⏲️ MBA-stipendin hakuaika päättyy 14.6. – vielä ehdit hakea stipendiä! »

Koulutus
Ei arviointeja

Taideterapeutti (30 op)

Turun kesäyliopisto, paikassa Turku
Kesto
1 vuosi
Hinta
3 250 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
15 syyskuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
1 vuosi
Hinta
3 250 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
15 syyskuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Taideterapeutti (30 op)

Taideterapiaa

Koulutuksen tavoitteena on vastata ihmisten kasvaneeseen mielenterveydelliseen ahdinkoon ja luoda uudenlaisia ja tehokkaita tukimalleja varhaisen tuen palveluille.  Koulutuksen avulla pyritään luomaan mielenterveyttä tukevia palveluja oikea-aikaisesti ennen kuin ongelmat ovat ehtineet kehittyä vakaviksi. Painopiste koulutuksessa on käytännönläheisissä, turvallisissa ja voimavarakeskeisissä asiakastyön interventioissa.

Koulutuksen rakenne

Opetus järjestetään monimuotokoulutuksena, johon sisältyy 12 päivää seminaariopetusta 2-päiväisissä jaksoissa (osa voi tarvittaessa olla etänä) ja 10h etänä toteutuvaa ryhmätyönohjausta (5 x 2h), jonka keskiössä on koulutuksenaikainen asiakastyöskentely. Koulutukseen kuuluu lisäksi itsenäisiä harjoituksia, kirjallisuuden reflektointia,
vertaisryhmätyöskentelyä (8 x 2h) lähijaksojen välissä sekä kirjallisia välitehtäviä ja omakohtainen kehittämishanke, joka on ratkaisukeskeinen omaan työhön liittyvä soveltava taideterapeuttisen prosessin kuvaus. Seminaaripäivät koostuvat aamupäivän käytännönläheisestä teoriasta ja iltapäivän käytännön taideterapeuttisesta harjoittelusta. Osallistujilta edellytetään halua ja kykyä tutkia itseään taideterapeuttisten metodien avulla.

Asiakastyö ja sen raportointi

Koulutukseen kuuluu vähintään 70h (vähintään viiden eri asiakkaan kanssa) oikeaa taideterapeuttista asiakastyötä koulutuksen aikana. Osa asiakastyöstä nauhoitetaan asiakkaan luvalla ja opiskelija tekee siitä oppimisanalyysin. Vastuukouluttajat hyväksyvät raportoinnin. Asiakastyöskentelyyn kuuluu 10h kouluttajien vetämää ryhmätyönohjausta.

Vertaisryhmätapaamiset

Vertaisryhmätapaamiset tapahtuvat lähipäivien ulkopuolella noin kerran kuukaudessa pienryhmissä. Tapaamiset voivat olla jonkun vertaisopiskelijan työpaikalla ja liittyä oikeiden asiakkaiden kohtaamiseen ja ratkaisukeskeisen taideterapeuttisen työotteen harjoittelemiseen ja vertaispalautteen antamiseen. Vertaisryhmätapaamisia voidaan myös käyttää kirjallisuuden teemojen syventämiseen, kehittämishankkeen sparraamiseen tai muuhun oppimisen edistämiseen. Vertaistapaamista raportoidaan vastuukouluttajille.

Pienet muutokset koulutusrakenteissa ovat mahdollisia jatkuvan kehittämistyön edistämiseksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideterapeutti (30 op) , klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

15 syyskuuta, 2023

  • Hybriditoteutus
  • Turku

Kohderyhmä

Tämä koulutus on laaja-alainen ja voimavaraistava eri luovia terapiamuotoja integroiva kokonaisuus. Koulutuksessa hyväksiluetaan aiempi Taideterapiaohjaaja 1-tason koulutus (Siria) ja yhdessä tämä kokonaisuus tuottaa 60 op:n Taideterapeutti-koulutuksen. Koulutukseen voidaan ottaa myös henkilöitä, joilla on jo suoritettuna vähintään 30 opintopistettä taideterapian opintoja joltakin soveltuvalta luovan terapian alalta (esim. musiikki, kirjallisuus-, tanssi- ja liiketerapia, psykodraama tms.).

Pohjakoulutusvaatimukset: sosiaali- ja terveysala, kulttuuriala, opetusala tai muu soveltuva taustakoulutus. Vähintään 120 op:n yhtenäinen soveltuva taustakoulutus.

Aikataulu

15.09.2023 – 21.08.2024

  • pe-la 15.-16.9.2023 klo 9-16
  • pe-la 10.-11.11.2023 klo 9-16
  • to-pe 1.-2.2.2024 klo 9-16
  • ma-ti 25.-26.3.2024 klo 9-16
  • pe-la 3.-4.5.2024 klo 9-16
  • ti-ke 20.-21.8.2024 klo 9-16

Ryhmätyönohjauspäivät (5 x 2 h, etänä Zoomilla):
1.11.2023, 15.1.2024, 12.3.2024, 13.5.2024, 10.6.2024

Koulutuspaikka

Turku (tarkempi paikka vahvistuu myöhemmin)

Ryhmätyönohjauspäivät ovat etänä Zoomilla.

Kouluttaja

Pääkouluttajana ja työnohjaajana toimii Hilkka Putkisaari. Teemapäivissä käytetään oman alansa ammattilaisia.

Hilkka Putkisaari
KM/luokanopettaja, sosionomi ja kuvataideterapeutti (AMK), ratkaisukeskeinen kouluttajapsykoterapeutti (Valvira, Kela, VET), taidepsykoterapeutti (Kela), kognitiivinen lyhytterapeutti (Kela), parisuhde- ja seksuaaliterapeutti, kliininen seksologi (NACS), tunnekeskeinen pariterapeutti (ICEEFT), työnohjaaja (STOry), johdon ja esimiesten työnohjaaja Master CSLE (JoTo).

Sirkku Ruutu
Psykologi (PsM), luokanopettaja (KM), ratkaisukeskeinen kouluttajapsykoterapeutti (Valvira, Kela, VET), kognitiivinen lyhytterapeutti (Kela), johdon ja esimiesten työnohjaaja (MIF, STOry), tietokirjailija (AlmaTalent), MCC-coach (ICF).

Kustannukset

3250 €

Maksun voi suorittaa useammassa erässä (maks. 4 erää).

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideterapeutti (30 op) ? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.
Turun kesäyliopisto
Sirkkalankatu 4
20520 Turku

Turun kesäyliopisto – kaikille avointa kaikkina vuodenaikoina

Turun kesäyliopisto tarjoaa yksilöille, ammattiryhmille ja organisaatioille mahdollisuuden kehittymiseen ja oppimisen iloon elämän eri vaiheissa. Opetus on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Kursseja ja koulutuksia erilaisiin koulutustarpeisiin on saatavilla ympäri vuoden. Turun kesäyliopiston monipuolisesta tarjonnasta löytyy kursseja niin oman osaamisen kehittämiseen,...

Lue lisää kouluttajasta Turun kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu