Vesityökorttikoulutus ja osaamistesti, talousvesi

Taitotalo, paikassa Helsinki
Kesto
1 päivä / 1 tunti
Hinta
90 - 195 EUR + alv 24 % (yht. 111,60 EUR, 241,80 EUR)
Seuraava toteutus
1 lokakuuta, 2024 (+4 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
1 päivä / 1 tunti
Hinta
90 - 195 EUR + alv 24 % (yht. 111,60 EUR, 241,80 EUR)
Seuraava toteutus
1 lokakuuta, 2024 (+4 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuskieli
suomi
Ilmoittaudu Lue lisää
Oletko valmis? Ilmoittaudu koulutukseen!

Vesityökorttikoulutus ja osaamistesti, talousvesi

Taitotalo

Koulutus lisää tietoisuutta lainsäädännöstä sekä antaa valmiudet suorittaa vaadittava osaamistesti. Koulutus antaa myös riittävät perustiedot talousveden laadun varmistamisesta ja kemikaalien turvallisesta käytöstä. Osaamistestin hyväksytysti suorittaneet saavat Valviran myöntämän vesityökortin, joka on voimassa 5 vuotta. Tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan!

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena klo 8.30-15.00 Taitotalon tiloissa Strömberginkujalla Helsingissä. Koulutuksen kesto on 6,5 tuntia.

Ohjelmassa

Koulutukseen sisältyy teoriaosuus ja osaamistesti palautteineen. Teoriaosuudessa käsitellään seuraavat osa-alueet:

 • talousveden mikrobiologia ja kemia
 • talousveden käsittely
 • tekniikka ja hygienia
 • lainsäädäntö ja talousveden laadun valvonta
 • huolto ja osaamistesti palautteineen

Työnkuvasta riippuen testattava voi suorittaa joko vesilaitos- tai vesijohtoverkostot-osaamistestin.

Osaamistestin uusi suoritustapa

Osaamistesti suoritetaan Valviran järjestelmässä sähköisesti, ja tarvitset testiin kirjautumista varten verkkopankkitunnuksesi.

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, ilmoittauduthan hyvissä ajoin, viimeistään 10 vuorokautta ennen koulutuksen ajankohtaa. Lisää ilmoittautumisen yhteydessä lisätieto-kenttään, että sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia käytössä sekä oma syntymäaikasi ja sähköposti, niin huomioimme tunnusten tilauksen Valviralta etukäteen.

Tutustu tästä Valviran ohjeeseen Talous- tai allasvesihygieenistä osaamista osoittavan testin suorittamisesta

Tutustu tästä Valviran Vesityökorttia käsittelevään sivustoon

Koulutuksen hinta sisältää koulutuksen, Vesilaitosyhdistyksen Vesilaitostekniikka ja hygienia -vihkosen, yhden osaamistestin ja vesityökortin (vesilaitos tai vesijohtoverkostot), rekisterinpidon, sekä lisäksi aamukahvin ja lounaan. Jos suorittaa molemmat vesityökortit, veloitamme toisesta kortista lisäksi 20 € + alv 24 %. Vihkonen jaetaan koulutusaamuna luokassa.

Voit myös osallistua pelkkään osaamistestiin ilmoittautumalla Vesityökorttitesti-osioon. Testi alkaa koulutuspäivänä noin klo 13.15. Hinta sisältää yhden osaamistestin ja vesityökortin (vesilaitos tai vesijohtoverkostot) sekä rekisterinpidon. Jos suoritat molemmat vesityökortit, veloitamme toisesta kortista lisäksi 20 € + alv 24 %.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 4 toteutusta

1 lokakuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki
 • suomi

1 lokakuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki
 • suomi

2 joulukuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki
 • suomi

2 joulukuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki
 • suomi

Kohderyhmä

Yli 50 henkilön tarpeisiin tai yli kymmenen kuutiometriä talousvettä päivässä toimittavassa laitoksessa työskentelevällä, talousveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä tekevällä, on oltava Valviran antama todistus eli vesityökortti laitosteknisestä ja talousvesihygieenisestä osaamisesta. Suositeltavaa on, että myös soveltamisalaa pienempien laitosten talousveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä tekevät suorittaisivat osaamistestin. Soveltamisalaan kuuluu koko vesihuoltolaitos vedenottamoineen, vedenkäsittelylaitoksineen ja verkostoineen.

Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – maan laajimmat koulutusmahdollisuudet ammattilaisille, asiantuntijoille ja esimiehille

Taitotalo on Suomen suurin aikuisten ammatillinen kouluttaja ja yritysten kumppani. Laitamme likoon kaiken kokemuksemme, koulutamme ja valmennamme rohkeita työelämän osaajia.  Taitotalon koulutukset ja valmennukset on suunniteltu siten, että opiskelu on yhdistettävissä kiireiseenkin elämänrytmiin. Koulutusta on päivisin, iltaisin sekä verkossa. Lähikoulutuksia...

Lue lisää kouluttajasta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu