Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 32 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 32 tuloksesta
12

Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset valmistavat toimimaan globaaleilla markkinoilla

Mitä taitoja monikansallisen yrityksen johtaja tarvitsee? Kuinka yrityksen vienti saadaan maksimoitua? Entä kuinka eri kulttuurien aikakäsitykset ja työkäytännöt sovitetaan sujuvasti yhteen?

Yritykset ja organisaatiot joutuvat pohtimaan kansainvälisyyteen liittyviä kysymyksiä yhä useammin ja laajemmalla mittakaavalla. Monikulttuurisuus ja globaalin liiketoiminnan kysymykset ovat akuutteja asioita myös Suomen rajojen sisällä käytävässä kaupassa.

Globaalin kaupankäynnin asiantuntijoiden järjestämät kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset antavat työkalut menestykseen. Tehokkaat kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset valmentavat työntekijöitä sekä kansainvälisen liiketoiminnan pehmeissä että teknisissä taidoissa.

Kouluttautumalla globaali liiketoiminta tutuksi

Kansainvälistä toimintaansa kasvattavan yrityksen on tunnettava globaalin liiketoiminnan säännöt ja teoria. Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset varmistavat, että sekä yrityksen johto että työntekijät ovat teoreettisesti ja teknisesti valmistautuneita toimivaan kansainvälisillä markkinoilla.

Teknisiin taitoihin keskittyvät valmennukset opastavat muun muassa:

  • yrityksen viennin ja tuonnin tehostamiseen
  • kansainväliseen sopimus- ja kauppaoikeuteen
  • kansainvälisen sijoittamisen riskeihin ja mahdollisuuksiin

Tähtäimessä harkittu ja vastuullinen liiketoiminta

Kansainvälisen kaupan faktat ja riskit tiedostava yritystoimija kykenee harkittuun kaupankäyntiin. Sopimusten ja pykälien osaaminen näkyy vastuullisena ja varmaan tuottavuuteen pyrkivänä liiketoimintana. Kansainvälisen kauppaoikeuden hallitseva yritys näyttäytyy houkuttelevana kumppanina myös eri yhteistyötahoille.

Sijoita ainoastaan siihen, minkä tiedät kannattavaksi. Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset antavat sinulle tietoa globaalien markkinoiden sijoitustrendeistä. Valmennus kehittää paitsi kouluttautujan sijoitusvaistoa myös ymmärrystä eri maiden sijoitusmarkkinoista.

Sujuva vuorovaikutus helpottaa verkostoitumista

Monikulttuurinen yritysmaailma ja liiketoiminnan kansainväliset suhteet ovat herkkiä kommunikaatio-ongelmille. Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset pyrkivät parantamaan myös liiketoimijoiden pehmeitä taitoja eli esimerkiksi vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja.

Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset tutustuttavat muun muassa seuraaviin osa-alueisiin:

  • monikulttuurisiin viestintätaitoihin ja johtamistyyleihin
  • eri kulttuurien normeihin ja työkulttuureihin
  • kansainvälisten verkostojen luomiseen

Hiotut viestintätaidot auttavat verkostoitumaan tehokkaammin. Monikulttuuriset viestintätaidot hallitseva työntekijä pystyy luottamusta herättävään ja asiakkaan huomioonottavaan yhteistyöhön. Yli kulttuurirajojen ajatteleva työntekijä pitää asiakkaan kulttuuria ja tapoja toimia lähtökohtana viestinnälle. Tuloksena yritys nostaa profiiliaan kulttuuriherkkänä ja toisia kunnioittavana liikekumppanina, jolle kansainvälisyys on tärkeä arvo.

Eri kulttuurien työtapojen parempi ymmärtäminen minimoi lisäksi väärinkäsitysten riskin. Esimerkiksi aasialaisten liikekumppanien kanssa viestiminen ja kokoustaminen noudattaa usein omaa kaavaansa. Kansainvälisen liiketoiminnan koulutukset perehdyttävät yritykset vaihteleviin kulttuurinormeihin ja kaupankäynnin tapoihin. 

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ekonomit.fi, Työ- ja elinkeinoministeriö (tem.fi)

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Johtamisen erikoisammattitutkint...
Opiskelijatarina: Amiedu

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy yksikönjohtajana toimiva Pinja Marjamäki suoritti sosiaali- ja terveysalalle suunnatun Johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lue lisää
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää
JET antaa eväitä esimiestyöhön
Opiskelijatarina: Amiedu

"JET tarjoaa konkreettista hyötyä henkilöstöjohtamiseen nyt, kun siirryn tavaratalopäälliköksi ja valitsen oman henkilökunnan. Uudet työkalut ja opit ovat aina tervetulleita."

Lue lisää