Tiedon strateginen johtaminen

Ari Hovi, paikassa Helsinki
Kesto
1 päivä
Hinta
990 EUR + alv 24 % (yht. 1 227,60 EUR)
Seuraava toteutus
3 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kesto
1 päivä
Hinta
990 EUR + alv 24 % (yht. 1 227,60 EUR)
Seuraava toteutus
3 syyskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
alkaen 990 EUR + alv 24 % / osallistuja

Tiedon strateginen johtaminen

Data ja tietojohtaminen liiketoiminnan ja uusien liiketoimintamallien kehittämisessä

Data tunnistetaan useimmissa organisaatioissa kriittiseksi resurssiksi ja omaisuuseräksi, josta on syytä pitää huolta ja johtaa.

Mutta miten johtaa tietoa niin, että tiedolla johtaminen ja tietotuotanto ovat koko organisaation yhteinen asia ja tietokulttuurin kehittäminen kaikkien vastuulla? Miten saadaan liiketoiminta aidosti kiinnostumaan datan hyödyntämisen mahdollisuuksista?

Vastaus piilee data-ammattilaisten ja liiketoiminnan edustajien yhteistyössä ja vuoropuhelussa. Molempien on tultava ulos mukavuusalueiltaan jakamaan tietoa, oppejaan ja kokemuksiaan ja löydettävä tähän yhteinen kieli, joka on perusta yhteiselle ymmärrykselle datan merkityksestä liiketoiminnan kehittämisessä.

Kurssikokonaisuus lähtee liikkeelle liiketoimintalähtöisen datastrategian rakentamisesta ja etenee siitä tietojohtamisen keskeisten osa-alueiden tarkempaan tarkasteluun ja niiden merkitykseen käytännön tietotyössä:

 • Datastrategian ja liiketoimintastrategian suhde ja vuoropuhelu
  • Kolmetodellista use case tapausta datastrategiatyöstä:  Small / Medium / Large.
 • Tietovarantojen tunnistus ja priorisointi
 • Tietovarantojen yhdistäminen liiketoiminnan tarpeisiin käsitemallinnuksen avulla: yhteinen ymmärrys datan merkityksestä
 • Data omissa vai muiden käsissä? Toimittajien hallinta ja kilpailutukset
 • Data Govenrnancen soveltaminen liiketoiminnan käytäntöihin
 • Tietokulttuurin maturiteetti ja sen mittaaminen
 • Viestintä ja vuorovaikutus: periaatteet ja pelisäännöt

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

3 syyskuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Kohderyhmä

Kurssi sopii kaikille, jotka johtavat työssään tietoa joko liiketoiminnan tai datan/IT:n näkökulmasta; yhtä lailla talous-, myynti-, markkinointi-, HR- tai vastuullisuusjohtajille kuin myös IT- tai datajohtajille ja toiminnon vetäjille.

Liiketoimintajohtajille kurssikokonaisuus tarjoaa mahdollisuuden oppia tietotyön ja datan perusperiaatteet ja lainalaisuudet kompaktisti ja ”omalla kielellään”. Datapuolen osaajat taas saavat uudenlaisen näkökulman työhönsä sekä roppakaupalla eväitä ja valmiuksia tiedon liiketoimintalähtöiseen johtamiseen.

Kouluttaja

Suso Kolesnikilla on pitkäaikainen kokemus SOK:n johtoryhmän viestintä- ja vastuullisuusjohtajana strategiatyöstä sekä johtotehtävistä mm. IBM:ssä ja Teklassa. Suso on vastuullisen liiketoiminnan johtamisen asiantuntija, coach ja fasilitaattori, joka saa niin strategiaprosessit lentoon kuin ihmiset löytämään parhaan potentiaalinsa.

Jari Ylinen tietää miten tietotyön kulttuurimuutos tehdään; hän tuntee perinpohjin sekä datan että liiketoiminnan lainalaisuudet ja pystyy näkemään, miten ja missä data palvelee parhaiten liiketoimintaa. Jari on ollut kädet savessa vastuunkantajana Suomen haastavimmissa organisaatioympäristöissä luomassa innovatiivisia datavetoisia liiketoimintamalleja.

Kustannukset

990€+alv

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tiedon strateginen johtaminen? Täytä yhteystietosi, niin koulutuksen järjestäjä ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Ari Hovi
Ari Hovi (Hovi Competence Development Oy)
Signature by Regus, Erottajankatu 15-17
00130 Helsinki

Menesty datalla Suomen ykkösosaajan kanssa

Haetko organisaatiollesi kilpailuetua datasta? Tarvitsetko kumppanin, joka tukee sinua datatyön kaikissa vaiheissa datastrategioista ja auditoinneista osaamisen kehittämiseen? Ari Hovi on täyden palvelun konsultti- ja koulutustalo, jolla on vuosikymmenten kokemus alan parhaista käytännöistä ja liiketoimintalähtöinen ote datatyöhön. Olivatpa haasteesi tiedolla johtamisen,...

Lue lisää kouluttajasta Ari Hovi ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu