Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Etätyö ja verotus

Tampereen kauppakamari
Yhteenveto
3 tuntia
Alkaen 280 € + alv 24 %
5.11.2020
   
Lähiopetus
Tampere
Koulutus
Etätyö ja verotus | Tampereen Kauppakamari

Etätyö ja verotus

Työskentely kotona ei ole uusi asia, mutta nyt se on ajankohtaisempi kuin koskaan. Etätyö tuo mukanaan joukon verotukseen liittyviä kysymyksiä, joihin lainsäädäntö ei anna suoraa vastausta. Verotusratkaisut perustuvat lainsäädännön puuttuessa monesti oikeus- ja verotuskäytäntöön. Kiinnostuksen kohteena on erityisesti se, millä edellytyksillä työnantaja voi veroseuraamuksitta tarjota välineitä kotona tapahtuvaa työskentelyä varten ja maksaa matkat työnantajan toimipisteeseen verovapaasti. Entä miten suhtaudutaan kotona käytettäviin työnantajan tarjoamiin työvälineisiin ja voiko status palkansaajana muuttua yrittäjäksi etätyön johdosta? Miten suhtautua työntekijän itsensä ostamiin tarvikkeisiin? Työntekijää kiinnostaa myös hänen oma vähennysoikeutensa kotitoimiston järjestämisestä ja työhön liittyvästä matkustamisesta.

Koulutuksessa tehdään selkoa siitä, mitä työnantajan tulee ennakkoperinnän näkökulmasta huomioida silloin, kun palkansaaja tekee työtä kotomaan tai muualla itse valitsemassaan paikassa. Toinen käsiteltävä kokonaisuus on etätyön merkitys palkansaajan omassa verotuksessa. Koulutuksessa perehdytään siihen, millä edellytyksillä palkansaaja voi vähentää etätyöstä johtuvia kulujaan.Ohjelma:

Klo 8.30 Ilmoittautuminen ja kahvit
Klo 9.00 Koulutuksen avaus

 • Etätyön käsite verotuksessa
 • Etätyö ja työnantaja
  • työvälineet
  • tietoliikenneyhteydet
  • matkakustannusten korvaaminen
   • varsinainen ja toissijainen työpaikka
   • erityinen työntekemispaikka
  • työntekijän laskuttamat kustannukset
   • työntekijän vai työnantajan kulu
  • henkilökunta- ja luontoiseduissa huomattavaa
 • Etätyö ja työntekijä
  • oma vähennysoikeus
  • työhuonevähennys
  • matkustaminen

Klo 12.00 Koulutus päättyy

Tarjoilut: klo 8.30 aamukahvit

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Etätyö ja verotus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan kouluttajalle.

Kohderyhmä

Palkka- ja henkilöstöhallinnossa työskentelevät

Kouluttaja

Asiantuntijana toimii Oikaisulautakunnan johtava puheenjohtaja HM Tomi Peltomäki Verohallinnosta

Kustannukset

Jäsenhinta 280 euroa (+ alv), normaalihinta 560 euroa (+ alv). Hinta sisältää koulutuksen, materiaalin ja ohjelmassa mainitun tarjoilun. Osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeisistä peruutuksista veloitetaan hinnasta 50 %.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Etätyö ja verotus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen kauppakamari

Tampereen kauppakamari

Tampereen kauppakamari

Tampereen kauppakamari on Pirkanmaalla toimiva elinkeinoelämän edunvalvonta- ja palvelujärjestö, jonka jäsenenä on yli 2000 eri kokoista ja eri toimialoja edustavaa yritystä ja yhteisöä. Kauppakamarin toiminta perustuu vuonna 2002 vahvistettuun kauppakamarilakiin. Sen mukaan kauppakamarin tehtävänä on edistää elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, yrittäjyyttä, tervettä kilpailua,...


Lue lisää kouluttajasta Tampereen kauppakamari ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen kauppakamari

Kalevantie 2 D
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Yhteydenotto

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Etätyö ja verotus täytä seuraavat tiedot:

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Kirjanpito haltuun verkossa

Verkkokurssilla selvitetään kirjanpidon ja tilinpäätöksen yleiset periaatteet, lainsäädäntöä ja sovelletaan niitä käytännön kirjaustapahtumiin.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: