Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art ®

Alfa Partners Academy Oy
Yhteenveto
10 päivää
1 959,68 EUR + alv 24% (yht. 2 430 EUR)
23.9.2023
Haku päättyy: 1.9.2023
suomi
   
Etätoteutus
Verkossa
Koulutus

Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art ®

Mitä on ratkaisukeskeinen taideterapia?

Ratkaisukeskeisessä taideterapiassa ratkaisukeskeiset työmenetelmät yhdistyvät kuvalliseen ilmaisuun. Se sijoittuu viitekehykseltään integratiivisiin taideterapiasuuntauksiin. Ratkaisukeskeistä taideterapiaa käytetään yhtenä kuntoutuksen, hoidon ja ennaltaehkäisyn välineenä niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassakin kasvatus-, opetus-, sosiaali-, terveys- ja kuntoutusaloilla. 

Ratkaisukeskeinen taideterapia antaa mahdollisuuden omien asioiden, ajatusten, tunteiden, elämäntilanteiden ja ihmissuhteiden tarkastelulle luovuutta ja mielikuvista hyödyntäen.  Ratkaisukeskeisessä taideterapiassa kuvallinen ilmaisu nähdään kielellisen toiminnan alueeksi ja kuva osaksi kieltä.  Kuvan tehtävänä on olla ajattelun ja keskustelun väline, jonka välityksellä käytävä ratkaisukeskeinen ja voimavaralähtöinen keskustelu tukee ihmistä löytämään elämäänsä toivoa, toimijuutta ja itsearvostusta.

Lisenssi

Ratkaisukeskeinen taideterapia- Solution Focused Art® on Suomessa kehitetty, ilmaisutaiteisiin ja integratiivisiin taideterapioihin kuuluva terapiamuoto. Alfa Partners Academy omistaa ainoana Suomessa kouluttajalisenssin Solution Focused Art®- ratkaisukeskeisten kuvataideterapeuttien kouluttamiseen. Koulutus jakautuu menetelmäkoulutukseen (20 op), josta saa valmiuksia ohjata ratkaisukeskeisen taideterapian menetelmiä oman aiemman ammattitaidon tukemana niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassa sekä syventävään koulutukseen (40 op), josta saa valmiudet toimia ratkaisukeskeisenä kuvataideterapeuttina yksityisellä ja/tai julkisella sektorilla oman perusammattitaitonsa tukemana.

Tavoite

Tavoitteena on ratkaisukeskeisen ajattelun ja näkemyksen löytäminen, oman itsetuntemuksen lisääntyminen, sosiaalisten vuorovaikutustaitojen kehittyminen, oman kuvataiteellisen ilmaisun vahvistaminen sekä ohjauksellisen työotteen muodostuminen. Opinnot antavat valmiuksia ohjata ratkaisukeskeisen taideterapian menetelmiä oman aiemman ammattitaidon tukemana niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassa.

Saat myös mahdollisuuden jatkaa syventäviin opintoihin (40 op) ammatilliselle ratkaisukeskeisen kuvataideterapeutin opintolinjalle.

Sisältö ja teemat 

Opintojen laajuus on 20 opintopistettä. Opinnot sisältävät pääsääntöisesti 10 yhteistä opintotapaamista. Opintotapaamisten välillä etätehtävät syventävät koulutuksen sisältöjä ja koulutuksen sisältöjen soveltaminen omiin työskentelytapoihin kehittää omaa asiantuntijuutta. 

 • Hops, konstruktivismi ja itseohjautuvuus oppimisen perustana
 • Ratkaisukeskeiset asiakastyötaidot ja työskentelymenetelmät
 • Taideterapian perusteet
 • Ratkaisukeskeisten taideterapiamenetelmien ohjaus
 • Itsetuntemuksen vahvistaminen
 • Voimavarat ja vahvuudet
 • Myötätunto ja itsemyötätunto
 • Psykofyysisyys
 • Ryhmätoiminta
 • Taiteen hyvinvointivaikutukset
 • Kriisit ja traumat
 • Tulevaisuuteen suuntaaminen

Ratkaisukeskeisen kuvataideterapian oppikirja (2022) on Alfa Partners Academyn erityisasiantuntijoiden ja kouluttajien, Jari Salmelan ja Hannele Ala-Keskisen, kirjoittama teos. Oppikirja on tehty yhteistyössä Ratkaisukeskeiset taideterapeutit ry:n kanssa. Koulutuksissamme pääset siis suoraan mukaan kirjan maailmaan ja alkulähteille.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art ®, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Opinnot sopivat kasvatus-, opetus-, kuntoutus-, sosiaali- ja terveysaloilla työskenteleville sekä kaikille taideterapeuttisista menetelmistä sekä oman itsensä kasvusta ja hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneille. Opintoihin ei ole ammatillista pääsyvaatimusta eivätkä ne edellytä aiempaa kuvataiteellista työskentelyä – jokainen on oikealla, omalla tavallaan luova.

Jos haluat työskennellä ilmaisutaiteiden avulla ja ratkaisukeskeisyys on ajatusmaailmaasi lähellä, voit löytää koulutuksemme kautta itsellesi uuden elämänpolun, suunnan työuralle tai syventää itsetuntemustasi.

Tutkinto / todistus

Opinnot hyväksyttävästi suorittanut saa todistuksen Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja – Solution Focused Art®.

Aikataulu

Alkavat koulutukset 2023

1. Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja, 18.2.2023 - 13.8.2023, etäkoulutus

2. Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja, 23.9.2023 - 25.2.2024, etäkoulutus

3. Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja, 8.3.2023 – 5.10.2023, lähiopetus, paikka Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahti (Hae koulutukseen Päijät-Hämeen kesäyliopiston sivujen kautta)

Kouluttajat

Pääsääntöisesti:

Hannele Ala-Keskinen, FM, Ammatillinen opettaja, Kuvataideterapeutti, Ohjaustoiminnan artenomi, Neuropsykiatrinen valmentaja

Hanna Paatero, PsK, Teatteri-ilmaisun ohjaaja, Kuvataideterapeutti, Neuropsykiatrinen valmentaja, Työnohjaaja

Tanja Kuoppala, Sairaanhoitaja AMK, Kuvataideterapeutti, Lyhytterapeutti, Mindfulness Tunnetaitovalmentaja

Nina Sundberg, Psykoterapeutti VET, Taidepsykoterapeutti, Kouluttajapsykoterapeutti

Koulutuspaikka

Etäkoulutus

Alfa Partners Academyn järjestämät opinnot toteutetaan verkko-opiskeluna etäyhteyden kautta. 

Opetusosiot järjestetään etäyhteydellä Zoomissa tai Teamsissa. Lisäksi käytössä on Alfa Partners Academyn verkko-oppimisympäristö.

Jotkut opinnot esimerkiksi avoimissa yliopistoissa tai kesäyliopistoissa voidaan järjestää myös lähiopetuksena. Tarkista tiedot koulutusten esittelyistä ennen ilmoittautumista. 

Kustannukset

Kokonaishinta on 2430,00 € (sis. alv 24 %). Hinnat saattavat vaihdella koulutuksen järjestäjästä ja paikkakunnasta riippuen.

Myös osamaksulla maksaminen on mahdollista. Voit säätää joustavasti maksuerää sinulle sopivaksi.

Hinta sisältää opetusmateriaalin, oppimistyöskentelyjen ja etätehtävien ohjauksen sekä ryhmätyönohjauksen ratkaisukeskeisen näkökulman mukaisesti. Opiskelija käyttää taideterapiaan liittyvässä työskentelyssä omia työvälineitään ja tarvikkeitaan. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art ®? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

Alfa Partners Academy Oy

Hanki osaamista, jolla on merkitystä

Haluatko työhösi uusia työkaluja tai kaipaako työnkuvasi muutosta? Alfa Partners Academy tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskeluun joustavasti. Etäopiskelu ja monimuoto-opinnot mahdollistavat sen, että voit opiskella omaan tahtiisi, oma elämäntilanne huomioon ottaen.  Olemme kokeneiden ammattilaisten kouluttajayhteisö. Tunnetut koulutustuotteet tarjoavat alustan kehittyä ja...


Lue lisää kouluttajasta Alfa Partners Academy Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Alfa Partners Academy Oy

Teerisuonkuja 1
00700 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.alfapartners.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.

Arvioinnit kouluttajasta
(4,5)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä kouluttajan kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Saadaksesi lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art ® täytä seuraavat tiedot: