Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-16 koulutusta 16 tuloksesta
Näyttää 1-16 koulutusta 16 tuloksesta
 

Hotelli- ja matkailualan koulutus

Koska matkailu liittyy usein lomaan ja virkistäytymiseen, tarjoaa ala myös palkitsevia työmahdollisuuksia. Ihmiset kun odottavat matkustaessaan asioiden sujuvan, ja osaavien ammattilaisten auttavan onnistuneen matkan toteuttamisessa. Työympäristöt ovat monipuolisia ja kansainvälisiä, eikä yksikään päivä matkailualalla ole samanlainen.

Hotelli- ja matkailualan tutkintokoulutukset

Hotelli- ja matkailualan ammattilaisille on tarjolla osaamisen tueksi ja ammattitaidon osoittamiseksi erilaisia matkailualan tutkintokoulutuksia. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Hotellivirkailijan ammattitutkinto
  • Matkaoppaan ammattitutkinto
  • Matkailun ohjelmapalvelujen ammattitutkinto, tapahtumatuottaja
  • Matkahallinnon tutkinto
  • Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto

Tutkintokoulutusten lisäksi on hotelli- ja matkailualan koulutusta saatavilla luonnollisesti myös lyhyempien koulutusten muodossa, jotka toimivat alan ammattilaisen täydennyskoulutuksena.

Matkailualan täydennyskoulutus ja koulutus matkailualan yrityksille

Matkailualan täydennyskoulutusta on tarjolla monenlaista. Koulutukseen voi osallistua yksittäinen henkilö kehittääkseen omaa osaamistaan, tai koulutus voi olla koko työyhteisön tarpeisiin suunnattu koulutus. Hotelli- ja matkailualalla työskenteleviltä vaaditaan ajantasaista tietoutta esimerkiksi asiakaspalvelusta, matkailun trendeistä, kulttuurien välisistä eroista, alueellisista erityispiirteistä, kommunikoinnista ja maantieteestä.

Matkailualan koulutukset voivat keskittyä matkailualalla toimivien yritysten ja organisaatioiden tuotteiden ja palveluiden laadun kehittämiseen sekä tuotekehitykseen.Koulutus voi myös keskittyä erilaisiin matkailun kohderyhmiin ja heidän erityispiirteisiinsä matkailupalveluiden kuluttajina. Esimerkiksi koulutus voi keskittyä siihen, miten matkailupalveluja räätälöidään kiinalaisille turisteille, millaisia palveluja ja toimintatapoja he arvostavat ja millaista matkailumarkkinointia kyseiselle kohderyhmälle kannattaa kohdentaa.

Matkailualan turvallisuuspassi eli MATUPA on majoitus- ja ravitsemisalan työntekijöille räätälöity päivän kestävä vapaaehtoinen turvallisuuskoulutus. Matupa antaa työntekijöille perustiedot matkailun turvallisuusasioista ja innostaa omien turvallisuustaitojen kehittämiseen. Matupan päätavoite on asiakasturvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ennaltaehkäiseminen ja matkailutuotteen laadun parantaminen. Matkailualan turvallisuuspassikoulutus sopii hyvin kaikille matkailun, hotelli- ja ravintola-alan, liikunta- ja ulkoilupalveluiden, festivaalien, elämyspuistojen ja tapahtumien piirissä toimiville. Matkailualan turvallisuuspassikoulutuksia voivat pitää Matupan kurssinjohtajakoulutuksen hyväksytysti suorittaneet henkilöt.

Matkailualan koulutusta kotimaassa ja ulkomailla

Matkailualalla olevat henkilöt saattavat omien mieltymystensä mukaan toimia esimerkiksi majoituspalvelutehtävissä, opastustehtävissä tai ohjelmanjärjestäjinä. Myös myynti ja markkinointi kuuluvat olennaisena osana alan työtehtäviin. Matkailualan ammattilaisen on mahdollista työskennellä vaikkapa matkailukeskuksissa, hotelleissa, kylpylöissä ja maatilamatkailuyrityksissä.

Ammattitaidon hankkimiseksi monipuolisiin matkailualan työtehtäviin on tarjolla runsaasti koulutuksia, halusitpa sitten työskennellä Suomessa tai Aasian lämmössä!

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö; 

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Kokemus vahvistui osaamiseksi Te...
Opiskelijatarina: Amiedu

Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa.

Lue lisää
Johtamisen erikoisammattitutkint...
Opiskelijatarina: Amiedu

Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy yksikönjohtajana toimiva Pinja Marjamäki suoritti sosiaali- ja terveysalalle suunnatun Johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lue lisää
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää