Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Webinaareja, keynoteja ja digimessut – tule maksuttomaan UpSkill-virtuaalitapahtumaan 3.–4.3.!

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Stadin AO
Yhteenveto
Noin 2 vuotta
400 EUR (arvonlisäverotonta)
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Helsinki
Tutkinto
Vanhustyön erikoisammattitutkinto / Stadin AO

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Kehity vanhustyön asiantuntijaksi

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittanut työskentelee asiantuntijana vanhustyön eri tehtävissä sosiaali-,  terveys- ja kuntoutusalalla. Tutkinnon suorittanut toimii itsenäisesti omalla vastuualueellaan ikääntyneen ihmisen kotona, päivätoimintayksiköissä, palvelutaloissa ja vanhustenkeskuksissa sekä terveyskeskuksissa ja sairaaloissa. Työllistäjiä ovat niin julkinen kuin yksityinen sektori.

Tutkinnon suorittanut voi toimia vanhustyön asiantuntijana erilaisissa organisaatioissa ja toimintaympäristöissä, jotka antavat ikääntyneille ihmisille virikkeellistä toimintaa ja ohjausta. Näin vanhustyön osaaja edistää ikääntyneiden ihmisten aktiivista osallistumista sekä sosiaalista turvallisuutta. Tällä on positiivinen vaikutus vanhusten hyvinvointiin, myönteiseen elämänasenteeseen ja terveydentilaan.

Tutkinnon suorittaminen ja sisältö

Koulutus  toteutetaan monimuotokoulutuksena yhteistyössä työelämän ja vanhustyön eri alueiden asiantuntijoiden kanssa. Opiskelu on mahdollista oman työn ohella. Lähiopetuspäivien määrä on keskimäärin kaksi päivää kuukaudessa ja ne toteutetaan klo 8.30–15.45 arkipäivisin.

Jokainen opiskelija laatii vastuuopettajan ohjauksessa oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, jossa lähtökohtana on oma osaaminen ja sen kehittäminen. Opiskeluun sisältyy vanhustyötä ja omaa työyhteisöä kehittäviä tehtäviä. Vanhustyön erikoisammattitutkinnossa tutkinnon suorittanut osoittaa osaamisensa kolmessa pakollisessa tutkinnon osassa ja yhdessä valinnaisessa tutkinnon osassa.

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen
 • Asiakaspalveluverkostossa toimiminen
 • Ikääntyneen ihmisen terveyden ja toimintakyvyn tukeminen

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Sairaan ikääntyneen ihmisen hoitaminen
 • Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen
 • Yrittäjänä toimiminen vanhustyössä
 • Kuolevan ihmisen hoitaminen

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Vanhustyön erikoisammattitutkinto on näyttötutkinto, joka on tarkoitettu vähintään sosiaali- ja terveysalan toisen asteen perustutkinnon tai vastaavan tutkinnon suorittaneille, joilla on työkokemusta vanhustyöstä.

Opiskelijaksi ottamisen esteitä voivat olla:

 • Psyykkiset sairaudet (esim. hoitamaton psykoosi, vaikea masennus), jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen
 • Fyysiset sairaudet (esim. tuki- ja liikuntalimistön sairaudet, vammat, krooniset ihottumat), jotka rajoittavat toimimista käytännön tehtävissä ja työssäoppimisessa
 • Veriteitse tarttuva sairaus, joka rajoittaa käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen sijoittumista
 • Päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

Koulutuspaikka

Stadin AO, Hattulantie 2, 00550 Helsinki.

Kustannukset

Omakustanteisena koulutuksen hinta on 400 €, jonka lisäksi maksetaan tutkintomaksu, joka tilitetään koulutuksen järjestäjän toimesta opetushallistukselle.

Koulutus voidaan järjestää myös oppisopimuksena,  jolloin koulutus on opiskelijalle maksuton ja hän maksaa vain tutkintomaksun.
Kysy oppisopimuksen suorittamisesta koulutuksen järjestäjältä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Opiskele itsellesi uusi suunta

Pohditko alan vaihtoa, uuden ammatin opiskelua tai kiinnostaako sinua kehittyminen nykyisessä työssäsi? Opiskelu Stadin AO:ssa avaa sinulle mahdollisuuksia löytää uusi suunta elämällesi. Stadin AO:lla on monipuolinen koulutustarjonta uuden ammatin opiskeluun ja ammatillisen osaamisen päivittämiseen. Se sisältää 27 ammatillista perustutkintoa, yli 30...


Lue lisää kouluttajasta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Teollisuuskatu 23
00510 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.stadinammattiopisto.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: