Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili

Haaveiletko arvostetun Aalto MBA for Executives -ohjelman suorittamisesta? Hae MBA-stipendiä 13.6. mennessä!💎

Näyttää 1-20 koulutusta 33 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 33 tuloksesta
12

Palkanlaskentakoulutus pitää ammattilaisen tietouden ajan tasalla

Sujuva ja virheetön palkanlaskenta on tärkeää kaikille yrityksille ja muille organisaatioille, joilla on palkattuja työntekijöitä. Palkanlaskentakoulutuksissa pääset perehtymään palkanlaskennan periaatteisiin, ymmärrät tarpeelliset työlainsäädännölliset asiat ja tutkintokoulutuksen myötä pätevöidyt hoitamaan palkanlaskentaa itsenäisesti.

Palkanlaskentakoulutuksissa käsiteltäviä aiheita voivat olla esimerkiksi:

  • Työaika ja siihen liittyvät korvaukset
  • Vuosilomalaki ja muu palkanlaskennalle keskeinen lainsäädäntö
  • Ennakkoperintärekisteri ja ennakonpidätyksen toimittaminen
  • Työnantajan sairausvakuutusmaksu ja työnantajasuoritukset
  • Tulorekisteri
  • Työmatkasta aiheutuneiden kustannusten korvaaminen
  • Erilaisten palkkojen maksaminen, kuten vuosilomapalkat ja ylityökorvaukset 

Haluatko kouluttautua palkanlaskijaksi?

Palkanlaskennan ammattilaiseksi voit kouluttautua suorittamalla liiketoiminnan ammattitutkinnon, taloushallinnon osaamisalan (ent. taloushallinnon ammattitutkinto) tai palkanlaskijan tutkinnon.

Palkanlaskijan koulutuksen käynyt osaa hoitaa itsenäisesti yrityksen palkanlaskentaan kuuluvat tehtävät. Tutkinnon suorittaneella on laaja kokonaiskuva palkanlaskentaan liittyvästä työlainsäädännöstä. Koulutuksen myötä yrityksen palkkahallinnon tiedot saadaan ajan tasalle. Lisäksi osallistuja oppii päivittämään itsenäisesti tietonsa.

Palkanlaskijan tutkinnon suorittanut osaa hoitaa yrityksen palkanlaskennan kokonaisuudessaan. Hän hallitsee myös palkanlaskentaa koskevan lainsäädännön ja ohjeituksen.

Haluatko ymmärtää paremmin oman yrityksesi palkanlaskentaprosessia?

Kiinnostaako palkanlaskentakoulutus, mutta et ole alan ammattilainen? Toimitko esimerkiksi esimiestehtävissä tai muussa roolissa, jossa palkanlaskentaosaamisesta olisi hyötyä? Voit osallistua palkanlaskennan lyhytkoulutukseen, jossa opetellaan esimerkiksi palkanlaskennan perusteet, käsitellään työajan perusteita, luodaan katsaus luontoisetuihin ja vuosilomaan sekä opitaan perusteet palkanlaskennan ilmoituksista ja tilityksistä. Tällaiset päivän tai pari kestävät palkanlaskentakoulutukset eivät yleensä edellytä lainkaan aiempaa palkanlaskentaosaamista, vaan ne sopivat kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Verkkokurssit ovat hyvä vaihtoehto palkanlaskennan perusasioiden opetteluun. Voit opiskella ajasta ja paikasta riippumatta. Kiireinenkään aikataulu ei haittaa, kun voit opiskella haluaamasi tahtiin. Palkanlaskennan verkkokursseilla et ole vain kuunteluoppilaana, vaan teoriaopetuksen lisäksi verkkokursseilla on myös harjoitustehtäviä ja esimerkkejä.

Palaa sivun alkuun

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Kiinteistöpalveluiden ammattitut...
Opiskelijatarina: Amiedu

Mirsad Hadsiu aloitti Heka-Kumpula Oy:ssä viisi vuotta sitten ja tekee nyt asuntojen huoltotöitä. Mirsad opiskelee kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa, joka syventää hänen myös Amiedussa suorittamaansa kiinteistöpalvelujen perustutkintoa.

Lue lisää
Unelmat toteen tieto- ja viestin...
Opiskelijatarina: Amiedu

Kun Jesse Ellonen aloitti peligrafiikan opiskelun, hän ajatteli saavansa hyvän ammattitutkinnon ja hakevansa sen jälkeen alan töitä. Toisin kävi, sillä Jesse suunnitteli opiskelukavereidensa kanssa julkaistavaksi sopivan pelin jo opintojen aikana ja yrityskin oli pystyssä pian opintojen jälkeen. 

Lue lisää
Laadukasta lähihoitajakoulutusta...
Opiskelijatarina: Amiedu

Asaad Al- Khattab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa. 

Lue lisää