Tietovarastointi osana tietohallintoa ja kokonaisarkkitehtuuria

Ari Hovi, paikassa Helsinki
Kesto
1 päivä
Kesto
1 päivä
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tietovarastointi osana tietohallintoa ja kokonaisarkkitehtuuria

Tietovarastointi osana tietohallintoa ja kokonaisarkkitehtuuria / Ari Hovi Oy

Usein data ja erityisesti tietovarastointi nähdään tapana tuottaa päätöksentekoa tukevaa raportointia ja parhaimmillaan edistynyttä analytiikkaa. Tietovarastoinnilla rakennettu laadukas ja liiketoiminnan ohjauksessa oleva data voi kuitenkin olla vielä paljon tätä enemmän: se voi olla koko organisaation it-ratkaisun ydin.

Tietovarasto on parhaimmillaan datavetoisen organisaation sydän, joka pumppaa tietoa eri tarpeisiin niin tietotuotteisiin ja -palveluihin kuin myös eri järjestelmiin ja niiden yhteisiin tietotarpeisiin. Näin on rakennettavissa skaalautuva datakeskeinen arkkitehtuuri, joka mahdollistaa tarpeellisten tietotuotteiden ja -palveluiden toteuttamisen ketterästi ja kustannustehokkaasti.

Tällainen holistinen näkemys tietovarastointiin edellyttää näkemyksellisyyttä, ennakkoluulottomuutta ja vahvaa johtamiskykyä eri tasoilla, mutta odotettavissa olevat hyödyt ovat tämän vaivan arvoisia.

Keskiöön nousee IT-johdon kyky luoda ja tuoda liiketoiminnalle tarvittavat tiedot päätöksiin sekä huolehtia päätöksenteon jälkeen valittuun it-ratkaisuun ja kokonaisarkkitehtuuriin sitoutumisesta organisaation eri tasoilla.

Kurssilla koulutetaan tällaisen tietovarastointivetoisen datakeskeisen kokonaisarkkitehtuurin päätöksenteko ja toteutus lukuisten käytännön esimerkkien voimin: niin menestystekijät kuin kompastuskivet esitellään perusteellisesti.

Kurssin keskeinen sisältö

  • Datavetoisen tietohallinnon johtaminen – mikä muuttuu
  • Datavetoinen kokonaisarkkitehtuuri: ihmiset, prosessit, järjestelmät, tieto ja infra
  • Tietovarastointi osana organisaation it-ratkaisuja: ”datahanke alkaa lähdejärjestelmän hankinnasta”
  • Datavetoisen it-arkkitehtuurin business case: vaihtoehdot ja päätöksenteko
  • Datavetoisen it-arkkitehtuurin tiekartta ja toteutus
  • Liiketoiminnan ja johdon sitoutuminen: kokemus tiedon omistajuudesta
  • Business casen toteutumisen seuranta ja mittaaminen – KPI:t

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tietovarastointi osana tietohallintoa ja kokonaisarkkitehtuuria, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu erityisesti it- ja tietojohtajille sekä tietovarastointihankkeiden vetäjille ja tietovarastoinnin tuoteomistajille. Erityisen hyvin kurssi soveltuu organisaatioiden tietopääomista vastaaville liiketoiminnan päätöksentekijöille.

Koulutuspaikka

HUONE Kamppi / Helsinki

Kouluttaja

Ari Hovin toimitusjohtajalla ja johdon konsultilla Jari Ylisellä on kymmenien vuosien kokemus niin tietohallinnon ja liiketoiminnan johtamisesta kuin tiedon hyödyntämisestä liiketoiminnassa tavalla, jossa data on keskeinen työkalu ja mahdollistaja.

Kustannukset

990€+alv

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tietovarastointi osana tietohallintoa ja kokonaisarkkitehtuuria? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Ari Hovi
Ari Hovi (Hovi Competence Development Oy)
Signature by Regus, Erottajankatu 15-17
00130 Helsinki

Menesty datalla Suomen ykkösosaajan kanssa

Haetko organisaatiollesi kilpailuetua datasta? Tarvitsetko kumppanin, joka tukee sinua datatyön kaikissa vaiheissa datastrategioista ja auditoinneista osaamisen kehittämiseen? Ari Hovi on täyden palvelun konsultti- ja koulutustalo, jolla on vuosikymmenten kokemus alan parhaista käytännöistä ja liiketoimintalähtöinen ote datatyöhön. Olivatpa haasteesi tiedolla johtamisen,...

Lue lisää kouluttajasta Ari Hovi ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu