Kestävä urbaani viherryttäminen

Kesto
4 kuukautta
Hinta
95 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
12 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 1.9.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kesto
4 kuukautta
Hinta
95 EUR (arvonlisäverotonta)
Seuraava toteutus
12 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 1.9.2024
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kestävä urbaani viherryttäminen

Rakennuksen seinä ja kasveja

Kurssilla tutustutaan urbaanin viherryttämisen suunnitteluun sekä sen merkitykseen kestävän kehityksen edistämisessä.

Kurssin aikana opitaan, miten kasvillisuus ja ekologisuus ovat tehokas systeeminen työkalu kestävien kaupunkirakenteiden luomisessa. Kurssi koostuu eri aihealueiden moduuleista, joista yhdessä muodostuu systeeminen kokonaiskuva urbaanin viherryttämisen kentästä.

Kurssi ei ole käytännön opastus kasvikattojen – ja rakenteiden tekemiseen, vaan laajempaa ymmärrystä ja tietopohjaa antava kokonaisuus.

Sisältö

Koulutuskokonaisuus sisältää aloitusluennon lähiopetuksena (4 t) sekä viisi itsenäisesti opiskeltavaa teemamoduulia. Moduulit aukeavat vähitellen syksyn 2024 aikana.

Opiskelijoilla on myös oikeus osallistua toukokuussa 2025 järjestettävälle Urbaanin viherryttämisen projektikurssille (2 op), jossa tehdään käytännön harjoitus opittujen tietojen pohjalta. Projektikurssin tarkka ajankohta selviää myöhemmin. Projektikurssi järjestetään Lahden Tiedepuistossa (Niemenkatu 73).

Koulutuksen teemamoduulit:

• Kasvikatot
• Kaupunkiekologia 
• Tekninen viitekehys 
• Kestävä yhdyskuntasuunnittelu 
• Urbaani estetiikka 

Teemamoduulit ovat auki aina 8 viikkoa moduulin aukeamisen jälkeen, ja ne ovat täysin itsenäisesti opiskeltavia, sisältäen materiaalit ja tehtävät. Kurssin tehtävien tekemiseen on aikaa 6 viikkoa ja sen jälkeen 2 viikkoa aikaa tehdä vaadittavat vertaisarvioinnit.

Mikäli et halua suorittaa koko koulutuskokonaisuutta, on yksittäisille moduuleille osallistuminen myös mahdollista.

Tavoite

Kurssin myötä osaat nähdä urbaanin viherryttämisen mahdollisuudet ja haasteet kaupunkien kehityksessä. Osaat kehittää asiantuntijana ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kaupunkisuunnittelua sekä tekevät kaupungeista vihreämpiä ja elinvoimaisempia paikkoja asua ja työskennellä. Saat kokonaiskuvan siitä, mistä eri osa-alueista muodostuu urbaani vihreä kaupunki.

Koulutuksen toteutus

Kurssin toteuttaa Päijät-Hämeen kesäyliopisto yhdessä Lahden Yliopistokampuksen kanssa. Sisältöä ovat tuottaneet Helsingin yliopiston, LUT-yliopiston, LAB-ammattikorkeakoulun opettajat ja tutkijat sekä mm. Lahden ja Heinolan kaupunkien asiantuntijat.

”Vehreä, viihtyisä ja kestävä kaupunkiympäristö” – johdatus aiheeseen pidetään to 12.09.2024 klo 14-18 Lahti, Niemenkatu 73 tilat. Iltapäivän aikana käydään läpi kurssin teemoja, esitellään laajemmin systeemistä ajattelua sekä kestävän kehityksen periaatteita ja monitieteisyyttä. Aloitussession laajuus on 1 op. Aloitussession vetää Taina Suonio, tutkija, maisemasuunnittelija, puutarhuri.

Aloitussessioon ei ole mahdollista osallistua etäyhteydellä eikä siitä ole tulossa tallennetta. Aloitussessioon osallistuminen ei ole pakollinen, mutta osallistuneet saavat siitä yhden opintopisteen (1op).

Suoritustapa

Opintokokonaisuuden kurssit ovat itsenäisesti opiskeltavia verkkokursseja, jotka pohjautuvat kirjalliseen materiaaliin, videoihin, tehtävien tekemiseen pohjamateriaalien avulla sekä vertaisarviointeihin.

Ilmoittaudu-painike vie kotisivuillemme, josta löydät lisätietoa koulutuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kestävä urbaani viherryttäminen, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

12 syyskuuta, 2024

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 1.9.2024

Aikataulu

12.09.2024 – 02.01.2025

  • Kasvikatot 12.09-07.11.2024
  • Kaupunkiekologia 12.09.-07.11.2024
  • Tekninen viitekehys 10.10-05.12.2024
  • Kestävä yhdyskuntasuunnittelu 10.10-05.12.2024
  • Urbaani estetiikka 07.11.2024-02.01.2025

Koulutuspaikka

Verkko-opinnot

Päijät-Hämeen kesäyliopisto Facebookissa

Kustannukset

Opintokokonaisuuden hinta on 95 € (sisältää aloitussession, kaikki 5 teemamoduulia sekä Urbaanin viherryttämisen projektikurssin keväällä 2025).

Yksittäisten moduulien hinta on 35 €. Lisätiedot Päijät-Hämeen kesäyliopiston kotisivuilta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kestävä urbaani viherryttäminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Päijät-Hämeen kesäyliopisto
Niemenkatu 73
15140 Lahti

Polkuja kohti merkityksellistä elämää

Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa opintoja, jotka tuovat arkeen uuden kipinän. Me suhtaudumme tietoon ja sen soveltamismahdollisuuksiin uteliaisuudella, ja haluamme herättää saman tiedonjanon kaikissa opiske­lijoissamme. Inspiraatio kohti uutta voi lähteä liikkeelle yksittäisestä koulutuksesta ja kasvaa koko elämän suunnan muuttavaksi urapoluksi. Tervetuloa oppimaan...

Lue lisää kouluttajasta Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu