Esa Saloranta

Speakersforum
Yhteenveto
Sopimuksen mukaan
   
Tilauskoulutus
Useita paikkakuntia
Puhuja
Esa Saloranta

Esa Saloranta

Miten käy vastuullisuuden kriisien keskellä?

**Ympäristövastuu**

Aikaa ei ole. Lähestymme rajulla vauhdilla ilmastokatastrofia. Puhutaan vihreästä siirtymästä, mutta katse on tulevaisuuden ratkaisuissa. Onhan niitä. Mutta se siirtymä on se juttu. Se vie aikaa, aikaa jota ei ole. Pakenemmeko tästä syntyvää tuskaa teknounelmiin ja luotammeko ihmisen innovaatiokykyyn loputtomasti? Onko ihmiskunnalla edes oikeasti yhteinen haaste? Ei tunnu siltä, kun katsoo sotaa Ukrainassa ja polarisoivaa poliittista kiehuntaa Yhdysvalloissa. Samaan aikaan tämä vastuullisuuden ja kestävyysajattelun kenttä täyttyy uusista termeistä, regulaatiosta, ortodokseista ja epäortodokseista ja muutamasta kirkkaasta edelläkävijästä. Energiajärjestelmän muuttaminen on vaikeaa. Silti pitäisi toimia strategisesti. Pitäisi sopeutua ja löytää vihreän siirtymän mahdollisuudet. Miten käyt oman yhteisösi ilmastotavoitetta läpi henkilökuntasi kanssa, kun monen sähkölasku moninkertaistui juuri äsken? Miten pidät ison kuvan hallinnassa, kun kriisi toisensa perään pakottaa reagoimaan nyt ja tässä? Ja mikä nyt sitten on oleellista? Saavutanko kestävyydellä kilpailuetua vai olisiko parempi antaa hyvesignaloijien rämpiä tämän suon yli ensin? Onko meillä strategia, jossa kestävyys on olennainen osa, vai onko meillä erillinen strategia eri kestävyyden osa-alueille? Minkälainen strategia meillä pitäisi olla?

Ollako vai ei? Tästä on nyt kyse. Näin kiteyttää Suomen Kansallisteatteri uusimman tulkinnan Shakespearen Hamletista. Nyt on kyse olennaisen kirkastamisesta. Nyt on ymmärrettävä sekin haaste, että ihan oikeasti iso valtakeskittymä ei halua siirtymää, se vastustaa kaikin keinoin muutosta. Mikä tämä taho on ja miten siihen pitää suhtautua? Ja sitten kun yrität tosissasi, joku voi syyttää viherpesustakin. Ei ole helppoa.

Esa Saloranta käy läpi ne eväät, joilla pidät yllä toivon. Joilla levität sitä ja tuet siirtymää. Etkä siirrä sen eräpäivää. Se meni jo. Esa kaivaa juuri Sinun tarpeisiisi sen olennaisen kaikesta, mikä liittyy vihreään siirtymään. Perustellusti. Yli kolmen vuosikymmenen pääomamarkkinakokemuksella ja kestävän sijoittamisen edelläkävijän silmin nähtynä. Planeetta on pääomaa. On aika puhua siitä, miten sitä varjelemme uusin keinoin. Kestävä rahastosijoittaminen tai ESG ei ole vastaus kaikkeen. Ei lainkaan. Eikä edes sijoittajien odotuksiin vastaaminen. Mutta kun pääoman käsite, rahan merkitys, sen olemus ja resurssien allokointi viedään seuraavalle tasolle, kaikki sidosryhmät huomioon ottaen, avautuu kiinnostavia näkökulmia ja raaka, kaunistelematon kuva olennaisiin haasteisiin. Siitä syntyy konkreettisten ratkaisujen toivo, joka luo kestävää pohjaa siirtymälle. Esaa kiinnosta oikeudenmukainen siirtymä. Ilman sitä ei tule siirtymää. Tulee vain taistelua. On ymmärrettävä, että muutosvastarinta on todellinen ja nyt se näkyy. Kriisien keskellä se voimistuu. Esan työkalupakista löytyy avaimet käsitellä ristiriitaisia ja vaikeita haasteita. Nyt tarvitaan kirkasta isoa kuvaa. Esa Saloranta on tutkinut kestävyyden ja vastuullisuuden eettistä taustaa ja kestävän kilpailuedun strategisia ulottuvuuksia pitkään. Esa tuntee ESG:n läpikotaisin, sen haasteet erityisesti. Hänellä on ainutlaatuinen näkökulma siihen, missä taistelut kestävyyden etulinjassa käydään ja mihin olemme menossa. Aikaa ei ole, mutta hetkeksi kannatta pysähtyä ja kuunnella.

**Esan luentoteemoja ovat mm:**

Talous - Yrityskulttuuri - Rekrytointi - Sijoittaminen - Hallitustyö - Kilpailuetu - Energia - Politiikka - Resilienssi - Strategia - Muutosjohtaminen - Ruoka - Moderoija - Vastuullisuus - Sosiaalinen vastuu - Digitalisaatio - Teknologia - Kuluttaminen - Data - Päästötavoitteet - Kestävä kilpailuetu - Kestävä yrityskulttuuri

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Esa Saloranta, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.

Speakersforum

Speakersforum – puhuminen muuttaa maailmaa!

Speakersforum on Suomen johtava puhujatoimisto ja vaikuttavan puhujasisällön tuottamiseen erikoistunut yritys. Speakersforumin tarjonnasta löydät tapahtumaanne sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat. Uskomme, että vaikuttava puhe jakaa tietoa, herättää uusia ajatuksia, synnyttää vuorovaikutusta ja sytyttää kipinän muutokseen. Ydinosaamistamme on tarjota tapahtumiin räätälöityä,...


Lue lisää kouluttajasta Speakersforum ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Speakersforum

Keilaniementie 1 C
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
www.speakersforum.fi

Arvioinnit
Arvioi tämä koulutus ensimmäisenä.
Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.