Työvoimakoulutus

Kohti yrittäjyyttä -verkkokoulutus (maahanmuuttajat, selkosuomi)

Y4 Works, Verkossa
Kesto
30 päivää
Seuraava toteutus
16 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 27.8.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
30 päivää
Seuraava toteutus
16 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 27.8.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kohti yrittäjyyttä -verkkokoulutus (maahanmuuttajat, selkosuomi)

Y4 Works

Kohti yrittäjyyttä -koulutus opettaa yrittäjyyden perustaitoja. Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä, mietit työuraa yrittäjänä tai olet työnhakija ja sinulla ei vielä ole kokemusta yrittäjyydestä. Koulutus on selkosuomeksi.

Koulutuksessa opit yrittäjyyden aloittamisesta ja eri osa-alueista. Asiat käydään läpi siinä järjestyksessä kuin ne tulevat eteen, kun perustat yrityksen.

Lisätiedot:

Osallistuminen koulutukseen
Osallistuaksesi koulutukseen sinulla pitää olla riittävät tietotekniset taidot. Koulutus on Zoom-verkkopalvelussa ja Y4 Worksin Kytkin-yhteisöalustalla. Tarvitset tietokoneen, internet-yhteyden ja rauhallisen tilan. Koulutukseen osallistutaan kameran ja mikrofonin avulla.

Koulutus on ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Sinun pitää olla TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakas ja työnhakusi pitää olla voimassa TE-toimistossa.

Koulutuksen tavoitteet
Kun koulutus päättyy, osaat arvioida omaa liikeideaasi ja tiedät riittävästi yrityksen perustamisesta Suomessa. Opit, mitä velvollisuuksia yrittäjällä on, ja osaat kirjoittaa liiketoimintasuunnitelman. Työskentelemme pienissä ryhmissä ja koko ryhmän kanssa. Opit muilta osallistujilta ja voit verkostoitua.

Koulutuksen sisältö
Koulutus koostuu kolmesta osasta: kartoitusviikosta (5 päivää), kurssiosuudesta (22 päivää) ja jatkopäivistä (3 päivää).

Kartoitusviikko on johdanto yrittäjyyteen. Kartoitusviikolla syvennyt omaan elämääsi ja yrittäjyyteen vaihtoehtona. Pääset arvioimaan omaa yritysideaasi ja tutkimaan, miten yrittäjyys vastaa omia tavoitteitasi.

Kartoitusviikkoon osallistuu noin 40 opiskelijaa, ja kurssiosioon valitaan jatkoon noin 20 opiskelijaa. Kouluttaja päättää, ketkä jatkavat kurssiosioon yhdessä osallistujien kanssa.

Koulutuksen kurssiosuuden aikana sinä perehdyt yrityksen perustamisen ja yrittäjyyden eri osa-alueisiin. Kurssin aiheita ovat muun muassa:

 • Yritysidean kehittäminen
 • Palvelumuotoilu
 • Myynti ja markkinointi
 • Budjetointi
 • Ansaintalogiikka
 • Rahoitus
 • Yrityksen hallinto
 • Sopimukset
 • Myyntipuhe
 • Verkostot
 • Liiketoimintasuunnitelma

Koulutuksen jatko-osa eli jatkot (kolme päivää varsinaisen kurssiosuuden jälkeen) järjestetään puolitoista kuukautta kurssiosion jälkeen. Jatkopäivillä käydään läpi kurssin aikana opittuja asioita. Jatkojen sisällöt muokataan ryhmän tarpeille sopivaksi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kohti yrittäjyyttä -verkkokoulutus (maahanmuuttajat, selkosuomi), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

16 syyskuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 27.8.2024

Kohderyhmä

Koulutukseen valitaan hakemuksen perusteella. Perustele hakemus hyvin ja kerro, mikä yrittäjyydessä kiinnostaa.

Täytä hakemus TE-toimiston sivuilla 'Hae tähän koulutukseen' -painikkeen kautta viimeistään 27.8.2024. Voit myös jättää paperihakemuksen TE-toimistoon / kuntakokeilun toimipisteeseen (koulutusnumero 721881). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista (esim. verkkopankkitunnukset), sinun tulee vahvistaa hakemuksesi henkilökohtaisesti TE-toimistossa / kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Aikataulu

Verkko-opetus on joka päivä klo 9.00-15.00 (6 tuntia). Itsenäisen työskentelyn päivinä teet tehtäviä oman aikataulusi mukaan. Itsenäisen työskentelyn päivän kesto on 5 tuntia 15 minuuttia. Koulutuksen kesto on yhteensä 30 päivää: 21 päivää verkko-opetusta Zoomin välityksellä ja 9 päivää itsenäistä työskentelyä.

Kohti yrittäjyyttä -koulutuksessa läsnäolo koulutuspäivinä on pakollista.

Kartoitus 16.9.-20.9.2024 (5 päivää)
Kurssi 23.9.-22.10.2024 (22 päivää)
Jatkot 27.11.-29.11.2024 (3 päivää)

Kustannukset

Koulutus on maksuton

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kohti yrittäjyyttä -verkkokoulutus (maahanmuuttajat, selkosuomi)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Uuden sukupolven yrittäjyyskoulutuksia

Y4 Works on perustettu luomaan ratkaisuja yhteiskunnan, ihmisten sekä yhteisöjen kipupisteisiin. Olemme mullistamassa uudenlaisilla työllisyydenhoidon ratkaisuilla sitä, miten työnhakijat löytävät, oppivat ja tekevät työtä. Kasvupalveluilla Y4 Works tuo yrityksille edistyksellisimmät tavat kehittää liiketoimintaansa ja työllistää ansiokkaasti. Y4 Worksin tiimi on...

Lue lisää kouluttajasta Y4 Works ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu