🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Neuropsykiatrinen valmentaja, 30 op

Lanupe Oy, paikassa Espoo
Kesto
1 vuosi
Hinta
1 750 EUR + alv 24 % (yht. 2 170 EUR)
Seuraava toteutus
7 toukokuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 21.4.2025
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
1 vuosi
Hinta
1 750 EUR + alv 24 % (yht. 2 170 EUR)
Seuraava toteutus
7 toukokuuta, 2025 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 21.4.2025
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Koulutuskieli
suomi
alkaen 1 750 EUR + alv 24 % / osallistuja

Neuropsykiatrinen valmentaja, 30 op

Neuropsykiatrinen valmentaja

Neuropsykiatriset haasteet, kuten ADHD, autismin kirjo ja tourette, ovat yleinen ilmiö sosiaali-, terveys- ja opetusalan ympäristöissä. On tärkeää, että neuropsykiatrisia piirteitä omaavia asiakkaita osataan kohdata ja ohjata oikein. Neuropsykiatrisena valmentajana saat valmiudet asiakkaan ohjaamiseen ja kuntouttamiseen. Koulutuksen pääpaino on lasten, nuorten ja perheiden tukemisessa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu 10 lähiopintopäivästä ja itsenäisestä oppimisympäristötyöskentelystä. Lähipäivät koostuvat luennoista, ryhmätehtävistä ja työnohjauksellisesta osiosta. Myös hybridiosallistuminen on mahdollinen.

Koulutuksessa opit:

  • Perustietoa neuropsykiatrisista erityisvaikeuksista (ADHD, autismin kirjo, tourette), niiden diagnosoinnista, hoidosta ja kuntoutuksesta.
  • Neuropsykiatristen piirteiden vaikutuksesta kehitykseen ja niiden näkymisestä eri kehitysvaiheessa. Neuropsykiatristen piirteiden sukupuolispesifeistä ilmenemistä. Liitännäisoireista (masennus, ahdistus, trauma, uhmakkuus- ja käytöshäiriö, addiktiot).
  • Perusperiaatteista asiakkaiden ohjaamisessa: yhteistyösuhteen luominen, tavoitteiden asettaminen, psykoedukaatio, motivoiva haastattelu, yhteistyösuhteen haasteiden käsittely, haastavien asiakastilanteiden hoitaminen.
  • Neuropsykiatrisena valmentajana toimimisesta: kognitiivisten ja ratkaisukeskeisten työtapojen opettelu, mindfulness, positiivinen psykologia ja voimaannuttaminen. Neuropsykiatristen oppilaiden/opiskelijoiden tukeminen. Opetussuunnitelman perusperiaatteiden avaaminen. Ryhmänohjaaminen. GAS tavoitetyökalun käyttäminen. Neuropsykiatristen lasten vanhempien tukeminen.
  • Neuropsykiatrisena valmentajana kehittymisestä ja omassa työssä jaksamisesta.

Oppimisympäristötyöskentelyssä tutustutaan kirjallisuuteen ja tutkimukseen. Työskentelyyn kuuluu oppimistehtävät, ryhmätyöt ja oman kehitystehtävän tekeminen.

Jokainen osallistuja työskentelee harjoitusasiakkaan kanssa koulutuksen aikana. Asiakastyöhön saadaan koulutuksen aikana ohjausta.

Kursen påbörjas även på svenska.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

7 toukokuuta, 2025

  • Hybriditoteutus
  • Espoo
  • suomi
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 21.4.2025

Kohderyhmä

Sosiaali-, terveys- ja opetusalan ammattilaiset, jotka haluavat paremmin oppia ohjaamaan neuropsykiatrisia piirteitä omaavia asiakkaita. 

Tutkinto / todistus

Opiskelija saa koulutuksen suoritettuaan todistuksen, jossa on eritelty opintopisteiden muodostuminen.

Aikataulu

7.5.2025 - 25.3.2026

Koulutuksen lähipäivät: 7.5.2025, 4.6.2025, 27.8.2025, 25.9.2025, 28.10.2025, 20.11.2025, 11.12.2025, 22.1.2026, 12.3.2026 ja 25.3.2026.

Koulutuspaikka

Espoo

Hybridi/etäosallistuminen mahdollinen. 

Kouluttaja

Merja Koponen, sairaanhoitaja YAMK, psykoterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja.

Kati Sell, sosionomi AMK, neuropsykiatrinen valmentaja, työnohjaajaopiskelija.

Kouluttajilla on pitkä kokemus neuropsykiatrisia piirteitä omaavien asiakkaiden kanssa työskentelystä. Kouluttajat ovat toimineet psykiatriassa, lastensuojelussa, psykoterapiatyössä, perhetyössä, peruskouluissa, KELA:n kuntoutuspalveluissa ja yhteistyössä monien toimijoiden kanssa.

Kustannukset

1750 € + alv 24 % ( yht. 2170 € )

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Neuropsykiatrinen valmentaja, 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lanupe Oy
Vihdintie 3
03100 Nummela

Lanupe Oy

Lanupe Oy – Lasten, nuorten ja perheiden osaamiskeskus on kaikenikäisten sekä kuntien ja yritysten erilaisiin terapia-, hyvinvointi-, kuntoutus- ja koulutustarpeisiin vastaava osaamiskeskus. Palveluihin kuuluu monipuolisesti psykoterapia- ja lyhytterapiapalvelut, neuropsykiatrinen valmennus, ryhmätoiminta, erilaiset tutkimuspaketit ja testit, kuntoutus, uniohjaus, koulutukset ja konsultoinnit...

Lue lisää kouluttajasta Lanupe Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu