🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Näyttää 1-6 koulutusta 6 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-6 koulutusta 6 tuloksesta

Hallitustyöskentelyn vastuut ja toimintatavat haltuun koulutuksella

Organisaation korkeimpana elimenä hallituksella on merkittävä rooli organisaation johdossa. Hallituksen päätökset ja linjaukset ohjaavat yrityksen tai yhdistyksen toimintaa pitkilläkin aikaväleillä. Hallituksen yhteistoiminta ja vuorovaikutus ovat organisaation menestyksen kannalta vähintään yhtä olennaisia kuin taitava strategia.

Tehokkaampaa päätöksentekoa ja tulevaisuuden ennakointia

Hallitustyöskentelyn koulutus esittelee tehokkaimmat tavat kokoustamiseen ja päätöksentekoon. Tehokkaat ja selkeät kokoukset eivät jätä tilaa tyhjäkäynnille, ja päätöksiä syntyy nopeammin. Valmennusten tuloksena hallitus tiedostaa päätöksenteon solmukohdat ja pystyy selvittämään ne aiempaa tehokkaammin.

Organisaation menestys on usein riippuvainen johdon kyvystä valmistautua ja reagoida tulevaisuuden näkymiin. Hallitustyöskentelyn koulutus pureutuu mahdollisiin kehittämistoimiin, ja niistä valmennettavat saavat konkreettisia keinoja ja ideoita yrityksen tai yhdistyksen toiminnan ajankohtaistamiseen.

Hallitustyöskentelyn koulutus tiivistää organisaation johdon yhteispeliä

Hallitustyöskentelyn koulutus on väylä tiiviimpään ja omat vahvuutensa tunnistavaan hallitusryhmään. Jotta organisaation kasvu ja kehitys voidaan taata, täytyy johtavien elinten pystyä sujuvaan ja eteenpäin vievään yhteistyöhön.

Toistensa toimintatavat, taustat ja persoonat tunteva hallitus on vahvempi kuin hajanainen ja eri suuntiin katsova hallitus. Hallitustyöskentelyn koulutus tähtää myös hallituksen jäsenten sujuvaan vuorovaikutukseen ja selkeisiin vastuualueiden jakoon. Tiivis ja keskenään samaa kieltä puhuva hallitus ei ole herkkä yritysmaailman heilahduksille ja epävarmuudelle.

Uusi hallitusammattilainen pääsee koulutuksen myötä alkuun

Oletko tuore hallitusammattilainen? Hallitustyöskentelyn koulutuksia löytyy runsaasti myös niille, jotka vasta siirtyvät hallitustoimintaan ja kaipaavat tukea oikeiden toimintatapojen omaksumiseen.

Hallituksen jäsen on yrityksessä sekä sisäpiiriläinen että toimintaa kriittisesti tarkasteleva ulkopuolinen. Hallitustyöskentelyssä valmentautuminen tuo etenkin ensikertalaiselle paremman kuvan omistajien, organisaation johdon ja hallituksen suhteista toisiinsa. Esimerkiksi omistajien parempi ymmärtäminen johtaa eri elinten tiiviimpään yhteistyöhön ja tätä myötä myös harkitumpiin strategioihin. Johdoltaan vankkumaton organisaatio kykenee mittavampiin tuloksiin ja tuottavien riskien ottamiseen.

Hallitustyöskentelyn koulutukset

Keinot hallitustyöskentelyn kehittämiseen ja tehostamiseen ovat monet. Hallitustyöskentelyn koulutus voi keskittyä mihin tahansa organisaation johtamisen ulottuvuuteen.

Hallitustyöskentelyn koulutukset voivat käsitellä muun muassa:

 • päätöksentekoa ja toiminnan suunnittelua
 • omistajan, johdon ja hallituksen yhteistyötä
 • erilaisia hallintotapoja
 • yrityksen talouden seurantaa ja ohjausta

HHJ – Hyväksytty hallituksen jäsen koulutukset 

Hallituspartnerit ja kauppakamarit tarjoavat yhteistyössä pk-yritysten hallituksen jäsenille ja pk-yrittäjille Hyväksytty hallituksen jäsen -koulutuksia, jotka käsittelevät käytännönläheisesti hallitustyöskentelyn eri osa-alueita sekä aktivoivat ja kehittävät pk-yritysten hallitustyöskentelyä. HHJ-koulutukset ovat kansainvälisesti tunnustettuja ja palkittuja.

Kauppakamarin HHJ-kurssin hyväksytysti suorittaneille henkilöille tarjotaan mahdollisuus suorittaa HHJ-tutkinto. Tutkinnon suorittaneilla on oikeus käyttää nimensä yhteydessä lyhennettä HHJ. 

HHJ-kurssin ja -tutkinnon aihealueita ovat mm.:

 • hyvä hallitustyö
 • hallituksen organisointi
 • hyvä hallintotapa
 • strategiatyö
 • yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

Perinteisen HHJ-kurssin rinnalla tarjotaan perheyritysten omistajille, hallitusten jäsenille ja johdolle tai henkilöille, jotka etsivät hallituspaikkaa perheyrityksestä erillistä HHJ-perheyrityskurssia. Jos HHJ-kurssin ja -tutkinnon suorittanut henkilö suorittaa lisäksi HHJ-puheenjohtajakurssin hyväksytysti, on hänellä oikeus käytttää HHJ PJ-nimikettä. Puheenjohtajakurssi soveltuu sekä halllituksen puheenjohtajalle että puheenjohtajaksi pyrkivälle.

HHJ-puheenjohtajakurssilla käsiteltäviä aihealueita ovat esimerkiksi:

 • hallituksen ydintehtävät ja tehokkuudet
 • yrityksen strategia sekä päätöksenteko- ja johtamisjärjestelmä
 • kokouksen johtaminen ja työjärjestys
 • liiketoiminnan kehittäminen
 • hallituksen puheenjohtajan tehtävät ja vastuut

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Hallituspartnerit ry, HHJ.fi

Toimi näin

Etsi ja löydä sinua kiinnostava koulutus


Pyydä lisätietoa tai ilmoittaudu


Koulutuksenjärjestäjä on sinuun yhteydessä

Vertaile koulutuksia