Arvoterapeuttikoulutus

Lanupe Oy, paikassa Helsinki
Kesto
6 kuukautta
Hinta
3 190 EUR + alv 24 % (yht. 3 955,60 EUR)
Seuraava toteutus
24 lokakuuta, 2023 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
6 kuukautta
Hinta
3 190 EUR + alv 24 % (yht. 3 955,60 EUR)
Seuraava toteutus
24 lokakuuta, 2023 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Arvoterapeuttikoulutus

Arvoterapeuttikoulutus

Haluaako teidän yrityksenne olla edelläkävijä ja ottaa ensimmäisinä Suomessa uuden tehtävänimikkeen, Arvoterapeutin, käyttöön? Vai oletko yksityinen elinkeinonharjoittaja ja kaipaat tärkeää ja vaikuttavaa työnkuvaa, jota voit yksityisenä tarjota muille organisaatioille ostopalveluna – tämä voi olla vastaus myös sinulle.

Arvoterapeutti on uusi tehtävänimike ja Arvoterapeutit työyhteisössä tuovat tullessaan ”arvoa” organisaatiolle monella tavalla. Arvoterapeutit työskentelevät yrityksissä, siellä missä sinäkin olet. Se on uusi tehtäväkuva, joka tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden käsitellä omaan jaksamiseen sekä oman että työpaikan arvojen yhteensovittamiseen liittyviä kysymyksiä – ennen kuin asiat eskaloituvat.

Mitä hyötyä yritykselle on Arvoterapeuteista?

 • Hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. Arvot ovat asioita, jotka ohjaavat toimintaamme – jos ne ovat ristiriidassa työnkuvan kanssa, joudumme toimimaan arvojamme vastaan ja pidemmän päälle voimme huonosti.
 • Osaajista ei kilpailla pelkästään palkan muodossa, vaan ihmiset etsivät muitakin arvoja työlleen. Hyvinvoiva työyhteisö houkuttelee osaajia.
 • Arvoristiriitojen minimoinnilla vaikutetaan paitsi työhyvinvointiin, myös koko elämän hyvinvointiin sekä siihen, että henkilöstö haluaa paremmin sitoutua työhönsä. Organisaatio saattaa säästyä liiallisilta henkilöstövaihtuvuuksilta ja esim. sairaslomilta – eli säästää myös rahaa.
 • Arvoterapeutit keskustelevat niin yrityksen henkilöstön kuin johdonkin kanssa ja auttavat heitä näkemään mahdollisia jaksamista heikentäviä arvoristiriitoja omien ja työn arvojen kohdalla sekä ratkomaan niitä.
 • Kun voimavaroja vieviä haasteita saadaan vähennettyä, riittää jaksaminen ja keskittyminen paremmin oleellisiin asioihin niin työn kuin oman elämänkin suhteen. Keskittyminen ja tuottavuus parantuvat.
 • Arvoterapeutit tulevat / kouluttautuvat organisaation sisältä, joten he näkevät, kuulevat ja tietävät jo asioita ja voivat olla avuksi hyvinkin varhaisessa vaiheessa. Tämä jos mikä tuottaa säästöä, kun tilanteiden ei tarvitse mennä liian pitkälle.
 • Työn ja organisaation arvot voivat kirkastua ja siten koko toiminta saa selkeämmän arvopohjan, joka elää myös käytännössä.

Koulutuksen sisältö

Arvoterapeuttikoulutus sisältää 8 lähikoulutusmoduulia, käytännön harjoitteita, itseopiskelua sekä toiminnan jalkauttamista yrityksen ja sen henkilöstön avuksi ja tueksi. Koulutus kestää kokonaisuudessaan 6 kuukautta ja soveltuu työn ohella käytäväksi.

Ensimmäinen vaihe kestään 2 kuukautta. Sen jälkeen Arvoterapeutti-harjoittelua käytännön tilanteissa työpaikalla ja syventävät opinnot – viimeiset kaksi moduulia.

 • Koulutus antaa valmiudet itsetuntemuksen tutkailuun, arvojen kartoittamiseen ja niiden merkityksistä keskusteluun.
 • Koulutus tarjoaa työkaluja ratkaisujen ja hyvinvointinäkymien löytymiseen ja näkyväksi tekemiseen.
 • Koulutus opettaa ”mentoroimaan” organisaatioiden sisällä sekä vähentämään arvoristiriitoja työelämän ja muun elämän eri osa-alueilla.
 • Arvoterapeutti auttaa työntekijöitä oivalluksiin, jotka voivat kantaa hyvinvointia pitkälle elämään. Sama pätee koko yritykseen.

Koulutusohjelma

Tavoite: Koulutus luo valmiudet henkilölle toimia arvoterapeuttina erilaisissa yhteisöissä. Valmiuksiin kuuluu tiedollinen, taidollinen ja asenteellinen ajan tasalla oleva osaaminen koskien ko. henkilöstön jaksamisen tukemista.

Rakenne: Koulutus rakentuu kahdeksasta moduulista (6+2), jotka toteutetaan pääosin lähiopetuksena. Rakenne on ns. porrasmalli, jossa edellisen päälle rakentuu aina seuraava oppimiskokemus. Huomioidaan erityisesti käytännönläheisyys elävien esimerkkien ja demonstraatioiden muodossa.

Oppimismenetelmä: Koulutuksesta saatua oppimista tukevat oppimaan oppiminen, vertaisoppiminen, osallistuvuus/osallistavuus, reflektointi sekä omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Arvoterapeuttikoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

24 lokakuuta, 2023

 • Lähiopetus
 • Helsinki

12 maaliskuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Kohderyhmä

Arvoterapeutti voi olla kuka tahansa kokenut työntekijä, joka haluaa toimia yrityksen ja sen työntekijöiden myönteisen ilmapiirin mahdollistajana.

Yritykset voivat valita keskuudestaan henkilön / henkilöitä, joille tarjoavat tämän koulutuksen ja mahdollisuuden työn sisällä toteuttaa tehtävää työyhteisössä.

Aikataulu

Syksy 2023 alkava koulutus (24.10.2023-23.4.2024):

 • I-II moduuli: 24.-25.10.2023 (ti ja ke)

1. moduulin teema: Koulutuksen viitekehys ja itsetuntemus

2. moduulin teema: Eri terapiamuodot versus arvoterapia

 • III-IV moduuli: 28.-29.11.2023 (ti ja ke)

3. moduulin teema: Työmoraalikartoituksen hyödyntäminen arvoterapeutin työssä

4. moduulin teema: Demonstraatiopäivä – tekemällä oppiminen

 • V-VI moduuli: 16.-17.1.2024 (ti ja ke)

5. moduulin teema: Työn ja muun elämän arvoristiriidat.

6. moduulin teema: Arvoterapeutti asiakaslähtöisyyden edistäjänä

 • VII moduuli: 19.3.2024 (ti)

7. moduulin teema: Arvoterapeutin syventävät opinnot

 • VIII moduuli: 23.4.2024 (ti)

8. moduulin teema: Arvoterapeutin kompetenssin täsmentäminen opitun perusteella

Kevät 2024 alkava koulutus (12.3.2024-17.9.2024):

 • I-II moduuli: 12.-13.3.2024 (ti ja ke)
 • III-IV moduuli: 16.-17.4.2024 (ti ja ke)
 • V-VI moduuli: 14.-15.5.2024 (ti ja ke)
 • VII moduuli: 20.8.2024 (ti)
 • VIII moduuli: 17.9.2024 (ti)

Haku kevään koulutukseen ei vielä ole auki. Kevään aloitukseen liittyen voi jättää yhteydenottopyynnön.

Koulutuspaikka

Lauttasaari / Helsinki

Kouluttaja

Pääkouluttaja toimii Arvoterapeutti Hannu-Pekka Sinervä / Lanupe Oy

Kustannukset

3190 € + ALV 24 %   (yht. 3955,60 € )

Early Bird – nopean ostajan alennus 100 € + alv 24 % (vähennetään koulutuksen loppulaskusta), kun ostat koulutuksen ennen 27.8.2023

Ilmoittautumisen yhteydessä ennakkomaksu 250 € / hlö (sitova).
Loppulasku ennen koulutuksen alkua yhdessä tai kahdessa erässä, sovitaan erikseen.
Ennakkomaksu palautetaan ainoastaan jos koulutus peruuntuu koulutuksen järjestäjän toimesta.

Mikäli organisaatiostanne tulee koulutukseen kerralla yli kolme osallistujaa, niin laskemme teille ryhmäalennuksen, mikä huomioidaan loppulaskussa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Arvoterapeuttikoulutus? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Lanupe Oy
Vihdintie 3
03100 Nummela

Lanupe Oy

Lanupe Oy – Lasten, nuorten ja perheiden osaamiskeskus on kaikenikäisten sekä kuntien ja yritysten erilaisiin terapia-, hyvinvointi-, kuntoutus- ja koulutustarpeisiin vastaava osaamiskeskus. Palveluihin kuuluu monipuolisesti psykoterapia- ja lyhytterapiapalvelut, neuropsykiatrinen valmennus, ryhmätoiminta, erilaiset tutkimuspaketit ja testit, kuntoutus, uniohjaus, koulutukset ja konsultoinnit...

Lue lisää kouluttajasta Lanupe Oy ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu