Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 26 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 26 tuloksesta
12

Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset valmistavat toimimaan globaaleilla markkinoilla

Mitä taitoja monikansallisen yrityksen johtaja tarvitsee? Kuinka yrityksen vienti saadaan maksimoitua? Entä kuinka eri kulttuurien aikakäsitykset ja työkäytännöt sovitetaan sujuvasti yhteen?

Yritykset ja organisaatiot joutuvat pohtimaan kansainvälisyyteen liittyviä kysymyksiä yhä useammin ja laajemmalla mittakaavalla. Monikulttuurisuus ja globaalin liiketoiminnan kysymykset ovat akuutteja asioita myös Suomen rajojen sisällä käytävässä kaupassa.

Globaalin kaupankäynnin asiantuntijoiden järjestämät kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset antavat työkalut menestykseen. Tehokkaat kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset valmentavat työntekijöitä sekä kansainvälisen liiketoiminnan pehmeissä että teknisissä taidoissa.

Kouluttautumalla globaali liiketoiminta tutuksi

Kansainvälistä toimintaansa kasvattavan yrityksen on tunnettava globaalin liiketoiminnan säännöt ja teoria. Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset varmistavat, että sekä yrityksen johto että työntekijät ovat teoreettisesti ja teknisesti valmistautuneita toimivaan kansainvälisillä markkinoilla.

Teknisiin taitoihin keskittyvät valmennukset opastavat muun muassa:

  • yrityksen viennin ja tuonnin tehostamiseen
  • kansainväliseen sopimus- ja kauppaoikeuteen
  • kansainvälisen sijoittamisen riskeihin ja mahdollisuuksiin

Tähtäimessä harkittu ja vastuullinen liiketoiminta

Kansainvälisen kaupan faktat ja riskit tiedostava yritystoimija kykenee harkittuun kaupankäyntiin. Sopimusten ja pykälien osaaminen näkyy vastuullisena ja varmaan tuottavuuteen pyrkivänä liiketoimintana. Kansainvälisen kauppaoikeuden hallitseva yritys näyttäytyy houkuttelevana kumppanina myös eri yhteistyötahoille.

Sijoita ainoastaan siihen, minkä tiedät kannattavaksi. Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset antavat sinulle tietoa globaalien markkinoiden sijoitustrendeistä. Valmennus kehittää paitsi kouluttautujan sijoitusvaistoa myös ymmärrystä eri maiden sijoitusmarkkinoista.

Sujuva vuorovaikutus helpottaa verkostoitumista

Monikulttuurinen yritysmaailma ja liiketoiminnan kansainväliset suhteet ovat herkkiä kommunikaatio-ongelmille. Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset pyrkivät parantamaan myös liiketoimijoiden pehmeitä taitoja eli esimerkiksi vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja.

Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset tutustuttavat muun muassa seuraaviin osa-alueisiin:

  • monikulttuurisiin viestintätaitoihin ja johtamistyyleihin
  • eri kulttuurien normeihin ja työkulttuureihin
  • kansainvälisten verkostojen luomiseen

Hiotut viestintätaidot auttavat verkostoitumaan tehokkaammin. Monikulttuuriset viestintätaidot hallitseva työntekijä pystyy luottamusta herättävään ja asiakkaan huomioonottavaan yhteistyöhön. Yli kulttuurirajojen ajatteleva työntekijä pitää asiakkaan kulttuuria ja tapoja toimia lähtökohtana viestinnälle. Tuloksena yritys nostaa profiiliaan kulttuuriherkkänä ja toisia kunnioittavana liikekumppanina, jolle kansainvälisyys on tärkeä arvo.

Eri kulttuurien työtapojen parempi ymmärtäminen minimoi lisäksi väärinkäsitysten riskin. Esimerkiksi aasialaisten liikekumppanien kanssa viestiminen ja kokoustaminen noudattaa usein omaa kaavaansa. Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset perehdyttävät yritykset vaihteleviin kulttuurinormeihin ja kaupankäynnin tapoihin. 

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ekonomit.fi, Työ- ja elinkeinoministeriö (tem.fi)

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää
Koulunkäyntiavustajaksi oppisopi...
Opiskelijatarina: Amiedu

Suomeen seitsemän vuotta sitten muuttanut Anna Rubanova työskentelee koulunkäyntiavustajana valmistavalla luokalla 1-2 luokkalaisten maahanmuuttajien kanssa. Kun koulun rehtori ehdotti oppisopimusta, Anna innostui heti mahdollisuudesta. 

Koulunkäyntiavustajaksi maahanmuuttajakoulutuksella