Näyttää 1-6 yhteensä 6 tulosta

Päihdetyön koulutukset lisäävät tietoutta ja osaamista

Päihdetyön kokonaisuus on kuin saumaton jatkumo, joka koostuu sekä ehkäisevästä että korjaavasta päihdetyöstä. Päihdetyö voidaan nähdä osana laajempaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä, joka on tärkeää koko yhteiskunnan kannalta.

Jokainen ihminen voi siis olla osaltaan vaikuttamassa päihdetyön onnistumiseen. Yleisen päihdetietouden ja siihen liittyvän osaamisen vahvistaminen ja uusien työmallien kehittäminen lisäävät sen vaikuttavuutta ja kustannustehokkuutta. Erilaiset päihdetyötä käsittelevät koulutukset ovat yksi keino tiedon ja osaamisen lisäämiseen. Päihdetyökoulutusten tavoitteena on yleensä lisätä tietoutta päihde- ja mielenterveysongelmista sekä ohjata hoitoalalla työskenteleviä vaikuttamaan asiakkaidensa päihde- ja mielenterveysongelmiin hoidollisella ja kuntouttavalla tavalla.

Päihdetyön koulutuksia käyneet henkilöt tuntevat esimerkiksi riippuvuusilmiön ja päihteidenkäytön laaja-alaiset haitat. He ovat perehtyneet monidiagnostisuuteen ja päihdetyön erityiskysymyksiin. He osaavat toimia verkostoissa ja hyödyntää eri toimijoiden osaamista ja asiantuntemusta. Tutkinnon suorittaneet tuntevat erilaisia päihdetyön lähestymistapoja ja toimivat asiakaslähtöisesti. Työssä painottuu ammatillinen vuorovaikutus ja kyky kohdata asiakas ja hänen läheisensä.

Opi tunnistamaan riippuvuusongelma koulutuksen avulla

Riippuvuuden hoitamisessa tärkeintä on ongelman tunnistaminen ja riippuvuudesta kärsivän aito motivaatio toiminnasta tai aineesta luopumista kohtaan. Paitsi riippuvuudesta luopuvan myös hänen kanssaan töitä tekevien on tiedettävä etukäteen, miten toimia niissä tilanteissa joissa on haastavaa vastustaa päihteeseen tai vahingolliseen toimintaan turvautumista. Riippuvuusongelmiin voi perehtyä esimerkiksi niitä käsittelevien koulutusten avulla, jotka opettavat tunnistamaan ongelman, kertovat sen peruspiirteistä ja antavat neuvoja siihen, miten tukea toista riippuvuudesta irti pääsemisessä.

Esimerkkejä päihdetyön koulutuksista:

• Päihdetyön ammattitutkinto
  • Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto
  • Päihdetyön asiantuntijakoulutus

Palaa sivun alkuun

ETSITKÖ KOULUTUSTA

koulutus.fi:n ilmaisen tarjouspyyntöpalvelun kautta saat apua koulutusten etsintään

Täytä lomake tästä

Tarjouspyyntöpalvelu