Ajankohtaista arvonlisäverotuksesta 2024

EK-Tieto Oy, Verkossa
Kesto
3 tuntia
Hinta
445 EUR + alv 24 % (yht. 551,80 EUR)
Seuraava toteutus
20 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kesto
3 tuntia
Hinta
445 EUR + alv 24 % (yht. 551,80 EUR)
Seuraava toteutus
20 marraskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
alkaen 445 EUR + alv 24 % / osallistuja

Ajankohtaista arvonlisäverotuksesta 2024

 Ajankohtaista arvonlisäverosta 2020

Tehokas tietopaketti arvonlisäveroa koskevista muutoksista. Koulutus yhdistää teorian käytäntöön asiantuntevan luennoitsijan käytännönläheisten esimerkkien avulla.

Käymme läpi muutoksia ja ajankohtaisia asioita arvonlisäverotuksesta ja tarkastelemme, miten muutokset vaikuttavat käytännön työhön.

Perehdymme koulutuksessa mm. pienyrityksiä koskevaan muutospakettiin, jonka myötä Suomessa poistuu ALV:n alarajahuojennus ja ALV:n alarajanostetaan 20 000 euroon. Käymme läpi myös EU:ssa valmisteilla olevaaVAT in the Digital age-pakettia, joka läpi mennessään vaikuttaa kaikkiin EU:maissa elinkeinonharjoittajien välistä kauppaa harjoittavien yritysten laskutukseen ja raportointiin. Lisäksi käsittelemme arvonlisäverokannan nostoa 24 prosentista 25,5 prosenttiin sekä ensi vuoden alusta voimaan tulevia muutoksia kun 10 %:n verokannasta nostetaan 14 %:n verokantaan kaikki muut, sanoma- ja aikakauslehtiä lukuun ottamatta.

Koulutuksen sisältö

 • Yleisen ALV-kannan muutos 1.9.2024 alkaen 24 %:sta 25,5 %:iin
 • Tulevat ALV-kannan muutokset: 1.1.2025 alkaen 10 %:n verokannan tavaroiden ja palvelujen verokannan nosto 14 %:iin.
 • EU-tasolta joulukuussa 2022 annettu ehdotus: VAT in the Digital age: muutosodotukset kaikille EU-kauppaa harjoittaville yrityksille
 • Verkkokauppa kuluttajille EU-maissa: mitä tarkoittaa OSS ja miten sitä voi hyödyntää
 • EU-tavarakauppaan liittyvät quick fixes -uudistukset ja niiden vaikutus EU-tavarakauppaan: arviointia pääasiallisista ongelmakohdista ja käytännön vinkkejä ongelmien selättämiseen
 • Uusimmat KHO:n ALV-oikeustapaukset ja merkittävimmät KVL:n antamat ennakkoratkaisut: pääpaino useampia toimialoja koskettavilla ratkaisuilla
 • Valikoituja nostoja Verohallinnon ohjepäivityksistä ja uusista ohjeista
 • Vireillä olevia kotimaisia ALV-uudistushankkeita: mitä odottaa kiinteistöinvestointeihin liittyen? Entä makeisten ALV?

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

20 marraskuuta, 2024

 • Tilauskoulutus
 • Verkossa

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu: Arvonlisäverotusta työkseen tekeville; kirjanpitäjille, taloushallinnon asiantuntijoille ja assistenteille sekä controllereille, talousjohtajille ja veroasiantuntijoille.

Koulutuspaikka

Webinaari

Webinaari toteutetaan GoToWebinarilla. Webinaarissa näet ja kuulet ruudultasi luennoitsijan sekä esitettävän kuvamateriaalin. Kamerakuva sekä mikrofonisi on pois päältä koulutuksen ajan, mutta voit esittää kysymyksiä live-chatin kautta. Webinaarin moderaattori vastaa webinaarista ja sen kautta tapahtuvasta viestinnästä.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) veroasiantuntija ja Suomen VAT Expert Group:n komission asiantuntijatyöryhmän edustaja Tiina Ruohola.

Kustannukset

Normaalihinta: 445,00
EK:n jäsenhinta: 340,00

Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva alv.

Osallistumismaksu sisältää:

 • sähköisen koulutusmateriaalin (pdf)
 • webinaaritallenteen 30 vrk käyttöön

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajankohtaista arvonlisäverotuksesta 2024? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
EK-Tieto Oy
Eteläranta 10
00130

EK-Tieto Oy

EK-Tieto Oy tarjoaa yrityksille koulutuspalveluja työsuhdeasioissa, palkanlaskennassa, yritysverotuksessa ja yritysturvallisuusasioissa. Suurin osa koulutuksista on kaikille yrityksille avoimia koulutuksia ja seminaareja, joita järjestetään pääosin pääkaupunkiseudulla sekä live-webinaareina. Lisäksi EK-Tieto järjestää räätälöityjä koulutuksia asiakkaan tarpeen mukaan ympäri Suomea. Laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat myös webinaaritallenteet....

Lue lisää kouluttajasta EK-Tieto Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu