Julkisten hankintojen tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset pähkinänkuoressa

YritysAkatemia, Verkossa
Kesto
3 tuntia
Hinta
390 EUR + alv 24 % (yht. 483,60 EUR)
Seuraava toteutus
28 toukokuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
Kesto
3 tuntia
Hinta
390 EUR + alv 24 % (yht. 483,60 EUR)
Seuraava toteutus
28 toukokuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Toteutustapa
Etätoteutus
Koulutuskieli
suomi
alkaen 390 EUR + alv 24 % / osallistuja

Julkisten hankintojen tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset pähkinänkuoressa

YritysAkatemia

Kaikissa julkisissa hankinnoissa käsitellään lähes poikkeuksetta henkilötietoja, vaikka hankinnan kohteena ei olisi kyse henkilötietojen käsittelyn ulkoistamisesta. Pyytämällä tarjoajia toimittamaan tiedot referenssien yhteyshenkilöistä ja nimettyjen vastuuhenkilöiden ammatillisesta pätevyydestä ja työkokemuksesta sekä tarkastamalla voittaneen tarjoajan rikosrekisteriotteet, ollaan tietosuojalainsäädännön soveltamisalan piirissä.

Myös tietoturvavaatimukset liittyvät lähes kaikkiin hankintoihin. Hankintaan kohdistettavien tietoturvallisuusvaatimusten määrittely on yksi keskeisimmistä hankinnan turvallisuuden varmistamisen vaiheista erityisesti ICT‐hankinnoissa ja hankinnoissa, joihin liittyy henkilötietojen tai muun arkaluonteisen tiedon siirtämistä. Hankintayksikön on hankintaa suunniteltaessa laadittava tarkemmat tietosuojan ja tietoturvan hankintavaatimukset sekä kilpailutuksen aikana varmistettava, että tarjousten sisältö ei paljastu hankintamenettelyn aikana muille tarjoajille ja että tarjouksia tallennettaessa turvataan tietojen eheys ja tarjousten luottamuksellisuus. 

Koulutuksessa käsitellään käytännönläheisellä otteella hankintaprosessin aikana huomioon otettavat keskeisimmät tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

28 toukokuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa

17 syyskuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • suomi

19 marraskuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • suomi

Kohderyhmä

Kaikille julkisia hankintoja tekeville.

Aikataulu

Ohjelma klo 9.00–12.00 +/-15 min.

Johdanto

  • Tietosuojan ja tietoturvan käsitteet
  • Yleistä tietosuoja-asetuksesta 

Tietosuojavaatimukset kilpailutuksen elinkaaren aikana

  • Hankintaprosessin suunnittelu
  • Henkilötietojen käsittelytoimien kuvaus
  • Sopimusehdot ja henkilötietojen käsittelysopimus

Julkisten hankintojen tietoturvavaatimukset 

  • Keskeiset hankinnan valmisteluun liittyvät tietoturvakysymykset
  • Riskiperusteinen lähestymistapa
  • Sopimusehdot ja turvallisuussopimus

Kouluttaja

VT, asianajaja Kiira Koponen, VALO Partners Asianajotoimisto Oy

Kiira on julkisiin hankintoihin, työoikeuteen ja tietosuojaan erikoistunut asianajaja ja varatuomari, jolla on pitkä ja vankka kokemus asiakkaiden avustamisesta ja kouluttamisesta julkisiin hankintoihin sekä tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä. Ennen yrittäjäksi ryhmistä Kiira on työskennellyt julkisiin hankintoihin erikoistuneessa asianajotoimistossa tiiminvetäjänä sekä Helsingin hovioikeudessa ja markkinaoikeudessa.  

Kustannukset

390.00 € + alv

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Julkisten hankintojen tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset pähkinänkuoressa? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
YritysAkatemia
Ruoholahdenkatu 14
00180 Helsinki

YritysAkatemia on perheyritys, jonka koulutusperiaatteena on asiakaslähtöinen, ajankohtainen ja laadukas palvelu. Sen vahvuuksia ovat vankka 30 vuoden kokemus alalla sekä kouluttajien rautainen ammattitaito. YritysAkatemia järjestää koulutuksia laidasta laitaan, taloushallinnosta esimieskoulutuksiin, vuorovaikutustaitojen huollosta palkkahallinnon haasteisiin, sekä sopimusoikeuden kiemuroista julkisiin hankintoihin. Koulutuskalenterista...

Lue lisää kouluttajasta YritysAkatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu