Tarvitsenko Hygieniapassin tai testin? - Foorumi

28.2.2014 11.54   Päivi

Hei, toimin erään järjestön "Huvitoimikunnassa". Järjestämme kisoja, näyttelyitä ym. joissa on pääsääntöisesti kahvi-, pulla-, makkaramyyntiä. Tarvitsenko Hygieniapassin tai testin? Entä voinko leipoa kotona kyseisiin tilaisuuksiin?


RE: Tarvitsenko Hygieniapassin tai testin?
28.2.2014 12.15   Koulutus.fi

KoulutusneuvojaHei Päivi,

Jos myyt vain kahvia, pullaa ja limsaa, et tarvitse hygieniapassia. Sinulla on kuitenkin oltava riittävät tiedot elintarvikehygieniasta, eli käytännössä samat tiedot kuin passin haltijoilla. Jos sen lisäksi myyt satunnaisesti esim. grillattua makkaraa, et vieläkään tarvitse passia. 

Mutta jos myyt säännöllisesti esim. grillimakkaroita tai muita helposti pilaantuvia pakkaamattomia elintarvikkeita, silloin sinulla on oltava hygieniapassi.

Satunnaisella myynnillä tarkoitetaan toimintaa, jota tehdään harvemmin kuin kerran kuukaudessa ja joka ei yhtäjaksoisesti kestä kauemmin kuin kaksi vuorokautta.

Kotona leipominen myyntiin on myös mahdollista, mikäli toiminta on vähäistä. Leipominen pari kertaa kuussa katsotaan olevan vähäistä toimintaa, eikä siten vaadi rekisteröitymistä elintarvikehuoneistoksi.

Tilapäisestä myyntipaikasta tulee kuitenkin tehdä ilmoitus terveydensuojeluviranomaiselle (terveystarkastajalle), joka voi ilmoituksen johdosta antaa tarvittavia ohjeita tai määräyksiä. Jos kysymyksessä on suurempi tapahtuma, jossa on useampia elintarvikkeiden myyjiä, ilmoituksen voi tehdä jokainen myyjä erikseen tai esim. tapahtuman järjestäjä tai torialueen haltija.

Lisätietoja ulkona tapahtuvasta myynnistä ja valmistuksesta saat Eviran Ulkomyyntiohjeesta.

Hygieniapassitestit ja -koulutukset löydät Koulutus.fi:n sivuilta.

Terveisin,
Koulutus.fi:n neuvonta


Löydä koulutuksia aiheesta:
  Kokki
  Matkailu
studentum.fi
Tilaa uutiskirjeemme
Saat koulutusvinkkejä, tarjouksia ja uutisia suoraan sähköpostiisi.