Valitse sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 30 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 30 tuloksesta
12

IT-johtamisen ja tietohallinnon koulutus

Mitä IT-johtaminen tarkoittaa?

IT-johtamisessa tai tietohallinnossa vastataan yleensä koko organisaation laajuisista viestintä- ja tietojärjestelmistä. Tietohallintojohtaja (CIO) on avainasemassa suunniteltaessa niitä tietoteknisiä ratkaisuita, joita tarvitaan yrityksen liiketoiminnan turvaamista ja kehittämistä varten.

Osaava tietohallintojohto tärkeä liiketoiminnalle 

Tietotekniikan ollessa yhä merkittävämmässä osassa yritysten liiketoimintaa, on tärkeää, että yrityksen tietotekniikan käytännöistä, hankinnoista ja infrastruktuurista vastaava henkilö on mahdollisimman ammattitaitoinen. Johtajuus-, markkinointi- ja strategiakykyjen lisäksi tarvitaan myös teknistä osaamista, joka usein saattaa olla jäänyt turhan pienelle huomiolle ei-teknisistä lähtökohdista ponnistavan johtajan kohdalla. Mittavat investoinnit ja palveluiden ulkoistamiset vaativat kuitenkin yrityksen ja tietohallinnon johdolta ajankohtaista tietoa tietotekniikasta, jota tietohallinnon koulutuksilla ja kursseilla on mahdollista saada.

ITIL ja CobiT -kehykset muuttuvien IT-ympäristöjen tueksi

ITIL ja CobiT ovat tärkeitä, koska tietohallinnossa toimintaympäristö on usein monimutkainen ja muutoksia on vaikeaa ennustaa. Tällöin on etua pohjata IT-palveluiden toiminta toimiviksi koetuille periaatteille ja parhaille käytännöille. Tästä syystä IT-palveluiden hallinnalle ja tuottamiselle yhteisen käsitteistön ja kielen määrittävä ITIL (IT Infrastructure Library®) sekä CobiT® (Control objectives for Information and Related Technology) -viitekehykset ovat tärkeässä osassa IT-johtamisessa. ITIListä ja CobiTistä on kasvanut tietohallinnon alan de facto -standardeja, joista myös Suomessa on saatavilla kattavasti koulutusta niin yritysten kuin julkisen sektorinkin tarpeisiin.

ITIL-koulutus: eniten hyötyä IT-johtajille ja asiantuntijoille

ITIL-koulutus ja muut IT-johtamisen kurssit eli erilaiset tietohallinnon, ITILin ja CobiTin aihealueisiin liittyvät kurssit on suunnattu pääasiassa IT-johdolle, tietohallintojohtajille tai CIO:lle, projektipäälliköille, tiiminvetäjille, asiantuntijoille ja IT-konsulteille. ITIL soveltuu erityisesti IT-palveluiden hallinta- ja tuottajaorganisaatioille sekä niitä hankkiville. CobiT taas sopii hyvin IT-toiminnan johdon ja hallinnan henkilöille sekä heitä konsultoiville. Etenkin konsulteille ITIL/CobiT-sertifikaatin suorittaminen on hyödyllistä osaamisen todistukseksi.

Tietohallintojohtamisessa on usein hyötyä myös taloushallinnon koulutuksesta ja muista esimiestaidoista.

ITIL-kurssi

ITIL-kurssi (Information Technology Infrastructure Library) kattaa erilaisia käytäntöjä IT-johtamiseen ja -hallintaan. Prosessikehyksenä ITIL käy kaikenkokoisten yritysten prosessikehykseksi ja kursseja on monenlaisia. Prosessit on koottu IT-alan parhaista käytännöistä ja ITILin suosio onkin kasvanut maailmanlaajuisesti samalla kun ITIL-koulutukset ja erilaiset sertifikaatit ovat tulleet osaksi yritysten IT-ammattilaisten arkea.


Palaa sivun alkuun

Vertaile koulutuksia
Katso videoesittelyjä
Inspiraatioksi
Case IFOLOR – Oppia palomuureista
Asiakasreferenssi: Elisa Santa Monica

Ifolor on hankkinut palomuurinsa Fortinetilta, joka on Elisa Santa Monican kumppani. Koulutuksen niiden käyttöön Ifolor päättikin varata ESM:lta.

Lue lisää
Säästä IT-koulutuskuluissa – han...
Arrow ECS Education -koulutuskortti

Arrow ECS Education -koulutuskortti lisää joustavuutta organisaatiosi IT-ammattilaisten kouluttamiseen: kullekin henkilölle voidaan laatia yksilöllinen koulutussuunnitelma laajan kurssivalikoimamme ja -aikataulun pohjalta ja maksu voidaan hoitaa keskitetysti yrityskohtaisen koulutuskortin avulla. 

Lue lisää
Case STEK – Kyberturvallisuuden ...
Asiakasreferenssi: Elisa Santa Monica

Lue, miten ammattikorkeakoulussa opiskeleville tekniikan opiskelijoille tuotetaan yhdessä asiantuntijoiden kanssa kyberturvallisuuden peruskurssi, jota oppilaitosten opettajat valmennetaan vetämään.

Lue lisää