Kuljetusalan ammattitutkinto | linja-autonkuljettajan osatutkinto

Stadin AO
Yhteenveto
4-10 kuukautta
500 EUR + alv 24%
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Tutkinto
Stadin AO

Kuljetusalan ammattitutkinto | linja-autonkuljettajan osatutkinto

Kuljetusalan ammattitutkinnon opinnot suorittanut kuljettaja hallitsee linja-autonkuljettajan pätevyyteen tarvittavat osa-alueet. Linja-autokuljettajan tehtäviin kuuluvat myös yleiset asiakaspalvelutehtävä. Pääkaupunkiseudulla linja-autokuljettajat ovat työllistyneet hyvin. 

Koulutuksen laajuus

Kuljetusalan ammattitutkinnon, linja-autonkuljettajan osatutkinnon laajuus on opiskelijan henkilökohtaisesta osaamisenkehittämissuunnitelmasta (HOKS) riippuen 50 – 110 osaamispistettä.

Koko kuljetusalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan omaehtoisena ammatillisena koulutuksena. 

Koulutus alkaa opiskelijan ajokortista ja kielitaidosta riippuen joko suomen kielen opinnoilla, C- tai D-ajokortin ajamisella tai suoraan ammattipätevyys opinnoilla.

Koulutus jatkuu ammattitutkintoon valmistavilla linja-autonkuljettajan opinnoilla. Näiden opintojen jälkeen opiskelija osallistuu työssäoppimisjaksolle kuljetusalan yritykseen. 

Jos sinulla on jo alan työpaikka valmiina, voit mahdollisesti suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuljetusalan ammattitutkinto | linja-autonkuljettajan osatutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Voit hakea koulutukseen, jos: 

  • olet vähintään 23-vuotias, 
  • sinulla on B-luokan ajokortti, 
  • sinulla on nuhteeton ajohistoria, 
  • sinulla on hyvä terveys ja 
  • sovellut matkustajapalveluun. 

Hakijoilta vaaditaan suomen kielen taitotasoa vähintään B1.1. Jos hakijan äidinkieli on jokin muu kuin suomi, hänet kutsutaan suomen kielen kartoitukseen. 

Koulutuksen kesto

Koulutus kestää noin 4-10 kuukautta. Koulutuksen kesto riippuu opiskelija ajokortin luokasta ja kielitaidosta.  

Koulutuspaikka

Stadin AO, Koskelantien toimipaikka
Valtimontie 10, 00610 Helsinki

Kustannukset

Opiskelijalle tulee maksettavaksi viranomaismaksuja omaehtoisessa koulutuksessa noin 200-500 euroa, aiemmasta osaamisesta ja taustasta riippuen.  

Aikuisopiskelijalla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuljetusalan ammattitutkinto | linja-autonkuljettajan osatutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Opiskele itsellesi uusi suunta

Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Opiskelu Stadin AO:ssa avaa sinulle mahdollisuuksia löytää uusi suunta elämällesi. Stadin AO:lla on monipuolinen koulutustarjonta uuden ammatin opiskeluun ja ammatillisen osaamisen päivittämiseen. Se sisältää 27 ammatillista perustutkintoa, yli 30...


Lue lisää kouluttajasta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Teollisuuskatu 23
00510 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
stadinao.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Kuljetusalan ammattitutkinto | linja-autonkuljettajan osatutkinto täytä seuraavat tiedot: