🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Neuropsykiatrinen valmentaja 30 op

Stepbystep Oy, Verkossa
Kesto
9 kuukautta
Hinta
1 500 EUR + alv 24 % (yht. 1 860 EUR)
Seuraava toteutus
5 kesäkuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
9 kuukautta
Hinta
1 500 EUR + alv 24 % (yht. 1 860 EUR)
Seuraava toteutus
5 kesäkuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
alkaen 1 500 EUR + alv 24 % / osallistuja

Neuropsykiatrinen valmentaja 30 op

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja (Nepsy) -koulutus 30 op

Koulutus vastaa laajuudeltaan 30 opintopistettä. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka työskentelevät tai joilla on kokemusta erityislasten, -nuorten ja -aikuisten parissa. Koulutus soveltuu hyvin myös mm. opettajille, erityisopettajille, eri alojen terapeuteille, sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville hoitajille ja ohjaajille, mielenterveys- ja päihdetyöntekijöille sekä muille opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöille.

Koulutusohjelma vastaa Suomen neuropsykiatriset valmentajat ry:n koulutussuosituksia ja noudattaa myös muita ratkaisukeskeisten neuropsykiatristen valmentajakoulutuksien suosituksia Suomessa. Koulutuksen kokonaiskesto n. 8-9 kk. Koulutus täyttää Suomen neuropsykiatriset valmentajat ry:n jäsenistölleen asettamat neuropsykiatrisen valmentajan koulutuksen laatukriteerit.

Koulutuksen tavoite:

 • Koulutuksen tavoitteena on antaa monipuolista tietoa neuropsykiatrisiin pulmatilanteisiin ja lisätä käytännön keinoja tukea, ohjata ja valmentaa neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavia lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhempia.
 • Tavoitteena on käytännönläheisesti perehtyä ohjauksessa ja valmennuksessa käytettäviin, tehokkaiksi todettuihin valmennusmenetelmiin.
 • Koulutuksen käyneet voivat toimia halutessaan neuropsykiatrisina valmentajina, sekä neuropsykiatrian asiantuntijoina työpaikallaan ja/tai yrittäjinä. Neuropsykiatrinen valmentaja toimii myös tukijana asiakkaan tukiverkostoissa.

Neuropsykiatrinen valmennus:

 • Neuropsykiatrisen valmentajan tehtävänä on toimia valmentajana henkilöille, joilla on toiminnanohjauksen taitojen vaikeuksia tai neuropsykiatrinen oireyhtymä. Valmennusta voidaan käyttää myös muiden mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä toiminnanohjauksen taitoja kehittävien omaavien lasten, nuorten, aikuisten ja vanhempien ohjaamisessa.
 • Neuropsykiatrisen valmennuksen yleisenä tavoitteena on tukea eri-ikäisten ja eri elämänvaiheissa olevien henkilöiden arjen- ja elämänhallinnan taitojen sekä uusien myönteisten toimintatapojen kehittymistä ja samalla myönteisen elämänpolun rakentumista.
 • Ratkaisu- ja voimavarakeskeisessä lähestymistavassa pyritään ohjaamaan asiakasta ja hänen verkostoaan ongelmakeskeisestä ajattelusta, puheesta ja toiminnasta ratkaisu- ja voimavarakeskeiseen toimintaan.

Koulutuksen järjestämismuoto ja toteuttamistapa:

 • Etäopetuspäiviä on yhteensä 14 päivää, jotka toteutetaan 2 päivän jaksoissa n. 1 kuukauden välein. Koulutuspäivien kesto on klo 9.00 – 16.00.
 • Opetuspäivien välissä sovelletaan koulutuksen sisältöjä, tutustutaan aihealueen kirjallisuuteen ja työstetään oman työn ja työskentelymallien kehittämiseen tähtääviä tehtäviä.
 • Koulutusmateriaali saatavilla koko opintojen ajan oppimisalustalla (Moodle).

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

5 kesäkuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • suomi

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka työskentelevät tai joilla on kokemusta erityislasten, -nuorten ja -aikuisten parissa. Koulutus soveltuu hyvin myös mm. opettajille, erityisopettajille, eri alojen terapeuteille, sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville hoitajille ja ohjaajille, mielenterveys- ja päihdetyöntekijöille sekä muille opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöille.

Aikataulu

Tällä hetkellä haemme osallistujia ryhmään, jonka aloituspäivä on 5.6.2024, jonka jälkeen koulutus jatkuu 15.-16.8., 16.-17.9., 14.-15.10., 19.-20.11., 18.-19.12., 22.-23.1.

Päätöspäivä on 18.2.2025.

Kouluttaja

Vastuukouluttaja Ville Salonen, perheterapeutti, psykoterapeutti, kouluttaja, työnohjaaja (STOry)

Kati Eerola, Nepsy-valmentaja, YTM (sosiaalityöntekijä), Sosionomi AMK, kouluttaja, työnohjaaja

Lasse Salmi MSc, kouluttajapsykoterapeutti (VET), kouluttaja, työnohjaaja (STOry)

Riikka Lamminen, psykologi, psykoterapeutti, Nepsy-valmentaja

Sirpa Mäkinen, sosionomi ylempi AMK, psykoterapeuttikoulutettava, kognitiivisen lyhytterapian ja kriisityön erityispätevyys, työnohjaaja (STOry).

Kustannukset

1860,00 € (sis. alv 24 %)

Stepbystep Oy Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Neuropsykiatrinen valmentaja 30 op? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Stepbystep Oy
Tuomiokirkonkatu 21 B 32
33100 Tampere

Taitopainotteisista täydennyskoulutuksista uutta puhtia työelämään

Stepbystep tarjoaa taitopainotteisia täydennyskoulutuksia, joita voidaan toteuttaa myös tilaajan toiveiden mukaan. Koulutukset rakentuvat dialogisille ja käytännönläheisille taito- ja voimavaranäkökulmille. Koulutuksissa hankitaan työkaluja erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin, motivaation ja innostuksen kasvattamiseen, suunnitteluun, ongelmien ratkaisuun ja työn kehittämiseen.  Nykyaikaiset ammatilliset täydennyskoulutukset mm: Työnohjaaja Coaching...

Lue lisää kouluttajasta Stepbystep Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu