Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Careeria, paikassa Vantaa
Kesto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Hinta
450 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kesto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Hinta
450 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku
Toteutustapa
Hybriditoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Matkailupalvelujen ammattitutkinto

vastaanottovirkailijat

Matkailupalvelujen ammattitutkinto:matkamonipuoliseenosaamiseen!

Tutkinnon suorittanut on kuin matkailun taikuri, joka taituroi työssään sekä kannattavasti että vastuullisesti. Hänellä on syvällinen ymmärrys asiakaspalvelusta ja kyky työskennellä laadukkaasti erilaisissa matkailualan tehtävissä. Hän on tottunut työskentelemään monikulttuurisessa ympäristössä ja pystyy palvelemaan asiakkaita monipuolisesti eri kielillä. Tämä monipuolinen osaaminen avaa ovia erilaisille työtehtäville, olipa kyseessä sitten matkailuyritys, matkailuorganisaatio, kokous- ja kongressipalvelut, hotelli, ohjelmapalveluyritys, tapahtumien järjestäjä tai jopa lentoyhtiö.

Tutkinnon suorittanut ei vain sovella opittua osaamistaan, vaan hän on myös jatkuvan kehittämisen mestari. Hän arvioi kriittisesti omaa työtään, etsii jatkuvasti parannusmahdollisuuksia ja pysyy ajan hermolla matkailualan muuttuvissa trendeissä. Kokonaisvaltainen osaaminen yhdistettynä intohimoon matkailua kohtaan tekee tutkinnon suorittaneesta todellisen voimahahmon matkailupalvelujen ammattilaisena.

Koulutuksen toteutus

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. Koulutus sisältää pääasiallisesti verkko-opintoja oppilaitoksessa sekä työelämässä tapahtuvaa osaamisen kehittämistä.

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla matkailualan asiakaspalvelutehtävissä matkailuyrityksessä tai matkailualan organisaatiossa, kuten matka- tai matkailutoimistossa, ohjelmapalveluyrityksessä, hotellissa, matkailullisessa kohteessa, kongressipalveluiden tai tapahtuma-alan yrityksessä. Asiakaspalvelutyö voi tapahtua kasvokkain tai sähköisten viestimien välityksellä.

Opetus- ja tutkintokielenä on suomi. Alan työtehtävät edellyttävät yleensä myös englannin kielen taitoa.

Koulutuksen kesto henkilökohtaisesta osaamisenkehittämissuunnitelmasta riippuennoin12kk.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta, Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen (50 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä).

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:

 • Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen, 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Hotellin puhtauspalveluissa toimiminen, 25 osp
 • Hotellin vastaanotossa toimiminen, 45 osp
 • Kokous- tai kongressipalvelutehtävissä toimiminen, 25 osp
 • Matkailun asiakasneuvonta- ja myyntipisteen hoitaminen, 30 osp
 • Matkailun markkinointi- ja myyntitehtävissä toimiminen, 45 osp
 • Matkailualan turvallisuusosaajana toimiminen, 25 osp
 • Ohjelmapalvelujen toteuttaminen, 45 osp
 • Tapahtuman tuottaminen ja toteuttaminen, 55 osp
 • Yksilöityjen matkailupalvelukokonaisuuksien koordinointi, 35 osp
 • Lentokoneen matkustamon asiakaspalvelutehtävissä toimiminen, 30 osp*
 • Lentokoneen matkustamon turvallisuusosaajana toimiminen, 25 osp*
 • Tutkintoon voi sisällyttää yhden ammatillisen tutkinnon osan yrittäjän ammattitutkinnosta.  Tutkintoon voi sisällyttää myös yhden ammatillisen tutkinnon osan ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

*Tutkinnon osat eivät anna pätevyyttä toimia lentokoneen matkustamohenkilöstön tehtävissä ilman erillisenä suoritettavaa matkustamohenkilöstöltä vaadittavaa kelpoisuutta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Matkailupalvelujen ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

 • Hybriditoteutus
 • Vantaa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: Jatkuva haku

Kohderyhmä

Matkailupalvelujen ammattitutkinto soveltuu erinomaisesti henkilöille, joilla on intohimo matkailualaa kohtaan ja jotka haluavat kehittyä monipuolisissa tehtävissä alalla. Tämä tutkinto tarjoaa mahdollisuuden erikoistua matkailupalveluihin ja kehittää osaamistaan asiakaspalvelussa, myynnissä, markkinoinnissa ja tapahtumatuotannossa. Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä erilaisissa matkailualan yrityksissä, kuten hotelleissa, matkatoimistoissa, ohjelmapalveluyrityksissä ja kokous- sekä kongressipalveluissa.

Tutkinto tarjoaa siis laajan näkymän matkailualaan ja sen eri osa-alueisiin, joten se soveltuu erinomaisesti henkilöille, jotka haluavat luoda menestyksekkään uran matkailun parissa.

Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.

Tutkinto / todistus

Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Aikataulu

Seuraavat aloitukset:

 • 26.8.2024
 • 21.10.2024
 • 27.1.2025

Kustannukset

Opiskelumaksu 450 euroa. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Matkailupalvelujen ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Careeria
Lämmittäjänkatu 2 A
00880 Helsinki

Careeria – huomisen tekijöille

Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sillä on myös omaa oppisopimustoimintaa. Careerian tarjonta kattaa parikymmentä eri koulutusalaa,...

Lue lisää kouluttajasta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu