🎓 MBA-stipendin haku on avattu! Hae stipendiä 16.6. mennessä »

Terapeuttinen parisuhdeohjaaja (30 op)

Kesto
18 päivää
Hinta
2 850 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 2 850 EUR)
Seuraava toteutus
29 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 1.10.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
18 päivää
Hinta
2 850 EUR (arvonlisäverotonta) (yht. 2 850 EUR)
Seuraava toteutus
29 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 1.10.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Terapeuttinen parisuhdeohjaaja (30 op)

Terapeuttinen parisuhdeohjaaja -koulutus on täydennyskoulutusta ihmistyön ammattilaisille. Koulutus sisältää 18 reaaliaikaista verkko-opetuspäivää. 

Koulutuksessa opiskelija muodostaa monipuolisen käsityksen pari- ja monisuhteista ja suhteiden kanssa työskentelystä. Opiskelija oppii konkreettisia työskentelymenetelmiä ja työkaluja erilaisten suhteiden kohtaamiseen ja niiden positiiviseen vahvistamiseen. Koulutuksen viitekehyksen muodostaa ratkaisukeskeisyys ja dialogisuus. Koulutuksen aikana opiskelija tutustuu myös muihin ohjauksen viitekehyksiin, kuten itsemyötätuntoon ja narratiivisuuteen.

Koulutuksessa keskeisessä asemassa on myös opiskelijan kasvaminen ja kehittyminen omassa ohjaajuudessa. Koulutuksessa opiskelija vahvistaa ohjaustaitoja, itsereflektiota sekä omien vahvuuksien tunnistamista.

Keskeinen sisältö                    

 • Ratkaisukeskeisyys
 • Dialogisuus
 • Temperamentit, persoona ja käyttäytyminen
 • Kiintymyssuhdemallit ja niiden vaikutus suhteisiin
 • Tarvepohjainen ja systeeminen suhdetyöskentely
 • Suhteiden moninaisuus ja monikulttuuriset suhteet
 • Turvallisen ja luottamuksellisen suhteen rakentaminen
 • Vuorovaikutuksen vahvistaminen ja dialogiset menetelmät
 • Seksuaalisuus, seksuaalinen moninaisuus suhteissa ja suhdeseksi
 • Vanhemmuus suhteessa ja voimavarat
 • Parisuhteen erityiskysymykset, trauma ja kriisityö
 • Uusperheiden parisuhdedynamiikka
 • Mustasukkaisuus ja luvattomat rinnakkaissuhteet
 • Neuropsykiatriset ominaisuudet ja suhde
 • Empatia työvälineenä
 • Erotyöskentely
 • Oma ohjaajuus, tavoitteellinen suhdetyöskentely ja kehotyöskentely
 • Oman yrityksen brändäys, markkinointi ja yritystoiminta

Osaamistavoitteet

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa soveltaa tietoa erilaisista suhteista ja terapeuttisista parisuhdeohjauksen lähestymistavoista omassa ohjaustyössään. Hän osaa toimia terapeuttisessa parisuhdeohjaustilanteessa ammatillisesti ja eettisesti. Hän osaa hyödyntää ratkaisukeskeisyyttä, systeemiajattelua ja dialogisuutta työskennellessään erilaisten ohjattavien kanssa. Lisäksi hän osaa tietoisesti kehittää omaa työskentelyään parisuhdeohjaustilanteissa.

Suoritustapa   

Koulutus (30 op) sisältää 18 reaaliaikaista verkko-opetuspäivää 1–2 kuukauden välein kahden päivän jaksoissa. Verkko-opetuspäivät pidetään etäyhteydellä Zoom-verkkoalustalla.

Koulutus on monimuotokoulutusta, ja sen voi suorittaa työn ohessa. Opetuspäivät muodostuvat vuorovaikutteisista luennoista (8 op), ryhmätyöskentelystä (3,5 op) ja käytännön suhdeharjoituksista (6,5 op) ja asiantuntijavierailuista (1 op).

Reaaliaikaisten verkko-opetuspäivien välissä opiskelijat tekevät itsenäisesti verkko-opintoja Moodle-oppimisympäristössä (1,5 op) ja harjoittelevat koulutuksen sisältöjä omassa työssään ja tutustuvat aihealueen kirjallisuuteen (3 op). Koulutukseen sisältyy vertaisryhmätyöskentelyä (1 op), työohjauksiin osallistumista (2,5 op), reflektiopäiväkirja ja lopputyö (3 op). 

Työnohjaus toteutetaan ryhmätyönohjauksena. Työnohjaus on koulutuksellista työnohjausta, jossa käsitellään asiakascaseja ja teemoja keskustellen ja harjoituksien avulla. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Terapeuttinen parisuhdeohjaaja (30 op), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

29 lokakuuta, 2024

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 1.10.2024

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu täydennyskoulutukseksi ihmistyön ammattilaisille. Pohjakoulutusvaatimuksena on sosiaali-, terveys-, kasvatus- tai ohjausalan koulutus tai ihmistyön vahva työkokemus esim. pidemmän valmennusuran kautta. Koulutus soveltuu esimerkiksi seurakunnan pari- tai perhetyöntekijöille, seksologeille, valmentajille tai henkilöille, jota etsivät kokonaan uutta uraa.

Arvostamme

 • Sosiaali-, terveys, kasvatus-, ja ohjausalan koulutusta (ei pakollinen, jos on vahvaa kokemusta ihmistyöstä esim. valmennuksen tai terapian kautta)
 • Terapia-, ohjaus- tai valmennuskokemusta
 • Motivaatiota koulutukseen

Aikataulu

Koulutus alkaa 29.10.2024 ja päättyy 12.6.2025.
Koulutuspäivien kesto on klo 9.00–16.00. 

Koulutuspäivät
tiistai ja keskiviikko 29.-30.10.2024
tiistai ja keskiviikko 19.-20.11.2024
tiistai ja keskiviikko 17.-18.12.2024
tiistai ja keskiviikko 14.-15.1.2025
keskiviikko ja torstai 12.-13.2.2025
tiistai ja keskiviikko 18.-19.3.2025
tiistai ja keskiviikko 15.-16.4.2025
keskiviikko ja torstai 14.-15.5.2025
keskiviikko ja torstai 11.-12.6.2025

Kouluttaja

Susanna Syld, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), yritys- ja yhteisökouluttaja, paripsykoterapia koulutettu parisuhdeterapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS), Yhteisöpedagogi ja tradenomi (AMK), Solmu parisuhteessa -valmentaja, Positive Psychology Practitioner™ ja mentaali- ja rentoutusvalmentaja (SHL)

Tero Jääskeläinen, perhe- ja paripsykoterapeutti, MSc Solution Focused Therapy, DDP-terapeutti ja neuropsykiatristen valmentajien kouluttaja

Kustannukset

850 €.  Koulutusmaksu sisältää opetuksen verkko-opetuspäivinä, työnohjauksen, koulutusmateriaalit ja todistuksen suoritetusta koulutuksesta. Koulutusvahvistus postitetaan osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Terapeuttinen parisuhdeohjaaja (30 op)? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Etelä-Karjalan kesäyliopisto
Yliopistonkatu 36
53850 LAPPEENRANTA

ETELÄ-KARJALAN KESÄYLIOPISTO – OPPIMISEN ILOA YMPÄRI VUODEN

Etelä-Karjalan kesäyliopisto järjestää avointa korkeakouluopetusta, työelämälähtöisiä koulutuksia opetus- ja varhaiskasvatusalalla sekä sosiaali-, terveys-, hallinnon ja työelämän aloilla. Tule vahvistamaan ammatillista osaamistasi, hakemaan vauhtia ura- ja palkkakehitykseen tai pohjustamaan ammatinvaihtoa. Haluathan tarjota myös omalla alueellasi laadukasta korkeakoulutusta ja alueen elinkeinoelämälle työkaluja...

Lue lisää kouluttajasta Etelä-Karjalan kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu