Esa Saloranta

Speakersforum, Useita paikkakuntia
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Seuraava toteutus
Sopimuksen mukaan katso lisätiedot
Toteutustapa
Tilauskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Esa Saloranta

Esa Saloranta

Miten käy vastuullisuuden kriisien keskellä?

Ympäristövastuu

Aikaa ei ole. Lähestymme rajulla vauhdilla ilmastokatastrofia. Puhutaan vihreästä siirtymästä, mutta se vie aikaa, aikaa jota ei ole. Siltä todellakin tuntuu juuri nyt, kun luemme uutisia uusista lämpötilaennätyksistä maalla ja merellä. Pariisin sopimuksen tavoite 1,5 asteen lämpenemisistä tuntuu karkaavan, kun katsotaan eri maiden toimenpiteitä ja sitoumuksia: niiden mukaan olemme menossa kohti jopa 2,7 asteen nousua teollistamista edeltävään aikaan verrattaessa, siitäkin huolimatta, että isoja askeleita on otettu ja otetaan koko ajan. Onko peli siis menetetty? Mitä tapahtuu positiiviselle kehitykselle, innovaatiohalukkuudelle ja investoinneille, jotka siirtymän toteuttaminen vaatii, jos lähivuosina se mitä havaitsemme, kehittyy vielä huonompaan suuntaan?

Nyt pitää varautua taistoon myös henkisellä tasolla. Maailma on usean samanaikaisen kriisin ja polarisoituvan kehityksen kurimuksessa. Ilmasto uhkaa joutua osaksi taisteluja, joita käydään kiihtyvällä tahdilla. Suurvallat asemoituvat kamppailuun teknologian herruudesta, jossa tekoälyn viimeisin kehitys nousee vahvasti esiin. Miten saamme kaupan virrat toimimaan, jotta esimerkiksi vihreän siirtymän kannalta kriittiset materiaalit saadaan kestävällä tavalla käyttöön, jos kauppasota pahenee? Miten uudet teknologiat saadaan käyttöön, jotta siirtymä toteutuu kaikkialla? Samaan aikaan, kun ilmastokriisi vaatii toimia nyt, globaalin yhteistyön edellytykset uhkaavat murentua. Ilman isoa kuvaa on vaikea mennä eteenpäin.

Yritysten rooli on nyt entistä tärkeämpi. Esa Saloranta avaa puheessaan näkymät, joissa kaikesta huolimatta piilee vahva toivo. On ymmärrettävä hallitsevat paineet, ja nähtävä niiden läpi. Pitkään ilmastotaloutta ja kestävää kehitystä seuranneena, Esa kertoo aitiopaikalta kehityksen suunnat kaikkine haasteineen. Lähivuosina erottuvat edelläkävijät ja selviytyjät. Kun meno kovenee, ja moni heittää pyyhkeen kehään, on haettava konkreettisia todisteita oikeista toimista. Niitä toimia saavat aikaan ihmiset. Yritysten työntekijät, kuluttajat ja asiakkaat. On mahdollista, että maailma jakautuu niihin, joissa toivo elää ja niihin joista se hiipuu pois, sekä jopa niihin joiden mielestä peli on jo menetetty ja nyt imetään kaikki mitä vielä ehditään.

Olemme menossa kohti aikaa, joka uhkaa raadollisuudellaan kääntyä sisäänpäin globaalin kehityksen kannalta katsottuna. On myös sopeuduttava nopeasti siihen, että olosuhteet kehittyvät vielä paljon vakavampaan suuntaan. Tämä voi kuulostaa lohduttomalta, mutta Esan mukaan kärjistyvä tilanne ja sopeuttavat toimet itse asiassa johtavat lopulta konkreettiseen kehitykseen. Kestävyyden ’helppo vuosikymmen’ on ohi. Nyt pitää ottaa haasteet vakavasti. Enää ei riitä marginaalinen hyveillä viestittely. Tästä on nyt kyse: ollako vai ei? Kun ymmärrät isoa kuvaa kaikkine haasteineen, voit valita kenen joukoissa seisot. Tukevasti ja tosia tukien.

Esan luentoteemoja ovat mm:

Talous - Yrityskulttuuri - Rekrytointi - Sijoittaminen - Hallitustyö - Kilpailuetu - Energia - Politiikka - Resilienssi - Strategia - Muutosjohtaminen - Ruoka - Moderoija - Vastuullisuus - Sosiaalinen vastuu - Digitalisaatio - Teknologia - Kuluttaminen - Data - Päästötavoitteet - Kestävä kilpailuetu - Kestävä yrityskulttuuri

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Esa Saloranta, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Sopimuksen mukaan

  • Tilauskoulutus
  • Suomi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää puhujasta? Täytä yhteystietosi, niin Speakersforum ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Speakersforum
Keilaniementie 1 C
02150 Espoo

Speakersforum – puhuminen muuttaa maailmaa!

Speakersforum on Suomen johtava puhujatoimisto ja vaikuttavan puhujasisällön tuottamiseen erikoistunut yritys. Speakersforumin tarjonnasta löydät tapahtumaanne sopivat puhujat, juontajat ja valmentajat. Uskomme, että vaikuttava puhe jakaa tietoa, herättää uusia ajatuksia, synnyttää vuorovaikutusta ja sytyttää kipinän muutokseen. Ydinosaamistamme on tarjota tapahtumiin räätälöityä,...

Lue lisää kouluttajasta Speakersforum ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu