Käden ja ranteen toiminta ja tutkiminen sekä terapeuttinen hoito yleisimmissä TULE-ongelmissa
Toimintojen monipuolisuus tekee ihmisen kädestä poikkeuksellisen rakenteen. Hyvin toimivalle kädelle on tyypillistä suuri liikkuvuus, kyky säädellä voimankäyttöä tilanteeseen sopivalla tavalla sekä hallitut toiminnot käden eri osien välillä. Hyvin toimiva käsi tuo ulottuvuutta ja tarkkuutta toimintoihimme sekä toimii voimansiirtoalueena proksimaalisen yläraajan ja ympäristön välillä. Normaalia ja sujuvaa käyttöä tukee lisäksi käden hyvin kehittynyt tuntoaisti, mikä perustuu tiheään paikalliseen hermotukseen ja laajoihin vastinalueisiin keskushermostossa. Käden alueen ongelmien ja vaivojen tutkiminen, toiminnallinen arviointi ja yksilölliseen tarpeeseen pohjautuva hoito vaatiikiin siten käden alueen toiminnallisen anatomian ymmärrystä.
Kurssilla
- tarkastellaan käden anatomisia ja toiminnallisia ominaispiirteitä, joiden ymmärtäminen auttaa käsipotilaan toiminnallisen arvion toteutusta sekä kuntouttavan hoidon suunnittelua ja toteutusta.
- käydään läpi yleisimpiä käden alueen vammoja ja vaivoja (mm. radiusmurtumat ja muut yleiset murtumat, yleisimmäat nivelsidevammat, käden rasitussairaudet, distaaliset hermopinteet) ja niiden kuntouttavan hoidon linjauksia kliiniseen kokemukseen ja kirjallisuuteen pohjautuen.
- eitarjota valmiita protokollia eri ongelmien hoitoon vaan ennemminkin pyritään tarjoamaan tietoa ja näkökulmia yksilöllisen ongelmanratkaisun ja kuntouttavan hoidon suunnitteluun, samalla kriittisesti tarkastellen spesifien hoitotoimien tarpeellisuutta / tuomaa lisähyötyä geneerisiin hoitotoimiin verrattuna.
Koulutuksen jälkeen
- sinulla on peruskoulutuksen tarjoamia tietotaitoja paremmat valmiudet arvioida käsipotilaan ongelmia sekä suunnitella kuntouttavat toimet niin yksilöllisen tarpeen ja vaatimustason mukaisesti kuin saatavilla olevaan tieteelliseen näyttöön tukeutuen.
Seuraavat toteutukset
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu ensisijaisesti käsipotilaita (tule-ongelmat sekä perifeeriset hermo-ongelmat) hoitaville fysio- ja toimintaterapeuteille.
Koulutuspaikka
LAB-ammattikorkeakoulu, Mukkulankatu 19
Kouluttaja
Saara Raatikainen, ftAMK, TtM
Kustannukset
Koulutuksen hinta on 380 € + ALV 25,5 %
Koulutus laskutetaan yhdessä erässä ennen ensimmäistä lähiopiskelupäivää. Lasku lähetetään ilmoittautumislomakkeessa mainitulle henkilölle tai organisaatiolle. Maksuaika on 14 päivää netto.
Ota yhteyttä
LAB-ammattikorkeakoulu
LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, jonka vahvuuksia ovat kiertotalous, design, innovaatiot sekä hyvinvointi. LAB toimii Lahdessa, Lappeenrannassa sekä verkossa ja tarjoaa koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala tekniikka liiketalous hotelli-, ravintola- ja matkailuala muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä LABilla on...
Lue lisää kouluttajasta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä