Kylmäasentaja | Talotekniikan perustutkinto | Oppisopimuskoulutus

Careeria, paikassa Vantaa
Kesto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Kesto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kylmäasentaja | Talotekniikan perustutkinto | Oppisopimuskoulutus

kylmäasentaja

Kylmäasentajan työ tarjoaahaasteita ja mahdollisuuksia!

Kylmäasentajan koulutuksen jälkeen hallitset kylmäalan perustyöt. Teet kylmäjärjestelmien määräaikaishuoltoja, vikojen korjausta ja kylmäasennuksia itsenäisesti tai osana työryhmää. Käytät ammattitaidolla alan työkaluja ja oikeita työmenetelmiä, sekä valitset käytettävät materiaalit kohteen mukaan.

Kylmälaiteasentajan työssä sinulta vaaditaan tarkkuutta ja ongelmanratkaisutaitoja. Kohtaat työssäsi ihmisiä ja teet yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa.Kylmäalan koulutus ja alalla työskentely takaavat sinulle hyvät mahdollisuudet uralla etenemiseen.

Koulutuksessa opiskelet sellaisia tutkinnon osia, joita tarvitset työssäsi. Koulutuksen suoritettuasi voit hakea tarvittavat kylmäaineluvat Tukesista, kuten asentajapätevyyden yli 3 kg kylmälaitteisiin.

Koulutuksen toteutus

Kylmäalalla käytännönläheistä lähiopetusta on enintään 37 päivää 2–5 päivän jaksoissa henkilökohtaistamisen mukaan, 8–24 kuukauden aikana.

Lisäksi sinun on mahdollista suorittaa neljä opintokokonaisuutta verkossa. Jos suoritat yhteisiä tutkinnon osia (YTO), voit opiskella ne kokonaan verkko-oppimisympäristössä.

Kylmäasentajan koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan ja keskimääräinen opintojen kesto vaihtelee noin 8 kuukaudesta – 2 vuoteen.​

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu ammatillista tutkinnon osista (145osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatilliset tutkinnon osat muodostuvat pakollisista tutkinnon osista ja valinnaisista tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Kylmäkomponenttien ja putkiston asentaminen (40 osp):
  kovajuottaminen, öljyn kulku putkistossa, putkikaavioiden ymmärtäminen, painekoe, tiiveyskoe ja tyhjiöinti
 • Kylmälaitoksen käyttöönottaminen (30 osp): 
  kylmäainetäyttö, kylmäkomponentit ja niiden säätäminen
 • Kylmälaitteiden huoltaminen (15 osp): 
  määräaikaishuolto ja kompressorin öljyn vaihto
 • Taloteknisten komponenttien sähköistäminen (30 osp): 
  sähköasennus, komponentin vaihto ja käyttöönottotarkastus

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Kylmätekninen eristäminen (25 osp):
  putken, putkihaarojen ja kylmäkomponenttien solukumieristäminen
 • Kylmäaineiden käsitteleminen, Talotekniikan ammattitutkinnon osa (5-15 osp):lämpöoppi, kylmäprosessi, kylmäaineet ja lainsäädäntö
 • Ilmamäärien mittaus ja tasapainoitus ( toteutus Variassa )
 • IV-koneiden huolto ( toteutus Variassa )

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kylmäasentaja | Talotekniikan perustutkinto | Oppisopimuskoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kylmäasentajan työtä tekevälle. Ei haittaa, vaikka olisit uusi tekijä kylmäalalla. Työnkuvasi voi olla kylmä- ja sähköteknisesti suppea tai sinulla on hieman työkokemusta yli 3 kg kylmäasennus- ja huoltotöistä.

Osallistuaksesi koulutukseen sinulta edellytetään kylmäalan työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus.

Suomen kielen kielitaitovaatimus B2. Kielitaitovaatimus johtuu mm. koulutuksessa tehtävistä vaativista suomenkielisistä teoriakokeista.

Jatko-opinnot

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus esimerkiksi seuraaviin jatko-opintoihin: talotekniikan ammattitutkinto, kylmäasentaja (AT) tai talotekniikan erikoisammattitutkinto, kylmämestari. 

Tutkinnon suorittaminen antaa sinulle myös mahdollisuuden jatko-opintoihin sekä ammattikorkeakoulussa että yliopistossa. 

Kustannukset

Koulutus on maksuton

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kylmäasentaja | Talotekniikan perustutkinto | Oppisopimuskoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Careeria
Lämmittäjänkatu 2 A
00880 Helsinki

Careeria – huomisen tekijöille

Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sillä on myös omaa oppisopimustoimintaa. Careerian tarjonta kattaa parikymmentä eri koulutusalaa,...

Lue lisää kouluttajasta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu