen vuoksi samaistuttavaksi. Hän kokee onnistuneensa, jos kuulija poistuu tilaisuudesta inspiroituneena. Lotta-Sofia on myös kokenut henkilöhaastattelija ja juontaja kutsuvierastilaisuuksissa. Hän juontaa myös saksaksi ja englanniksi ja puhuu myös kiinaa.

Lotta-Sofia vierailee ilomielin kirjastoissa ja kouluissa, yritystapahtumissa, messuilla ja juhlissa. Hän on taitava vastaamaan sekä pienten lasten, vanhusten että asiantuntijoiden kysymyksiin.

Aiheet esimerkiksi

  • Unelmista totta: miten löysin oman polkuni
  • Kirjailijanura: miten minusta tuli kirjailija
  • Suomalaisuus, ulkosuomalaisuus ja juurien merkitys
  • Evakkomatkan vaikutukset seuraaviin sukupolviin
  • Ikäihmiset, muistisairaus, omaishoitajuus, arvokas vanhuus
  • Autismi ja neurokirjo
  • Some-workshopit (Instagram, YouTube, TikTok)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lotta-Sofia Saahko, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Sopimuksen mukaan

  • Tilauskoulutus
  • Suomi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Speakersforum
Keilaniementie 1 C
02150 Espoo

Speakersforum – puhuminen muuttaa maailmaa!

Speakersforum on Suomen johtava puhujatoimisto ja vaikuttavan puhujasisällön tuottamiseen erikoistunut yritys. Speakersforumin tarjonnasta löydät tapahtumaanne sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat. Uskomme, että vaikuttava puhe jakaa tietoa, herättää uusia ajatuksia, synnyttää vuorovaikutusta ja sytyttää kipinän muutokseen. Ydinosaamistamme on tarjota tapahtumiin räätälöityä,...

Lue lisää kouluttajasta Speakersforum ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu