🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Perheen toimintakyvyn, voimavarojen, vahvuuksien ja vaikeuksien arviointimenetelmä (3 op)

Turun kesäyliopisto, paikassa Turku (+1 sijaintia)
Kesto
3 päivää
Hinta
745 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
12 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
3 päivää
Hinta
745 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
12 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Perheen toimintakyvyn, voimavarojen, vahvuuksien ja vaikeuksien arviointimenetelmä (3 op)

Perheen arviointi on yksi vaikeimmista tehtävistä, joita alan työntekijä voi kohdata. Perhe muodostaa lapsen kasvaessa hänen kehitystään ja hyvinvointiaan keskeisimmin määräävän viitekehyksen. Perhe on myös oleellinen tekijä kun arvioidaan lapsen avuntarvetta. Lasten hyvinvointi riippuu kyvystä tunnistaa perheessä ne vahvuudet, joiden varaan voi rakentaa ja ne vaikeudet, joita suunnitelmallisesti pyritään lievittämään. Kun perhettä arvioidaan kokonaisuutena, saadaan lapsesta tiärkeää tietoa osana perheyhteisöä.

Perhearviointi tarjoaa järjestelmällisen havainnoinnin, kuvailun ja arvioinnin mallin ja rakenteen, jonka avulla työntekijä voi oppia perheen kanssa käymistään keskusteluista ja perheen keskinäisen vuorovaikutuksen tarkastelusta. Se tarjoaa myös joukon menetelmiä, jotka auttavat perhearviointia suorittavaa työntekijää edistämään perheen keskinäistä vuorovaikutusta.

Perhearviointikoulutuksen tavoite

Arviointimenetelmän avulla perheen toimintakykyä, vahvuuksia ja vaikeuksia voidaan kuvata yksityiskohtaisesti ja suhteellisen objektiivisesti havainnoiden. Perheterapian kentästä nouseva perhearviointi pyrkii arvioimaan niin perhettä kokonaisuutena kuin sen jäsenten keskinäisiä suhteita. Perheen toimintaa arvioitaessa ja tukitoimia suunniteltaessa tulee ottaa huomioon myös ne perheen ulkopuolelta tulevat tekijät, jotka haittaavat perheenjäsenten kykyä vastata lasten tarpeisiin.

Perheen toimintakyvyn, vahvuuksien ja vaikeuksien arviointi voi auttaa seuraavissa haasteissa:

  • kun suunnitellaan lapsen ja perheen mahdollisesti tarvitsemia palveluja, tukitoimia tai interventioita
  • kun arvioidaan ja mitataan perhetyöstä seuraavia muutoksia
  • kun suoritetaan tutkimusta perhe-elämän ja perhesuhteiden alueella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Perheen toimintakyvyn, voimavarojen, vahvuuksien ja vaikeuksien arviointimenetelmä (3 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

12 syyskuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

Kohderyhmä

Perhearviointimenetelmä soveltuu hyvin sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan työntekijöille, jotka työskentelevät perheiden kanssa. Menetelmä antaa konkreettisia työkaluja esim. lastensuojelu- ja lastenvalvontatyöhön, perheneuvola- ja perhetyöhön, lasten- ja nuorisopsykiatriaan sekä terapiatyön tueksi.

Aikataulu

12.09. – 07.11.2024

torstaisin 12.9., 10.10. ja 7.11.2024 klo 9.00-15.45

Koulutuspaikka

Koulutus toteutetaan etäopetuksena verkon välityksellä (livevideo-opetus Teamsilla), ei tallennetta. Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua. Voit osallistua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot.

Kouluttaja

psykoterapeutti VET Marjukka Laukkanen
MIELI Suomen Mielenterveys ry:n vaativan erityistason psykoterapeutti Marjukka Laukkanen on saanut Perhearviointikouluttajan koulutuksen.

Kustannukset

745 €

Hinta sisältää koulutuksen, jaettavan koulutusmateriaalin sekä suomenkielisen Perhearviointioppaan haastattelulomakkeineen.Ilmoitathan lomakkeella myös postiosoitteesi oppaan lähetystä varten.

Osallistumismaksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Verkkomaksutavat: verkkopankit, mobiilimaksutavat (MobilePay, Pivo, Siirto), korttimaksutavat (Visa, Mastercard) sekä lasku- ja osamaksutavat (OP Lasku, OP Tililuotto, Walley, Alisa Yrityslasku). Jos esim. työnantaja maksaa osallistumismaksun puolestasi, voit valita maksutavaksi myös laskun (laskutuslisä 5 €). Hinta ei sisällä eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Perheen toimintakyvyn, voimavarojen, vahvuuksien ja vaikeuksien arviointimenetelmä (3 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Turun kesäyliopisto
Sirkkalankatu 4
20520 Turku

Turun kesäyliopisto – kaikille avointa kaikkina vuodenaikoina

Turun kesäyliopisto tarjoaa yksilöille, ammattiryhmille ja organisaatioille mahdollisuuden kehittymiseen ja oppimisen iloon elämän eri vaiheissa. Opetus on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Kursseja ja koulutuksia erilaisiin koulutustarpeisiin on saatavilla ympäri vuoden. Turun kesäyliopiston monipuolisesta tarjonnasta löytyy kursseja niin oman osaamisen kehittämiseen,...

Lue lisää kouluttajasta Turun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu