Näyttää 1-13 yhteensä 13 tulosta

Arvonlisäverokoulutus - Miksi se kannattaa?

Arvonlisäverokoulutus kannattaa, koska veroihin ja arvonlisäveroon liittyvät säädökset ja käytännöt elävät ja muuttuvat jatkuvasti. Arvonlisävero on otettu käyttöön sisämarkkinoiden edistämiseksi. Arvonlisävero lasketaan jokaiseen tuotteeseen vain kerran siten, että tuotteen tai palvelun myyvä yritys lisää tuotteen myyntihintaan arvonlisäveroprosentin verran veroa, mutta saa vähentää omien ostojensa sisältämän arvonlisäveron verotilityksestään.

Ostohinnassa mukana olevan arvonlisäveron maksaa tuotteen tai palvelun loppukäyttäjä, kuluttaja, jolla ei Suomen verolakien mukaan ole arvonlisäveron vähennysoikeutta omassa verotuksessaan. Verona arvonlisävero kuuluu niin sanottuihin tasaveroihin eli sen summa on sama riippumatta maksajan tuloista tai varallisuudesta. Arvonlisäverokoulutus auttaa ymmärtämään arvonlisäveroon liittyvät asiat ja tekemään sitä kautta optimoitua verosuunnittelua.

Arvonlisäverokoulutus kertoo miten alv muuttuu tuotteen ja verotusmaan mukaan

Arvonlisäverokoulutus avaa myös niitä asioita, jotka vaikuttavat arvonlisäveron suuruuteen missäkin tapauksessa. Suurimmassa osassa maista on arvonlisäveron kohdalla käytössä useampi verokanta siten, että esimerkiksi alkoholijuomia, jäätelöitä, makeisia, suklaata, keksejä sekä pitkälle jalostettuja ruokia verotetaan enemmän. Arvonlisäverotusta on pyritty harmonisoimaan hyvin voimakkaasti EU:ssa, ja EU-maiden kulutusverotus on lähentynyt toisiaan huomattavasti viime vuosikymmeninä.

Koska arvonlisäverotuksen suuruus ja käytännöt vaihtelevat maittain, on olennaista, että erityisesti kansainvälistä toimintaa ja ulkomaankauppaa harjoittavan organisaation henkilöstö tuntee kansainvälisen arvonlisäverotuksen ajankohtaiset käytännöt ja suorittaa arvonlisäverokoulutuksia. Arvonlisäverotuksen hallitseminen on tärkeää myös monilla muilla aloilla ja pysäksesi ajantasalla arvonlisäverotusta koskevissa säännöksissä, voit osallistua esimerkiksi kotimaista tai kansainvälistä arvonlisäverotusta käsittelevään arvonlisäverokoulutukseen.

Palaa sivun alkuun

Vertaile koulutuksia