Koulutus
5,0 (3 Arvioinnit)

Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art ®

Kesto
30 opintopistettä
Hinta
2 088,71 EUR + alv 24 % (yht. 2 590 EUR)
Seuraava toteutus
12 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
30 opintopistettä
Hinta
2 088,71 EUR + alv 24 % (yht. 2 590 EUR)
Seuraava toteutus
12 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art ®

Mitä on ratkaisukeskeinen taideterapia?

Ratkaisukeskeisessä taideterapiassa ratkaisukeskeiset työmenetelmät yhdistyvät kuvalliseen ilmaisuun. Se sijoittuu viitekehykseltään integratiivisiin taideterapiasuuntauksiin. Ratkaisukeskeistä taideterapiaa käytetään yhtenä kuntoutuksen, hoidon ja ennaltaehkäisyn välineenä niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassakin kasvatus-, opetus-, sosiaali-, terveys- ja kuntoutusaloilla. 

Ratkaisukeskeinen taideterapia antaa mahdollisuuden omien asioiden, ajatusten, tunteiden, elämäntilanteiden ja ihmissuhteiden tarkastelulle luovuutta ja mielikuvista hyödyntäen.  Ratkaisukeskeisessä taideterapiassa kuvallinen ilmaisu nähdään kielellisen toiminnan alueeksi ja kuva osaksi kieltä.  Kuvan tehtävänä on olla ajattelun ja keskustelun väline, jonka välityksellä käytävä ratkaisukeskeinen ja voimavaralähtöinen keskustelu tukee ihmistä löytämään elämäänsä toivoa, toimijuutta ja itsearvostusta.

Lisenssi

Ratkaisukeskeinen taideterapia- Solution Focused Art® on Suomessa kehitetty, ilmaisutaiteisiin ja integratiivisiin taideterapioihin kuuluva terapiamuoto. Alfa Partners Academy omistaa ainoana Suomessa kouluttajalisenssin Solution Focused Art®- ratkaisukeskeisten kuvataideterapeuttien kouluttamiseen. Koulutus jakautuu menetelmäkoulutukseen (30 op), josta saa valmiuksia ohjata ratkaisukeskeisen taideterapian menetelmiä oman aiemman ammattitaidon tukemana niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassa sekä syventävään koulutukseen (40 op), josta saa valmiudet toimia ratkaisukeskeisenä kuvataideterapeuttina yksityisellä ja/tai julkisella sektorilla oman perusammattitaitonsa tukemana.

Tavoite

Tavoitteena on ratkaisukeskeisen ajattelun ja näkemyksen löytäminen, oman itsetuntemuksen lisääntyminen, sosiaalisten vuorovaikutustaitojen kehittyminen, oman kuvataiteellisen ilmaisun vahvistaminen sekä ohjauksellisen työotteen muodostuminen. Opinnot antavat valmiuksia ohjata ratkaisukeskeisen taideterapian menetelmiä oman aiemman ammattitaidon tukemana niin yksilötyössä kuin ryhmätoiminnassa.

Saat myös mahdollisuuden jatkaa syventäviin opintoihin (40 op) ammatilliselle ratkaisukeskeisen kuvataideterapeutin opintolinjalle.

Sisältö ja teemat 

Opintojen laajuus on 30 opintopistettä. Opinnot sisältävät pääsääntöisesti 12 yhteistä opintotapaamista. Opintotapaamisten välillä etätehtävät syventävät koulutuksen sisältöjä ja koulutuksen sisältöjen soveltaminen omiin työskentelytapoihin kehittää omaa asiantuntijuutta.

 • Hops, konstruktivismi ja itseohjautuvuus oppimisen perustana
 • Kuvataiteellinen työskentely
 • Tarut ja myytit kuvataiteessa
 • Taiteen hyvinvointivaikutukset
 • Ratkaisukeskeisyyden historia
 • Ratkaisukeskeiset asiakastyötaidot ja työskentelymenetelmät
 • Taideterapian historia ja erilaiset viitekehykset
 • Ratkaisukeskeisten taideterapiamenetelmien ohjaus
 • Itsetuntemuksen vahvistaminen
 • Voimavarat ja vahvuudet
 • Myötätunto ja itsemyötätunto
 • Psykofyysisyys
 • Ryhmätoiminta
 • Kriisit ja traumat
 • Tulevaisuuteen suuntaaminen

Ratkaisukeskeisen kuvataideterapian oppikirja (2022) on Alfa Partners Academyn erityisasiantuntijoiden ja kouluttajien, Jari Salmelan ja Hannele Ala-Keskisen, kirjoittama teos. Oppikirja on tehty yhteistyössä Ratkaisukeskeiset taideterapeutit ry:n kanssa. Koulutuksissamme pääset siis suoraan mukaan kirjan maailmaan ja alkulähteille.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art ®, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

12 lokakuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • suomi

Kohderyhmä

Opinnot sopivat kasvatus-, opetus-, kuntoutus-, sosiaali- ja terveysaloilla työskenteleville sekä kaikille taideterapeuttisista menetelmistä sekä oman itsensä kasvusta ja hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneille. Opintoihin ei ole ammatillista pääsyvaatimusta eivätkä ne edellytä aiempaa kuvataiteellista työskentelyä – jokainen on oikealla, omalla tavallaan luova.

Jos haluat työskennellä ilmaisutaiteiden avulla ja ratkaisukeskeisyys on ajatusmaailmaasi lähellä, voit löytää koulutuksemme kautta itsellesi uuden elämänpolun, suunnan työuralle tai syventää itsetuntemustasi.

Tutkinto / todistus

Opinnot hyväksyttävästi suorittanut saa todistuksen Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja – Solution Focused Art®.

Aikataulu

Alkavat koulutukset 2024

 

Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja (30 op) - Solution Focused Art®, 12.10.2024-18.5.2025, etäkoulutus. Opintotapaamiset etäyhteydellä la ja su klo 9-16 seuraavasti:

12.-13.10.2024 

23.-24.11.2024 

11.-12.1.2025

8.-9.2.2025

29.-30.3.2025

17.-18.5.2025

Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja (30 op) - Solution Focused Art®, 27.8.2024-12.2.2025, lähiopetus, paikka: Hämeen kesäyliopisto (Haku Hämeen kesäyliopiston kautta)

Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja (30 op) - Solution Focused Art®, 7.9.2024-16.3.2025, lähiopetus, paikka: Itä-Hämeen opisto (Haku Itä-Hämeen opiston kautta)

Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja (30 op) - Solution Focused Art®, 8.11.2024-12.4.2025, lähiopetus, paikka: Tampereen kesäyliopisto (Haku Tampereen kesäyliopiston kautta)

Koulutuspaikka

Etäkoulutus

Alfa Partners Academyn järjestämät opinnot toteutetaan verkko-opiskeluna etäyhteyden kautta. 

Opetusosiot järjestetään etäyhteydellä Zoomissa tai Teamsissa. Lisäksi käytössä on Alfa Partners Academyn verkko-oppimisympäristö.

Jotkut opinnot esimerkiksi avoimissa yliopistoissa tai kesäyliopistoissa voidaan järjestää myös lähiopetuksena. Tarkista tiedot koulutusten esittelyistä ennen ilmoittautumista. 

Kustannukset

Kokonaishinta on 2590,00 € (sis. alv 24 %).

Myös osamaksulla maksaminen on mahdollista. Voit säätää joustavasti maksuerää sinulle sopivaksi.

Hinta sisältää opetusmateriaalin, oppimistyöskentelyjen ja etätehtävien ohjauksen sekä ryhmätyönohjauksen ratkaisukeskeisen näkökulman mukaisesti. Opiskelija käyttää taideterapiaan liittyvässä työskentelyssä omia työvälineitään ja tarvikkeitaan. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen taideterapian ohjaaja - Solution focused art ®? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Alfa Partners Academy Oy
Teerisuonkuja 1
00700 Helsinki

Hanki osaamista, jolla on merkitystä

Haluatko työhösi uusia työkaluja tai kaipaako työnkuvasi muutosta? Alfa Partners Academy tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskeluun joustavasti. Etäopiskelu ja monimuoto-opinnot mahdollistavat sen, että voit opiskella omaan tahtiisi, oma elämäntilanne huomioon ottaen.  Olemme kokeneiden ammattilaisten kouluttajayhteisö. Tunnetut koulutustuotteet tarjoavat alustan kehittyä ja...

Lue lisää kouluttajasta Alfa Partners Academy Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 3 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
5/5
Koulutukseen osallistunut
25 helmi 2024

Huolellisesti suunnitellut sisällöt ja looginen eteneminen.

5/5
Koulutukseen osallistunut
05 helmi 2024

Koulutuksen aikana tehdyt harjoitukset antoivat menetelmäosaamista ja syvensivät tietoa ratkaisukeskeisyydestä ja eri teemoista.

5/5
Koulutukseen osallistunut
05 helmi 2024

Paljon uusia työkaluja ja inspiroivia keskusteluja

Sponsoroitu