Miten löydän oppisopimuspaikan? - Foorumi

10.11.2014 14.02   Tuula Koulutus

Haluaisin tietoa, kuinka löydän oppisopimuspaikan ja kuinka paljon saan palkkaa koulutusajalta?


RE: Miten löydän oppisopimuspaikan?
10.11.2014 14.16   Koulutusneuvoja

Hei,

Kiva, että olet kiinnostunut opiskelemaan työn ohessa. Oppisopimuskoulutus on koulutusmuoto, jossa sopimusosapuolina ovat teoreettista opetusta tarjoava oppilaitos, kouluttautuja sekä hänen työnantajansa.

Näin ollen sinulla tulee olla työpaikka voidaksesi osallistua oppisopimuskoulutukseen. Tämä on sen vuoksi, että kaikki käytännön oppiminen suoritetaan työpaikalla ja vain teoreettinen opiskelu oppilaitoksessa. Suurimmaksi osaksi tuletkin siis olemaan töissä opintojesi aikana.

Jos sinulla ei ole työpaikkaa ja haluat kouluttautua oppisopimusmuotoisesti, kehotan kontaktoimaan sopivan alan työnantajia. Lisäksi kehotan ottamaan yhteyttä oppilaitoksiin, jotka järjestävät oppisopimuskoulutuksia, sillä heillä saattaa olla tiedossa sopivia työnantajia. Myös paikallisesta oppisopimustoimistostasi osataan varmasti auttaa sinua asiassa eteenpäin.

Palkan suuruuteen ei ole mitään yksiselitteistä vastausta, sillä olet oppisopimuskoulutuksen ajan työsuhteessa työnantajaasi ja näin ollen palkkasi määräytyy työnantajan kanssa sopimasi mukaisesti.

Klikkaa tätä löytääksesi erilaisia oppisopimuskoulutuksia. Jokaista koulutusnimeä klikkaamalla saat lisätietoa koulutuksesta ja jokaisen koulutuksen esittelysivulta löydät lomakkeen, jolla saat yhteyden suoraan kouluttajaan. 

Onnea oppisopimuspolulle!

Terveisin,
Eveliina
Koulutus.fi:n koulutusneuvoja 


studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.